slav1983 0 #1 Публикувано 5 Януари, 2008 здравейте имам ей тука една хондичка д13б2 сложих и чисто нова газова уредба поварвя около 3000км и взе да прави проблеми остава на 2-3 хиляди оборота уредбата е гаранционна ходих 100 пъти правиха какво ли не и стигнаха до заключение че нещо карборатора не е наред или пък електронния блок трупа грешки и за това а колата на бензин работи перфектно моторът е като нов няма 100 хил км не зна какво да я правя и каде да я карам ако някой има идеи казвайте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #2 Отговорено 5 Януари, 2008 (Редактирано) Попринцип първо правиш реглаж и диагностика на карбуратора и после на газовата уредба. Един от читавите карбураторджии е Иван в Автосервиз Дружба(халето за диагностика е зад бензиностанцията), ако имаш как и къде мини покрай него ако си от София.И след това настройка на газта която той също може да ти направи.П.С. След като пуснах поста видях че си от Стара Загора.Просто потърси някой читав карбуратоджия в Зарата и ще решиш прболема. Редактирано 5 Януари, 2008 от Al_Capone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.R.Tuning 0 #3 Отговорено 5 Януари, 2008 и аз имам Д13Б2 на гас и на мен в началото не ми варвеше добре гаснеше прекасваше нямаше стабилни обороти независимо колко отпусках или стягах гаста и когато отидох на друг маистор останови че плочката за газовото не е за тази кола и се наложи да сменим кам 8 вида плочки за да достигнем максимален ефект. ся колата работи доло горе добре някои пат само ми падат оборотите на малко под 500 но не гасне и си дава разход 10 градско. ако ти са занимава накараи ги да сменят плочката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARBON 0 #4 Отговорено 5 Януари, 2008 колеги неси мъчете колите на газ то Д13Б2 е без тово си е икономичен а и не много мощен и като му сложите и газ.....ша стане 60 коня аз карам само на 98 и на 100+ колицата гори 6-7 няма смисъл от газ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest M.R.Tuning #5 Отговорено 5 Януари, 2008 Еми аз карам колата редовно и ми е по изгодно да е на гас.Знам че не варви ама какво да се прави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARBON 0 #6 Отговорено 5 Януари, 2008 САМО ТУНДЖА 100+ ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1983 0 #7 Отговорено 9 Януари, 2008 и в крайна сметка никой не можа да каже от каде може да е проблемът Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #8 Отговорено 9 Януари, 2008 аз ще ти кажа каде е проблема - в газовата уредба! Хората ти казаха отиди при някой читав майстор да ти погледне карба и газовото, събери няколко мнения от различни майстори, щом тези който са ти слагали уредбата те съмняват. Проблема е много общ и не може да се даде конкретен отговор без да се погледне колата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1983 0 #9 Отговорено 10 Януари, 2008 ами тези майстори я правиха два дни сменяха и изпарителя ама нищо не стана сега не съм в българия като се варна пак ще обикалям по майстори пъ карба не ми се ще да го пипа някой да не му разкаже играта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1983 0 #10 Отговорено 10 Януари, 2008 ами тези майстори я правиха два дни сменяха и изпарителя ама нищо не стана сега не съм в българия като се варна пак ще обикалям по майстори пъ карба не ми се ще да го пипа някой да не му разкаже играта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #11 Отговорено 10 Януари, 2008 (Редактирано) колеги неси мъчете колите на газ то Д13Б2 е без тово си е икономичен а и не много мощен и като му сложите и газ.....ша стане 60 коня аз карам само на 98 и на 100+ колицата гори 6-7 няма смисъл от газ При мен смесено ми дава 8-9 л/100км дали няма смисъл а а иначе върви колкото на бензин дали няма смисъл пак да питам всичко е до читава настройка малко газджии могат да направят да не кажа че сигурно са не повече от 10 в цялата страна и аз така ходих 5-6 пъти да ми я настройват и накрая сам си я настроих горе-долу не работи идеално но работи по-добре поне доксто намеря някой читав газаджия да я пипне като хоратаНормално е да трупа грешки на газ, а каква е газовата да не е ментекс някаква?Проблема по принцип ти е от компютъра пробва да компенсира според бензина Редактирано 10 Януари, 2008 от krasimir_01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #12 Отговорено 10 Януари, 2008 и в крайна сметка никой не можа да каже от каде може да е проблемът Веднага ти казвам! Карам D13B2 на газ вече ще почне 3-та година. Знам и вече всичките мурафети Това на което се научих до сега е, че почне ли да ти държи високи обороти - тичай за смяна на въздушния филтър! В последствие ще се научиш и да си я регулираш сам И после мини да кажеш дали ще черпиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1983 0 #13 Отговорено 13 Януари, 2008 нищо няма да черпя колата е почти на 90 хил км преди да и сложа газта съм сменил всички филтри мъчих се и сам да я регулирам ама не е от настройката тя високи убороти държи когато си иска иначе разход лятото ми даваше 12 градско и 8-9 извънградско при около 130км каране сега и д15б7 имам също на газ и съм 100 пъти по доволен и от разход и от вървене само ще видим д13-ката кой ще я оправи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове