Jump to content
pinci

Помогнете с избора на Хонда

Recommended Posts

Чудя се към кое точно да се насоча. Ще е Сивик и ще е седан това се знае, ще е 5-та или 6-та генерация ок, но с какъв мотор да е. Търси се прилично динамична ежедневна кола, със поносим разход на гориво (около 14-15 газ/100км градско с климатик максимум). Аз си мислех за 1.6 малкия Втек или 1.5 115коня еко на 6-та генерация, но какво ще кажете за не Втеците, примерно 1.6 които се монтират на 5-та и 6-та ген.?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма 1.6 двигател който да се монтира на 5 генерация и да не е ВТЕК. За 6 генерация не съм съвсем сигурен но мисля че само 1.4 двигателя не е ВТЕК

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам приятел с 6-та генерация 1.5 втек 115 коня, варви много добре за този икономичен двигател, изванградско 4-5 /100 , градксо кам 7-8/100

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ще си потурчваш колата с газова уретба, не е зле да помислиш дали е добре да си взимаш пълна инжекция. газовия инжекцион е скъп. за газ е най-добре да си вземеш моното d15b2. на него газ се слага сравнително лесно и има колеги които карат тоя мотор на газ и нямат проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest EAGLE EYE

Вземи си англичанка D16y3 или витека D16y2 ,няма да збъркаш! Добър разход и много динамика!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stefan Milev

Карам D16Y2 и естествено ти препоръчвам такава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ако ще си потурчваш колата с газова уретба, не е зле да помислиш дали е добре да си взимаш пълна инжекция. газовия инжекцион е скъп. за газ е най-добре да си вземеш моното d15b2. на него газ се слага сравнително лесно и има колеги които карат тоя мотор на газ и нямат проблеми.

Колега карам на газ от доста време, въпроса не е нито дали газ нито каква газ. Ще е инжекцион, защото там имаш контрол над подаването на гориво, докато при нормалните настройките са само на празен ход. Не искам d15b2 защото мисля че ще ми е мудна. В момента карам mercedes 190e 2.0 механична инжекция 122коня с газова и 4 степенна скоростна кутия , и мисля че vtec-e ще се движи горе долу колкото нея а искам да е малко по-пъргава. Не мисля че газифицирането на един автомобил е потурчване, но това е вечната тема и никой никого не успява да убеди в обратното :lol: Не ангажирам никой с мойте виждания за света, надявам се да не съм засегнал никойДо колегата Стефан Милев:Може ли малко аргументи с които да ме убедиш да напишеш? Хората твърдят че англичанките не били толкова сполучливи (нищо против тях нямам просто искам да избера оптималния вариянт за мен и събирам инфо) Благодаря Редактирано от pinci

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За избора на мотор- тест драйв му е майката. Да си я усетиш, трябва на теб да ти е достатъчно пъргава и комфортна, пък "познатите" да си говорят каквото щът. ;) . Естествeно, ако имаш възможност се мятай на VTEC. Две мнения няма :)

Винаги ще има спор по-този въпрос кое е по-добро.......естествено всеки казва че неговата е най-добра щото вдигала 300 :) или харчела 3,5л и то градско :worthy:!!! Хулиганката е много права..... скачаш в колата и гас..... и която те кефи повече нея си вземаш (или която можеш да си позволиш), а то винаги ще има и изцепки от рода на "ти луд ли си бе, що не си взема......." или " за тези пари знаеш ли ква кола можеше да си вземеш" и тем подобни......! Хайде успех с избора.....жив и здрав!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колегата дето слиза от мерцедес - Сивика няма грешка обаче ти знаеш ли в къв филм се вкарваш с возията!? Всяка неравност по пътя ще я изживяваш с цялото си тяло!!!:lol: ПП: Колко пъти ти откраднаха ел. блока на мерджана преди да го продадеш и случайно да си от Младост? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неееее то не е твърдичко... Нали знаеш как като си седиш в колата на място и като си разклатиш гъзъ и колата се поклаща леко... Еми поне моя Сивик не помръдва :rolleyes: А иначе и аз така карам 2 коли успоредно, другата ми е с окачване на Голф и общо взето ми се струва като S класа :angel:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...