Aleksandyr 17 #1 Публикувано 28 Февруари, 2008 (Редактирано) Вчера ми се случи нещо което ме стресна адски много и ще избягвам да карам вечер вече.Та значи какво стана..Тръгвам си от Пловдив към Хасково около 11 и 30 вечерта и карам си аз 110-120км/ч и по средата на пътя некъде настигам една червена кола ,дори не помня каква беше, и от далече забелязах ,че този нещо не кара както трябва ,прав път без завой ,коли няма отсреща ,той се шари по двете платна правеше някакви резки движения. Понастигнах го малко и го вижах как целия се калти в колата ,едвам му се държеше глава на раменете ,можеби беше нафиркан яката ,незнам какво му беше.Покарах малко зад него разминахме се с един тир той за малко да се нацепи в него ,аз набих едни спирачки ,защото го виждах как се удря в тира , но някак си успя да се размине ,незнам как стана. След което аз настъпах хонделата колкото може за да го изрпеваря възможно най-бързо. И той реши че трябва да се дърпа с мене. И започнах да я цедя до 180-190 дърпах му лека полека и след известно време вече не го виждах на огледалата и си намилих пак да си карам със 120км/ч. Влизам във с.Върбица и намалих в селото 50-60км/ч и си карам нормално ,но по едно време го виждам пак на огледалата този същия ,засилен ама яката засилен, ужасно бързо ме настигаше в селото ,сигурно караше със 120+, и го гледам как ме приближава ,след което насъпах и аз защотото си личеше че няма никакви намерения да намаля ,щеше да ме смаже.Набирах ама той пак ме настигаше след което в последноя момент натисна спирачки и за малко да се залепи на бронята ми отзад и това всичко го гледах на огледалото ,изтръпнах целия. После пак му дръпах колкото може повече и се надявах да има полицай в следващото село където по-принцип си има ,но уви тоя път нямаше нито една патрулка до Хасково. Направо ужас ,за първи път виждам пиян зад волана отвратителна гледака ,ВНИМАВАЙТЕ!! че ей така стават катастрофите ... Редактирано 28 Февруари, 2008 от Aleksandyr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lz2lps 0 #2 Отговорено 28 Февруари, 2008 (Редактирано) Не знам каква е процедурата в БГ, но като бях в УСА - мои познати като видят такъв на магистралата и веднага звънят на 911 да го reportnat.Смятай че и повечето хора, които го видят ще направят същото.... Интересно ми е какво ще стане в БГ ако се обадиш на полицията и им кажеш че иманякакъв пиян на пътя!?!?...Не мога да ги разбера такива идиоти въобще какво правят на пътя като сигурно и пеша не могат да вървят....Сигурно не е било приятно изживяване. Редактирано 28 Февруари, 2008 от lz2lps Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #3 Отговорено 28 Февруари, 2008 Колега, лоша работа е това. Имал съм подобно изживяване с ненормални на пътя. Лошото е това, че не знаеш какво му се върти в главата. Всичко може да стане. Въпрос на късмет е тази работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aleksandyr 17 #4 Отговорено 28 Февруари, 2008 Звънях на полицията ,казаха ,че ще направят както могат ... всички се сещаме какво ще направят.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WaveMastaa 18 #5 Отговорено 28 Февруари, 2008 И на мене ми се случи веднъж такова нещо. Бяхме на пътя за Копривщица и майка ми караше. Изведнъж пред нас някакъв със (още го помня) оранжев бус мерцедес караше от мантинела до мантинела. И майка ми реши да не рискува и спряхме за малко, за да се отадалечи този глупак и след десетина минутки пак продължихме и така и не го видяхме повече. Оттогава си казах, че кола няма да карам пиян. Гледката беше потресаваща за опитен шофьор, пък можете да си представите какъв отпечатък може да остави в съзнанието на 10-11 годишен хлапещак, който ясно схваща за какво става дума......Не карайте пияни, за да няма после аварии! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tiankata 7 #6 Отговорено 28 Февруари, 2008 (Редактирано) Не знам каква е процедурата в БГ, но като бях в УСА - мои познати като видят такъв на магистралата и веднага звънят на 911 да го reportnat.Смятай че и повечето хора, които го видят ще направят същото.... Интересно ми е какво ще стане в БГ ако се обадиш на полицията и им кажеш че иманякакъв пиян на пътя!?!?...Не мога да ги разбера такива идиоти въобще какво правят на пътя като сигурно и пеша не могат да вървят....Сигурно не е било приятно изживяване. Имах подобна слу4ка с пиян посред бял ден. Некарах аз а един приятел отивахме към морето. И тогава се появи син бус Мерцедес с много шантаво движение по патя ли4еше си 4е беше пиян шофьора а не се знаеше маи и пътниците му бяха фиркани защото по едно време си рзменяха по някои друг удар в главите. Обадихме се в полицията и казахме за този ненормалник на патя обяснихме 4е след малко ще влезнем в Бургас и тои се движи пред нас. Малко след като наближихме Бургас една патрулка го спря!. Невидяхме какво се слу4и по нататак.П.П. Но този идиот на няколко пати не момля едни пешиходци които в Аитос си 4акаха реси на спирката, и няколко коли по патя си. Така4е видетели такав екземпляр на патя званете на 166 и казваите 4е е много пян и всеки момент ще настане мазало на пътя. Няма на4ин да не реагират полицаите. Редактирано 28 Февруари, 2008 от tiankata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #7 Отговорено 29 Февруари, 2008 такъв като го видиш веднага на 166. Това да го изпревариш е чито самоубийство. Звъниш и спираш да може да дръпне или да се спре в някоя канавка... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lz2lps 0 #8 Отговорено 29 Февруари, 2008 Имам опит и с подобна ситуация. Отивахме да гледаме Long Beach GP. Пред нас една лелка видимо си кръстосваше платната. Колегата, който кара реши да я изпревари и последва удар - тъй като не ни видя че я изпреварваме. Добре че бяхме с джип и само си остърга предницата в задна дясна гума - иначе сигурно щеше да ни завърти. Не стига че изглеждаше видимо пияна/ дрогирана - ами щатските ченгета (State Police), понеже местните бяха в Long Beach да охраняват събитието, просто дойдоха - попитаха има ли ранени (там процедурата е че шофьорите просто си разменят застрахователна информация) и си заминаха.... Така че поуката от тази случка е - при такава ситуация, както каза manniakk, стоиш възможно най-далече зад него и се обаждаш на полицията. Никога не мозеш да знаеш какво ще му хрумне ако тръгнеш да го изпреварваш..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #9 Отговорено 29 Февруари, 2008 чак се учудвам как не стана дума за тия които карат странно и без да са пили. на мен скоро ми се случи, понеже съм новобранец шофьор и много рядко си позволявам дивотии, карам бързо само когато съм 300% сигурен че е безопасно, само че преди месец-два зимата както си карах в града с 60-70 и някакъв с рено ми се залепи отзад. ама това посред бял ден. пътя беше мокър и не беше за бързо каране. та карам си аз със 60-70 покрай централна гара в пловдив и тоя направо буквално залепен зад мене на 1 метър ... кара и по едно време решава че ше ме изпреварва. почва да форсира неговата каруца, а пред нас светофар и 2-3 коли са се наредили за ляв завой. трябваше да намаля и да се изместя от лентата за да не ме застърже като се прибираше и до последно си мислех че ще се хакне в таксито отпред. ама мина ... и викам айде пътувай ... ама тоя намали напред и след 300 метра се навря в дясна лента все едно ще спира. аз в средна си карах и го изпреварвам ... и тоя пак се лепи отзад ... направо кипнах. отбих в дясно и спрях ... ако беше спрял и той щях да излезна и да го нахраня с волана кви са тия хора ... че карам хонда ли ги дразни ... какво ли? с хасковски номер беше колата ... Aleksandyr, как мислиш, да не би да има някаква такава практика там така да се кара ? аз направо останах изумен кви са тия работи ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aleksandyr 17 #10 Отговорено 29 Февруари, 2008 Хм странно ,по принцип в хасково не се кара така ама сигурно като са в друг град нашите полудяват и незнаят къде да карат .. пък може и да не е от хасково ,не е малка областа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #11 Отговорено 29 Февруари, 2008 (Редактирано) @Shadow^Dancer: мисля че е въпрос и на психология. тия феноменални типове са като кучето ми - ако му обръщаш внимание все по-досаден става. затова пробвай следното - забрави че съществува и карай все едно си сам. кажи после дали има ефект :ph34r:p.s. като ми е весело такива залепени типове обичам да ги забавлявам като си цъкам задна на светофара, не че има значение важното е да си имаш каско, лепките да му мислят Редактирано 29 Февруари, 2008 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове