Jump to content
Guest slavianko

Какво масло

Recommended Posts

Guest slavianko

Колеги от няколко дена се сдобих и със Сивик 1.5 V-tec E 94г В момента колата е в сервиза и се обслужва. Въпросат ми е какво масло е подходящо за този мотор. Аз днес вече купих MOTUL 10/40 6100 Значи другата ми кола която е БМВ 525 със остри валове двойни пружини на клапаните и въртя до 7300 и в момента съм със такова масло и нямам грижи но не знам как ще му понася на сивика та затова питам вас

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Restless

Колеги от няколко дена се сдобих и със Сивик 1.5 V-tec E 94г В момента колата е в сервиза и се обслужва. Въпросат ми е какво масло е подходящо за този мотор. Аз днес вече купих MOTUL 10/40 6100 Значи другата ми кола която е БМВ 525 със остри валове двойни пружини на клапаните и въртя до 7300 и в момента съм със такова масло и нямам грижи но не знам как ще му понася на сивика та затова питам вас

search :blink:много е дъвкано и има консенсус че това масло е едно от препоръчваните за Сивик

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за Акорд сьщо ли е 10/40? В книжката на колата пише, че може с всякакво да се кара, от 5/30 до 15/40, но с какво е най-добре? Мисля сьщо да карам с 10/40, но не знам дали не е по-добре с 5/30? Хонда препорьчва ли нещо по вьпроса?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Titi-Honda

пи4оже хонда не капризна много на масло ( не м10д) нали мо 10w40 15w40 няма проблеми стига маслото да е ка4ествено наил. аа относно MOTUL аз не сьм с хубаво мнение става вьпрос за френскиа MOTUL

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Gilles - ако знаеш (със сигурност) на колко км. ти е колата и ако има мегдан карай с пълна синтетика.Моторите ни са по-високооборотни и "40" им е по мярка (особенно ако често ходиш в червеното) :P Относно първата цифра , тъй като градските ми пътувания са изключително кратки предпочитам "0" - особенно зимата когато тъъкмо мотора влезе в нормален температурен режим и аз пристигам :P Мойто решение е MOTUL 8100 0W40 . Пробвал съм и други масла но само това не ми се налага да доливам (колкото налея - толкова източвам след 15 000 км). Моторът няма да ти се разсърди ако го караш с по-хубав бензин и масло , и без друго освен с консумативи няма как да зарадваш тая колца (просто е неразрушима) :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето едно линкче, мисля че ще ви е от полза: MOTUL

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хонда според мен се кара с прилично масло..полусинтетика 10в40 ама каква марка? абе каквато ще да е от сравнително известните стига да не е менте..Mobil, Motul, Repsol, Ugol, Castrol...... май само с Мотул не съм карал ей така на пук да Демон-а :) че даже и съм ги мешал както ми дойде.... просто маслото не трябва да е менте.от тук нататък всеки си преценява по джоба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...