Jump to content
xakera

смяна на тръбите след колектора

Recommended Posts

Здравйте колеги, имам едно питане, имали смисъл от смяна на тръбите след спортния колектор? сегашните тръби са на 45мм а колектора е на 50мм 6те имали ефект ако сменя тръбите от 45мм на 50мм?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега доколкото съм чел из форума, за да има смисъл от спортния колектор трябва да се сменят именно тръбите назад с по-голямо ФИ, но за размери нека се произнесат старите кучета :lol:. БТВ има доста темички свързани с твоя въпрос, така че сърчвай и чети :P.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CARBON

ами ако не ги смениш нищо няма да постигнеш ефекта ще е малък аз те съветвам да ги смениш с Ф55мм но не по големи и с Ф50 става но с 55 е по добре :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

...

файда има , но ако беше ползвал търсачката нямаше да пускаш тема :lol:

ами ако не ги смениш нищо няма да постигнеш ефекта ще е малък аз те съветвам да ги смениш с Ф55мм но не по големи и с Ф50 става но с 55 е по добре :P

това умозаключение е нещо за което спорим от месеци .. години .. де да знам , но кажи ти от де измисли 55мм и не повече ? провери ли го по някакъв начин или пишеш за да се пълни темата ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефект ще има ако сложиш хубав спортен филтър,крайно спортно гърне,махнеш катализатора и понастроиш дибитомера.Защото с смяната на генерацията и гърнето разтоварваш колата+филтара,въздуха става много а горивото малко.И при ръчки колата не върви.Пускаш повече гориво(по богата смес)и тогава ще усетиш разлика.Аз моята гнерация от 45мм.я пуснах на 50мм.тъй като от колекторите излиза на 50мм.По-широка генерация мисля че е добре ако колата получава повече въздух(турбина)в нашия случай 50-55м. :lol:Ако махаш катализатора,не забравяй да сложиш поне още едно средно гърне :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора, ефектите от генерацията нямат много общо с ефектите от колектора... и изказвания от типа на "ще усетиш колектора само след като отпушиш генерацията" са безмислени. Колектора е най-важното нещо от изпускателната система.да, определено тръби над 45 отпушват вдигателя, но ефекта е далею по-малък от колектора, особено ако си минал от фабрично 4-1 на ибей-ско 4-2-1Тръби над 63 са безмислени за атмосферни коли според мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest xakera

ясно значи ще ги сменя на 55мм, краиното гърнето задължително ли трябва да го сменя със спортно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не искаш колата ти да звучи като излитащ самолет - не

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ще сменяш сменяй наред крайното гарне също трябва да се смени защото фабричното "спъва"пътя на газовете а селия смисал е имино това-по бързо изхварляне на изгорелите газове а като погледнеш през спортното направо можеш да видиш слънцето :P .Ако не обичаш да ти бучи много сложи едно резонаторно гърне на местото на катализатора така ще намалеш шума който мен лицно ме кефи адски много :lol:;)

Редактирано от CARBON

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

спортно гърне ще има, ами това средното гърне трябва ли да го сменям?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

махаш го нацяло няма дати трябва трябвати траба 55мм резонаторно гърне ако не обичаш шума и крайно гърне и тръбата трябва да е колкото се може по права избягваи извивките така скъсяваш и олесняваш пътя на газовете :rolleyes: казах ти цели я смисъл се състои в бързото изхвърляне на газовете

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....казах ти цели я смисъл се състои в бързото изхвърляне на газовете

Направо "БАМ" едно крайно гърне след колектора, и става самолет :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found