Jump to content
lz2lps

покупка на кола

Recommended Posts

Случая е следния:Колата е с сменен двигател, за който има фактура от моргата в Италия от където е купен.Сегашния и собственик обаче не е регистрирал колата с този двигател.По информация от КАТ, обаче ако аз я купя и отида да я регистрирам с новия двигател, щеимам доста главоболия. Основната причина е че фактурата трябва да е на мое име.Някой ако е имал подобен случай, моля да сподели.Какви са изходите от тази ситуация? Най безболезнения е сегашния собственик да я регистрира, но какви други варианти има? Ако ми продаде двигателя и фактурата е вече на мое име? Има ли такъв вариант?Айде колеги помагайте, че баща ми и още "един автобус" негови колеги :huh: , другата седмицаще ходят да я купуват, а трябва да знам какво да правя. Благодаря предварително. П.П. Някой да е чувал че договора за покупко продажба, трябва да е при нотариус по местоживеене на продавача? Че цялата процедура е много заплетена. Какви ли не схеми съм измислил да се сдобия с мечтаната кола.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа вече няколко пъти ми се случва - в КАТ не проверяват за номер на двигател и съответно в талона на колата пише "без номер".А номер си има и той дори съответства на документите.Питах леличките по гишетата и те ми казаха,че вече номера на ДВГ не бил задължителен :huh: Поразучи нещата как са,защото и приятели,с които съм разговарял потвърждават,че не са им проверявали номер на ДВГ и талона няма номер после.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа вече няколко пъти ми се случва - в КАТ не проверяват за номер на двигател и съответно в талона на колата пише "без номер".А номер си има и той дори съответства на документите.Питах леличките по гишетата и те ми казаха,че вече номера на ДВГ не бил задължителен :huh: Поразучи нещата как са,защото и приятели,с които съм разговарял потвърждават,че не са им проверявали номер на ДВГ и талона няма номер после.

сорри за офтопика ама си нямаш идея колко ми помогна с тва инфо щотот при мене бозите са същите само че по големи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Благодаря за информацията!!!Странното е че точно от КАТ са казали на баща ми за тези работи.Ще трябва да се провери по-обстойно. "Без номер" !?!? - странно.Ако някой друг има информация, нека да я сподели. Аз ще ви държа в течение - явно има и други с подобни "проблеми".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Мисля че вече се води като резервна част .........и може и без номер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също съм се интересувал батко ми е полицай и ми каза,че когато сменя ДВГ-то трябва да имам фактура от къде е закупен и се сменя талона защото по ДВГ-то се определя данъка и Гражданската това ми каза ако реша да сложа по мощен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета точно така е както казвате,но така беше преди.Сега(преди 1-2 седмици беше това) ви казвам какво се случва.Даже един човек,който регистрираше 5-6 коли се караше нещо с лелката,че му били пропуснали да му сложат номера на ДВГ в талона и тя му каза,че не е задължителен номера,но той настоя да му напишат номерата на ДВГ в талоните,защото "Можело в бъдеще да има проблеми,знам ви аз вас" :huh:И така подаде молба за промяна на информацията в талоните и сигурно са му издали нови...Сега това не съм го чел никъде,нито съм чувал за промяна в закона и т.н. - това е просто информация от "бойното поле" :)За това ако някой е запознат с някакви изменения в закона и т.н. да ги сподели,за да се изяснят нещата на 100%.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... П.П. Някой да е чувал че договора за покупко продажба, трябва да е при нотариус по местоживеене на продавача? Че цялата процедура е много заплетена. Какви ли не схеми съм измислил да се сдобия с мечтаната кола.

Нотариуса обикновено е по местоживеене на продавача защото купувача е заинтересован повече да купи колата, особено ако идва от друг град специално за нея. Аз преди месец си купих бракмата от Плевен. В последствие ми казаха че данъка 2% върху оценката трябва да се преведе на общината по местоживеене на купувача. Нямам идея защо :huh: Нотариуиса в моят случай беше печен и това го е съобразил. В лудницата все нещо може да се обърка затова питай на място. Никой няма да се смее дори и на глупав въпрос след като парите са у теб :)Относно регистрацията на автомобила в КАТ - миналата седмица минах през лудницата КАТ Варна. Гледат всички номера (рама, двигател) дали съответстват на документите. Един зад мен имаше някаква разлика в 1 знак от номера и се разправяше с този дето правеше идентификацията, което ме навежда на мисълта че няма да минеш метър с тотално различен номер.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз като регистрирах моята в КАТ Стара Загора ми направиха проблем точно за номера на двигателя , не можеха да го намерят 3 часа , ама и аз стоях и им гледах сеира , пращаха ме на автомивка да си мия двигателя , но пак сащият резултат , пак не можеха да го намерят , наи - накрая го намериха и всичко си доиде на място. Та това бе6е преди 4 месеца , сега ако са се усетили че и блока на двигателя може да се смени , може и да го водят като резервна част , така е в другите страни в европа , поне няколко .Та имам и един познат на които му конфискуваха колата само заради това че номера на двигателя не е същия като този по документи , чак след няколко месеца му я върнаха.Та мисълта ми е че може да ти направят проблем , и то доста сериозен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest eternity

незнам доколко ще ви помогна ,но да ви кажа с мен как беше в кат не само ,че гледаха номера на двигателя ,но на няколко човека преди мен им правиха много проблеми ,че им е мръсен номера (даже накараха едно момче с мазда 121 да го тарка с шкурка) а аз я пререгистрирах скоро преди 3 седмици да е било :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако не се интересуват от номера на двигателя как тогава ще разберат ако сменя двигателя е по голям и по мощен? Как ще ми вземат повече пари за данък и гражданска отговорност? Много питанки има!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става въпрос за софия имам много добър посредник с който не би трябвало да имаш проблем да я прекарашмисля че взима 200 лв аз досега 3 коли съм прекарал през него без никакви проблемии на доста приятели е помогнал ако се интересъваш прати 1 лично да ти дам номер да си говориш с човека

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз, да сложа един глас за варианта с фирма :cool:. Занесох им документите и на другия ден си взех колата :cool: ! Нямам нерви и време, да се занимавам с малоумници! А и ако става номера с двигателя, най малкото в такава фирма могат да разяснят :lol: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за полезната информация.По последна информация от КАТ:Лелките на гишетата: "Най-добре е стария собственик да смени талона"Хората в халето където приготвят документите: "При прехвърлянето, в нотариалния акт трябва да се пише че се купува и друг двигател, като се спомене номера на фактурата и всичко минава на един път".Имаше един колега, който питаше дали става въпрос за София. Не, но мерси много за информацията.Имам и информация за кола подобна на тази, която ще купувам. Не са знаели къде е номера и какъв е и са писали в талона "без номер". Това за сега, като има развитие ще пиша - надявам се другата седмица всичко да мине без проблеми, че заради мен баща ми и познати са се превърнали в СПЕЦНАЗ (руските специални части) :) - а аз от Копенхаген - координатор на специалната операция :(. Но накрая ще си заслужава....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Раздуии малко за каква кола става въпрос.Не ни дръж в напрежение :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на една от колите "крайслер", те по принцип американските нямат номер на двг, се съветва с шефа дали да напише че няма номер.

Крайслера има номер на всеки д-тел и ако е с крайслеров д-тел то той е последните 8 цифри от шасито.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lz2lps

Раздуии малко за каква кола става въпрос.Не ни дръж в напрежение !!!

Докато на документите не пише моето име нищо не мога да кажа: Жокер: Японска, с задно, червена, без турбо (но двигателя е музика за ушите), класика в жанра и все по-трудна за намиране.Когато всичко е наред - ще постна и снимки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охохохохо, AE86?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охохохохо, AE86?

:):) Дано другата седмица няма проблеми.....Колата ще е project car, има какво да се оправя по нея - особнено външния вид, но и доста неща вече са направени.Мечтаната кола, с голям мерак да си я правя, предимно за писти и състезания - разбира се и за"тихи" разходки в града. Май не споменах - "черна дупка" за пари, ама то май важи за всички :) Удоволствието обаче си заслужава.... Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охохохохо, AE86?

:):) Дано другата седмица няма проблеми.....Колата ще е project car, има какво да се оправя по нея - особнено външния вид, ...
И какво стана - да не те изтървахме от клуба :)Levin или Trueno ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...........Levin или Trueno ?

Къде ти Труено в бг :worthy::hondarulez: ..........lz2lps да не става дума за тая на Пънкара...........и аз и точих много зъби но не е назрял май момента за мене ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

А е на Владо :blink: ..............аз бях първия който я оглеждаше още като Пънки я пусна.........но тогава беше цялата на части(турбо мотора беше тотал) и исках да изчакам докато я сглоби..........както и да е избора ти е чудесен пък и настройките на колата са за писта Успех и да се похвалиш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...