Jump to content
kambinko

Civic D14a4 ,повишен разход на гориво

Recommended Posts

Здравеите форумци ,и аз се включвам в клуба,имам CIVIC 1.4 D14a4 97г, дава ми смесен разход 10/100,понеже не сум в БГ,под смесен разход разбираите 40% градско каране с трафик и 60% по главни артерии което от всичко което изчетох е много ,някакви идеи от какво може да е ,сменил съм масла, филтри,анг ремък ,гумите са 14ки ,на тестера като я закачихме не даде никви ерори,няма модификации,някакви идеи ,благодаря предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не е нещо ламбда сонда тръгнала?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да не е нещо ламбда сонда тръгнала?

[/q

Как може да се провери тая ламбда сонда ? Междудругото ,не карам напрегнато и гледам да зареждам от места с репутация ,и не се усеща да има проблем при каране

Редактирано от kambinko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разхода ти е по-скоро реален

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разхода ти е по-скоро реален

Мислиш ли ,аз предполагах че горе долу около 7,5 - 8 е нормално да дава , все пак е 1.4 агрегат,престажям си ако се кача на 2.0 литрова

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нещо от което не боли: провай едно регулиране на клапани, никога не пречи, особено ако в живота на колата не е правено. може да смъкне литър ако са били разрегулирани.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нещо от което не боли: провай едно регулиране на клапани, никога не пречи, особено ако в живота на колата не е правено. може да смъкне литър ако са били разрегулирани.

Благодаря ще пробвам ,до края на седмицата сменям задно гърне ще искам и реглаж да ми направят

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при условията на каране които си посочил разхода ти е ок , карам акорд 1,8 - градско ми гори 16-17 газ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и забравих леко с цитатите че....... уорна е неизбежен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм не му е ок. Не заблуждавайте човека. ... и свещите трябва да се погледнат.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги моят разход също е 10 градски условия - в Ямболпри положение че не я напъвам над 3-4 000 оборота не трябва ли да е 7-8 нещо такова ? чел съм сумати мнения и като цяло повечето твърдят че този двигател градско в София дава под 10, дори под 9 ! преувеличават ли или тва си е истината ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е реалността на малкия град- вечно студена кола- свиквай ,разхода ти е ок!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени си свещите с ngk irridium или ако не ти се дават толкова пари - ngk , но да са made in japan. Също и въздушния филтър .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Смени си свещите с ngk irridium или ако не ти се дават толкова пари - ngk , но да са made in japan. Също и въздушния филтър .

Ами вече смених свещите като я взех ,преди 3000 мили ngk,taka че не вярвам да е тва .ще пробжам с реглажа на клапаните и да видим и филтера е сменян,предполагам че толкова си гори ,преди съм карал 2.0 HDI na Peogeot,дава6е 7 оба4е с здраво натискане. Редактирано от kambinko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и от мен!Пуснах и аз такава тема,която беше затворена,защото такива теми са моооого.Колегите и на мен ми споделиха,че разхода е нормален,аз съм от Пд.Задръствания,това онова.И аз си мислех ,че е много баси-1.4л -10/100 баси.Бавно бързо-пак толкова.Ама маи толкова е - и си мисля:Това е от малкиа агрегат-повече се набира,дори и да го карате айляк-един по голям ДВГ има и по-голям въртящ момент,повече мощност и - по леко му е с две думи.Поне така си мисля аз - познанията ми в тази област са -/минус/100точки так че ако съм в грешка-да ме поправят колегите ,които знаят .Сега си монтирах ваздушен филтар/спортен/ и по-голям смукателен колектор и противно на всички очаквания,че разхода ще ми се увеличи-аз се надявам да падне. :lol: Скоро ще разбера и ще обадя/Най много да отворе друга трма за разхода на Д14А4::huh: :huh: Тове е от мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода ти е нормален ако си я карал зимата , на къси разстояния и ако си я гасил още не загрята. Не се притеснявай , сега като се постопли ще видиш , че и разхода ти ще падне! Забележи , че след месец ще паднеш с минимум 2 литра!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дам и горивото може да почне да си връща на бензиностанцията и да му връщат парите !!! до работа са ми 4 км + още 4 са 8 ... общо зето на седмица в града навъртам към 150 -200км... държа я пълна до горе... в момента разхода ми е 8,6 ... сега в момента съм в софия като от плд тръгнах с пълен резервоар и тука в града имам 100км днес ще се прибирам към плд и пак ще я пълня..., но на идване доста време си карах със 170, така че нормално и по високо извънградско да даде...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Ами вече смених свещите като я взех ,преди 3000 мили ngk,taka че не вярвам да е тва .ще пробжам с реглажа на клапаните и да видим и филтера е сменян,предполагам че толкова си гори ,преди съм карал 2.0 HDI na Peogeot,дава6е 7 оба4е с здраво натискане.

Въпроса е да не са ngk made in france . На същия двигател преминаване от france на japan /номера иначе е един и същ/ на мен ми даде 1 литър разлика в разхода .Та френските ги махнах , макар да бях карал съвсем малко с тях . Иначе като вървеж и държане нямаше разлика .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм много сигурен дали бяха от Japan,вече съм изхвърлил кутийките ,6те направя проверка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хе хе хе :lol:Разхода ми се запази,дори ако не е намалиал с няколко грама:lol:/аз се радвам ,че се запази...като се им апредвид че 100км-ръчка-още съм в периода на пробите...:)Ама 10ка си е мнооог,баси...Но якото е че и много да настъпваш и малко да настъпваш е все един и същ :ph34r::blink::cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

днес я напълних до дупка 486км с ходенето до софия останалото е градско ... 40л демек 8,2 ... на връщане карах между 150 и 180км/ч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kambinko

Свещите са NGK Made in France,ся като ми донесат NGK made in Japan, ще ви update-на как се е променил разхода ,макар че вече зе да се стопля така че сигурно ще е по нисък ,все пак мненията бяха доста полезни.Още нещо съществено колегата по горе в поста дето изрази мнение за реглаж на клапаните ,питах и ми казаха 4е автоматично се регулирали,ако може някой по запознат да коментира ,къде е истината.Иначе към моята Honda нямам никакви забележки .много добре работи двигателя е super smooth ,като смених и гърнето още по добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравеите колеги,аз съшто карам д14а4 и моя разход е 6,5 извънградско и 9,5градско (градското е в В.Търново само баири ),ина4е ми варира около 7,7 смесено.Сменял съм само филтъра,свещите не ги знам какви са.карам е средно м/у 2 и 3 хил. обороти.не знам защо на вас ви дава толкова висок разход.ако искате ще проверя с какви свещи карам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...