ivaivalito 8 #1 Публикувано 14 Март, 2008 Изчетох повечето теми и нещо не разбрах искам да си взема но незнам какво да гледам някои препоръчват смартфон други джобен компютър трет обикновенна НАвигация кое е най добре ???КАква е разлиакта междъ джобното ПС и смарт фона на ПЦто не може да се говори ли само там ли е разликата.Нали смартфоните са с операционна система харесал сам си Nokia N95 ще върши ли работа като ГПС защото често пътувам извън БГ и съм доста неориентиран Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШМИРГЕЛ 9 #2 Отговорено 14 Март, 2008 Учудвам се как не си намерил информацията, която ти трябва?Съвсем скоро разисквахме въпроса доста подробно.С две думи - ако не ходиш на пеши туризъм избора ти е просто прекрасен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest AERO-ШМИРГЕЛ #3 Отговорено 14 Март, 2008 Това е правилното решение ако не ти се занимава с глупости и скаш просто да си се навигираш на шир и длъж.Аз прекарвам доста време в стационарно лигавене със смарта преди и след всяко ходене някъде в калибриране на карти, извеждане на маршрути, мерки, допълнителни калибрации и лигутии колкото щеш. Това Гармина няма да може да го прави! на него му е турната една програмка и те така. Единственото му предимство е по-големия дисплей. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #4 Отговорено 14 Март, 2008 Ето я темата : http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=19414ivaivalito, това дали е смартфон или покет има отношение върху това за колко неща едновременно ще може да ползваш устройството, дали ще се налага да носиш и друго устройство в теб, но има и друг момент - операционната система е важна също, ако избереш смартфон той може да е със Symbian, Windows Mobile или недай си боже PalmOS (тия BlackBerry-тата не знам с кво са, некъф техен шит или е PalmOS, Google Android се задава също, но засега не се знае дали и какви навигационни софтуери ще го поддържат) Та, това което исках да кажа е, че операционната система може да стесни избора ти от софтуери за навивигация и ако гониш максимален избор, тогава трябва да се спреш на Windows. В тази връзка, N95 е Symbian. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #5 Отговорено 14 Март, 2008 Аз съм си харесал едно HTC, те са с Windows... За ръчна навигация мисля че е добър избор. ако е за кола, много ясно in-dash kit Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest wesson #6 Отговорено 14 Март, 2008 Аз съм с HTC и мога да кажа че работи чудесно в кола.Качил съм няколко програмки и работи перфектно. Ползвал съм го както в БГ, така и в Гърция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #7 Отговорено 14 Март, 2008 (Редактирано) Колега здравей. За ГПС-а е много важна свободата на избор за навигиращ софтуер. Колкото повече видове софтуер можеш да си качиш, толкова по добре. Така ще можеш да избираш, докато накрая избереш най-доброто. Повярвай ми с течение на времето ще го оцениш. Аз ползвам HTC P3300 в колата и съм много доволен. Предимствата са:1. Операционна система Windows. Предлага почти всички програми за навигация (под предлага разбирай, че можеш да си ги инсталираш).2. Мобилност - можеш да си го ползваш навсякъде. Все пак е телефон и навсякъде е с теб. 3. чип Sirf III Star. Много качествена работа. Качествен сигнал и работа с до 20 спътника едновременно. Много добре работи в колата. Едно приятелче си взе на скоро N 95 8 гигабайтовата серия. Съпоставихме работата на двата телефона и се оказа, че моя работи много по добре. Пуснахме ги на закрито, където мислех, че няма да хванем нищо. Оказа се че аз прихванах 7 сателита, като 4 от тях ги прихванах с много добър сигнал. В сладствие на това се локализирах много точно. Беше дал една шапка пари за N95-цата и хич не му стана приятно.4. Има вход за външна антена, която никога не ми е била необходима. Приемането на сигнала е повече от добро. 5. Това е само една от многото глезотийки на вашето ПДА.Има според мен само един недостатък:1. Малък дисплей. 2.8 инча. Проблем с който много бързо се свиква и не прави такова впечатление. Надявам се да съм помогнал. Редактирано 14 Март, 2008 от Stefan Milev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #8 Отговорено 14 Март, 2008 Има и друго което ме привлича в Н95 5МП камера с страхотна резолюция.Няма нужда да си мъкна апарата навсякъде.До колкото разбрах тоя телефон може да подържа карти Route 66 и скоро ще може TOmy нали това са най известните.Та има друго питане картата примерно Route 66 за телефон и за само ГПС еднакви ли са ? Телефона има ли гласови команди и може ли да му задам маршрут ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OXYGEN 0 #9 Отговорено 14 Март, 2008 И аз много пъти съм казвал - само Windows Mobile. Не сме дорасли още за специализиран хардуер. Когато всички карти за всеки софтуер станат достатъчно подробни и да си избираме само по външен вид и интерфейс да, но засега е тъпо. Да наринеш същата сума (че и повече) като за Покет с GPS + поставка за кола и захранване, и да си ограничен само на една карта за БГ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #10 Отговорено 14 Март, 2008 +1 глас за ПДА. Като не ти харесва даден софтуер просто го сменяш. Все още не съм си намерил стойка, нещо което получаваш наготово с навигациите специално за кола. Наскоро си взех Fujitsu Siemens N560 и като цяло съм доволен. Прехваленият SIRF 3 който са интегрирали в него според мен вече е отживелица - бавен и с не добра чувствителност. Взех си външен bluetooth Holux М1200 и в момента съм зарязал сирф-а. Това добиче хваща сигнал както уличен помияр кюфте във въздуха Нямам нужда от външна антена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stefan Milev #11 Отговорено 14 Март, 2008 Не е прехвален. Какво ще рече бавен? Бързината зависи и от това колко често го ползваш. Сравни големината на твоя приемник и малкото чипче което е вградено. Не че е от голямо значение. В колата има място и за такъв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #12 Отговорено 14 Март, 2008 sirf-a по бавно прави студен старт и хваща по малко сателити, особено при лоши условия. Не че ми се мъкне ВТ с мен при положение че имам вграден ГПС, но като сравнявам двата приемника коментарите просто са излишни. Не искам да защитавам конкретен продукт, просто споделям впечатления. И аз като си търсех ПДА гледах да е със сирф щото много го хвалеха, но сега вече съм на друго мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #13 Отговорено 14 Март, 2008 (Редактирано) Тогава колега, кой от другите вградени чипове смяташ за по добър? Редактирано 14 Март, 2008 от Stefan Milev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #14 Отговорено 14 Март, 2008 сирфа също няма нужда от външна антена разликата е много проста - навигация 300-350 лв пда- 400- 2000лвсмартфон с гпс - 800- 3000лвнавигациите пак са си съл виндовс и се отключват - сега с другата половина на Addevil сме се заиграли с 2 такива и определено е най-добрия ефтин вариант на телефон да караш кола си е безумие - пробвах с няква Н9х и просто не става - а с 3.5 инчовата джаджа се кара доста спокойно ( обиколих европа без проблем ) има си и друг вариант който обмислям - UMPC или разколачен лаптоп с USB модул в колата ... ама там цените разтат а не намаляват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #15 Отговорено 14 Март, 2008 Мисля че навигациите варират в малко по голям даиапазон. За ГПС-а на нокиите нямам добро мнение. Според мен при наличието на добра карта навигацията специално предназначена за кола си е най добрия вариант. Някой да има опит с картите на Garmin? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #16 Отговорено 14 Март, 2008 може и да мислиш ( всеки има право на мнение ), но си в грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШМИРГЕЛ 9 #17 Отговорено 14 Март, 2008 Незнам каква е причината, но 90% от хората със Сърфче казват, че е перфектен, а 10% - обратното. Може антените да са им прецакани или незнам какво. Аз ползвам Сърфче с BTGPS и мачкам наред. Не е вярно, че студения старт е бавен, при адски скапано време е не повече от минута, при хубаво време е за 15-30сек. Недостатъка спрямо новите чипове е единствено консумацията на електричество което е с 1/3 повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #18 Отговорено 14 Март, 2008 Мисля че навигациите варират в малко по голям даиапазон. За ГПС-а на нокиите нямам добро мнение. Според мен при наличието на добра карта навигацията специално предназначена за кола си е най добрия вариант. Някой да има опит с картите на Garmin?Garmin Работи перфектно, но от Калотина на запад, да не кажа чак от Триест. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ivaivalito #19 Отговорено 15 Март, 2008 А има ли опция да се ползва ДВДто на колата имам от кастофона излиза мониторчето и е доста голямо него д аползвам като ГПС .Или поне само монитора ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Ванчев 1 #20 Отговорено 15 Март, 2008 аз съм с Гармин и досега ми е спестил хиляди левове,време и нерви.Страшно доволен съм от него .Лесен за разчитане на картите,меню на Български,глас на Български-една подробност само ....не знам как ще работи в БГ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #21 Отговорено 15 Март, 2008 (Редактирано) А има ли опция да се ползва ДВДто на колата имам от кастофона излиза мониторчето и е доста голямо него д аползвам като ГПС .Или поне само монитора ?Колега, това ако стане, повечето биха предпочели такъв вариант. За мен също това е един от най добрите варианти(като изключим вградена в таблото навигация). Но не знам дали става. За в бъдеще съм убеден че ще може, но сега нямам и идея. Редактирано 15 Март, 2008 от Stefan Milev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #22 Отговорено 15 Март, 2008 ivaivalito, на теория може, ако имаш GPS с TVout и DVD-то ти има вход в който да го включиш.Например N95 има TV кабел доколкото знам, също и някои pocketPC имат, за моя Dell x51v има като аксесоар VGA кабел, но трудно се намира и не съм си го купил.Обаче, като го вържеш какво ? Ще сдобиеш по-голям екран, ама управлението пак ще ти остане от touchscreen-а на устройството. Освен това стои въпроса, дали на по-големия екран ще се виждат повече неща или просто същите неща но по-едри. Според мен второто е по-вероятно, защото резолюцията ще е същата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #23 Отговорено 15 Март, 2008 (Редактирано) a каква марка и м,одел ти е DVD-то, защото има модели, които са GPS-ready, което ще рече, че трябва да имаш GPS модул, (на същата марка) който да свържеш с DVD-то и се получава. Разглеждал съм DVD-та предимно на Pionner и Alpine, и всичките имат тази екстра, но за NEO, SANG, ELITE и т.н. не съм сигурен.П.С. ако използваш устройство с TV-OUT, ще се получи грозна работа, резолюцията ще е същата, а размера на екрана по - голям и... Редактирано 15 Март, 2008 от bat_gogo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #24 Отговорено 15 Март, 2008 a каква марка и м,одел ти е DVD-то, защото има модели, които са GPS-ready, което ще рече, че трябва да имаш GPS модул, (на същата марка) който да свържеш с DVD-то и се получава. Разглеждал съм DVD-та предимно на Pionner и Alpine, и всичките имат тази екстра, но за NEO, SANG, ELITE и т.н. не съм сигурен.П.С. ако използваш устройство с TV-OUT, ще се получи грозна работа, резолюцията ще е същата, а размера на екрана по - голям и...Това отпада последен въпрос които не разбрах ,Ако примерно си взема Карта ТОМ ТОМ или РОУТЕ 66 .На Pocket PC на Навигация и на Смартфоне тия карти еднакви ли ще са в смисла каквото виждам на инсталиран ТОМТОМ на навигация такова ли ще виждам и на смартфон ...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #25 Отговорено 15 Март, 2008 Да, картата на ТомТом може да се ползва и на symbian версията на софтуера и на windows mobile версията. Същото важи и за iGo картите. За route66 не знам, но предполагам да и за него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #26 Отговорено 15 Март, 2008 На някои ако му трябва Garmin GPS + Бг карта да пише на ЛС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivaivalito 8 #27 Отговорено 15 Март, 2008 (Редактирано) На някои ако му трябва Garmin GPS + Бг карта да пише на ЛС а еднакъв ли е FACE на картата само вече разликата е от големината на екрана така ли ? И още нещо как ще изглежда на ДвД мониторче смятам че резолюцията е прилична. Редактирано 15 Март, 2008 от ivaivalito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове