Jump to content
ShEfA

Как да махна силикон и лепило от емблема от боята

Recommended Posts

Такам, трябва да изчистя външния вид на колата и се сблъсквам с проблема, че смотания собственик преди мен е залепил "тунинг" "Type-R" пръскалки на мястото на оригиналните, и сега като ги махнах се оказа, че са със силикон, който стана по боята :lol: Тааа с какво да го махна безопасно?И втори въпрос. А отзаде е махнал емблемите "Honda" и "Civic" и под тях са останали следи от лепило. Тааа с какво да ги изчегъртам и тях без да остане следа? :P За сега това са ми въпросите :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

С резец от макетен нож много внимателно и с търпение и със спирт за горене по наблюдения на една автомивка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробваш с терпентиново масло за лепилото, но малко ме съмнява дали ще стане. По принцип е по-слабичък разтворител, който не би трябвало да развали боята - подготви си и спирт да го почистиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Чи�тача

Пробвай със SONAX. Преди години имах и аз проблеми с отстраняването на лепенки и ги махнах с тях. Може да пробваш и с Nigrin.За мен тези 2 фирми са най-добрите на пазара. По-скъпи са им продуктите, но наистина вършат работа и си заслужават цената.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такам, трябва да изчистя външния вид на колата и се сблъсквам с проблема, че смотания собственик преди мен е залепил "тунинг" "Type-R" пръскалки на мястото на оригиналните, и сега като ги махнах се оказа, че са със силикон, който стана по боята :P Тааа с какво да го махна безопасно?И втори въпрос. А отзаде е махнал емблемите "Honda" и "Civic" и под тях са останали следи от лепило. Тааа с какво да ги изчегъртам и тях без да остане следа? :P За сега това са ми въпросите :)

Вземаш 1 пърцал и бензин и почваш да търкаш Яко.Внимавай да не вдигнеш прекалено оборотите че да не се запалиш :P
Това при подготовка за пребоядисване ли се прави то става и със водна шкурка 2000 :P:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то ако ще е шкури, по-добре първо да ги мине с ацетон тия гадории. оригиналната боя не би трябвало да пострада от ацетона. аз преди време излях малко на капака на мойта колица и се стреснах че ще ми разяде боята ... обаче си го забърсах и нямаше никакви следи. но зависи от боята :P на друга кола го пробвах, боядисвана скоро, и боята веднага загуби гланц.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

С бензинец става , обаче после трябва една пастичка , щото малко прецаква лака бензина. Може и с много фина шкурка , но после пак ще трябва паста.Абе при всички положения е хубаво да имаш пастичка :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.................... Сега само остана силикона да махна. :thumbs1:

за силикона вече си има специални разтворители продават ги в домко, домашен майстор, бриколаж и тн....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си жив и здрав брато, от коооогааа чакам да намеря лек за тоя смотан силикон, най-накрая ще го махна от боята! Йеее! :thumbs1: :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...