Jump to content
UNIKATUT

Megasquirt+ B16 Turbo?

Recommended Posts

Privet, nqkoi slagal li e Megasquirt na b16a? Interesno mi e dali shte ima niakakvi problemi s vteka ili drugite ekstri. v Momenta imam hondata s200 no ne mi vurshi nikakva rabota,, chak sega razbrah che e pulna prostotia v koiato triabva da vlojish sumati pari i bez emulator,programer i romeditor s cable (platena) nishto ne stava, defakto pulna prostotia. Imam P75 koito doide s hondata s200 no ne mi vurshir abota tui kato ne e ot vtek motor taka che niakoi iska da si gi kupi da mi pishe :) :) :) Imam i Apexi Vafc koito moga da si svurja kum moito P30 i da probvam s nego no neznam dali shte e tolkova efikasno i dali shte mi vurshi rabota kato megasquirta.Eto mi gore dolu setup4eto... B16A JDM SirII, bloka e shlafan do 82mm sis turbo butalca,segmenti lageri i tem podobni, eeagle bieli,vala e poliran,shlaifan i balansiran,blockguard,olekoten mahovik,garnitura i tem podobni..benzinov regulator,255 benz pompa,podobrenia po reikata i benzinovite linii,510cc injectori,turbo kit, turbinata e dosta goliama(turbonetics58) westgate 16psi,pup offf HKS,kompresiata e 9 (orginalno 10.4 koeto e kum kum 13) koeto mi dava vuzmojnostta da naduvam bez pritesnenie okolo 1.5 -2 bara..Ta ako niakoi ot tunerite tuk e pravil podoben setup i moje da mi prati gotov map s koito moga da zapochna purvonachalno shte sum blagodaren ako go izprati :) kolata niama da e drag poneje vunshnia tuning ne i pozvoliava zatova niama da ia natqgam mnogo i shte e daily driven :):)

Публикувано изображение

Редактирано от UNIKATUT

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, но си изтрий мнението и го напиши на кирилица, иначе получаваш уорн за "добре дошъл"!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за по-голям ташак от мегаскуирта не мога да се сетя...Ше си вземеш един WB контролер за 200лв и си готов.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да настроиш мегата перфектно трябва да си професор!Не ти го препоръчвам.Освен това не съм сигурен дали има Витек контрол...ПП:Колата ти не беше ли сива преди време?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майната.. немога да намериа от каде се трие и редактира :) така 4е 6те бъда наказан и 6те понеса наказанието :) крелион- сива не е била никога, всъ6ност бе6е 1 път то4но преди боята, 6прица бе6е сив :). Инак има кой професионалист да настрои мегаскуарта.Парадокс би ли дал малко пове4е инфо за WB контролер?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега бях пуснал подобна тема и ми казаха, че МегаСкуирта има контролер на В-ТЕКа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега бях пуснал подобна тема и ми казаха, че МегаСкуирта има контролер на В-ТЕКа

Сега ти про4етох темата да,4акам днес да ми кажат дали могат да ми направиат едно мегаскуирт4е което да е съвместимо с моя двигател,без да пипам по игни6ан,делко и тем подобни промени :), а пук и мегаск.. идва с по голям мап което е добре 6тото оргиналните на хонда чете само до 0.7 бара което хич не ме устройва.Така 4е праскам едно мегаскуарт4е и 6те видим ко 6те се полу4и.Само ми бе6е интересно дали ниакой от тунерите не са пражили подобни сетапи и ако са да ми пратиат някое фаил4е от което да по4на да настроивам :) . В момента колата си работи перфектнос хондата с200 до 5000оборота но от там като се засили турбината и се пука треска мъска :) аз не съм много на зор де, и без това имам о6те да разработеам :)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ванка нямаш равен братле.От една страна че това е единствения Дел Сол ТУНИНГОВАН до неузнаваемост от друга че сега става некфа ебати совалката не че преди не беше де :stupid: Ае разработвай слагай там к'фото трябва и напъвай на 9000РПМ :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest UNIKATUT
Отговорено (Редактирано)

Ванка нямаш равен братле.От една страна че това е единствения Дел Сол ТУНИНГОВАН до неузнаваемост от друга че сега става некфа ебати совалката не че преди не беше де :cool: Ае разработвай слагай там к'фото трябва и напъвай на 9000РПМ :)

Абе братo ние днес установихме 4е проблема май е само в мапа понеже оргиналниа на хонда дуржи само до 0.7 бара и тя колaта като ка4и 5000 оборота и vдигне налягането над 0.7 и прекусне :) така 4е утре сменаижам мапа и 6те видя дали няма да стигне до 9000 :) стискай палци .. или за пиуето се стискай за о6те по голуем касмет :):P:lol: :lol: :ph34r::blink: Редактирано от UNIKATUT

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за по-голям ташак от мегаскуирта не мога да се сетя...Ше си вземеш един WB контролер за 200лв и си готов.

Пуснал съм над 18 Меги с вер.3 и процесор 1. В това число близо 5 автомобила в републиканския шампионат на рали или на писта. От друга страна карам близо вече 2-ра година с Мега на газ и на бензин на Хонда Прелюд, а да не говориме колко евридейки се движат с Мега. Я раздуй какво точно е "ташак" след като почти дузина държави твърдят обратното и немзнам колко тунери по света го доразвиват. UNIKATUT: За инфо по това с което си се захванал ето тука инфо:http://www.ecarc.eu/gallery/index.php или званни на гсм-а: 08998 03330 - ще помагаме с каквото можемУспехофтемата:Забелязвам че въпросната персона под ника 'PARADOX_sf' се цепи по теми който по никакъв начин не са му в компетенцията (ако изобщо има такава). Предлагам му да кандидатства в този форум http://www.performance-bg.org/forum/index.php. за да имама основание да продължиме темата в тази насока, иначе от този мемент смятам да игнорирам мненията му изобщо. край офтемата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мноо ясно че е ташак и наистина се чудех дали да ти пиша или не. Почва да ми омръзва най-малкото и кво печеля аз от тва че си губя времето и се опитвам да ти отвора очите. За чест и слава, не мерси. Така че надали ще ти отговоря на поста който ще сложиш в защита на измишльотината.Тааа от къде да започна... Ми най-малкото съм почти завършил инженер по електроника :ph34r: и мегата по отношение на елементна база и реализация ми се вижда изключително постна :lol: Поне на пръв поглед от това което съм виждал и липсват разни филтри защити и какво ли не. Мегата е оупън проект ли беше? Ако да още по-лошо. Прави се от аматьори!Не малко хора са имали проблеми докато я подкарат или в процеса на работа са придобили такива точно поради смотано проектираното ецу.Софта е пълна скръб.За да се постави едно на ръка че трява да се преправи цялата инсталация, но иска и подмяна на датчиците. Ебати якия стенд алоун... :blink: Кажи ми кво ше стане ако колата ти умре на път? Къде ше търсиш проблема?Ако някой датчик замине как ще установиш къде е проблемацията? Каква ше е реакцията на екуто? Едно по едно ще тръгнеш да мериш ли? Как пък не...Като е толко добър тоя скуирт (женски) :cool: ми обясни следните факти защо АЕМ ЕМС, Мотек, халтек и дори оригиналното ондово еку има вътре няколко пъти повече елементи? Сигурно са яко прости типчета че бухат толкова "излишни" неща...Мегата може и да става за атмосферни бегачки, но на всекидневна кола и за сериозни проекти определено не става.При наличие на стандартно еку което може да се модва и дава такива големи възможности за настройка да се сменя с тая измишльотина е най-голямата простотия която може да се направи, но всеки луд с номера си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...