Jump to content
gamencerista

Съвет за Сивик 5 ген

Recommended Posts

Решил съм да си купувам вече Хонда-та, но нямам представа кой двигател да взема, 1.3, 1.5 и т.н.Като заначало разполагам с 3500-4000 лева максимум.Не съм си наумил да е VTEC, и затова искам съвет от вас, или по-точно да обясните предимствата на различните двигатели.Също така и разхода е от значение, защото няма да мога да я подържам ако харчи много. Затова, обяснете на кой ДВГ колко разход му е писано, защото търсих ама не успях да намеря нищо.Мерси на отзовалите се, и се надявам след Нова Година да се похваля в количката :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kleni

Разбирасе,че 1,5 е по добре от 1,3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всички тук ще ти кажат "много ясно че 1,5 ти луд ли си" а моето мнение е ,че трябва да огледаш колата и ако те грабне (и е в добро състояние да я вземеш) по-добре по-читава 1,3-ка отколкото разбита 1,5-ца

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз съм на това мнение. Потърси повечко и си намери читава, не че ще я познаеш де, ако са я замазали, ама ако си изглежда като много леш - си е по-вероятно да е леш. Хареса ли ти - взимай, не е чак огромна разликата между двете. Но по принцип за тези пари, би трябвало да си намериш читава 1,5. Нямам лични наблюдения над 1,3, но колегите не се оплакват, а Д15Б2 имах 2 години - много радващ мотор - препоръчвам ти го. Наслука с търсенето.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

поздравления за избора на автомобил! правилно си се насочил към тази марка ;) аз бях пред същия въпрос като теб преди време и в крайна сметка си взех d15b2. двигателя е сравнително добър, това което ти казват колегите е така, аз само ще добавя че има доста потенциал за тунинг, докато при d13-ката няма. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А относно загряването в студеното време как са двата мотора?На кой по-бързо му идва парното :) ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А относно загряването в студеното време как са двата мотора?На кой по-бързо му идва парното :) ?

Ами пич,имай впредвид че тия машинки не загряват хич бавно,но мисля че определено 1,5 ще загрява по бързо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пич,имай впредвид че тия машинки не загряват хич бавно,но мисля че определено 1,5 ще загрява по бързо :)
Аз съм доволен как загрява. Хем тук в Русе зимата си е доста студено. А и от парното съм много доволен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички хонди имат хубаво парно. Иначе до разхода, да кажем, че между 1.5 и 1.3 е почти еднакъв, но получаваш още 15 коня отгоре и малко повече въртящ момент, което не е за пренебрегване. Аз ще добавя, че ако намериш читава 1.5 и 1.3, да вземеш 1.5-цата, а ако не, взимай по-здравата както те посъветваха. :) Успех!п.п. А доколкото схващам ако разхода е крайно важен за теб, само да добавя, че на 1.5 с моно-инжекцията са май най-предпочитаните Хонди за слагане на АГУ (газ). Обаче не ме питай защо, само толкова знам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.5 по-хубу от 1.3 колицата ие супер щи хареса, но що не си потърсиш d16z7 с малко повече екстрички, серво климатиче и тн :P късмет с покупката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...