lz2lps 0 #1 Публикувано 20 Ноември, 2007 Случая е следния:Колата е с сменен двигател, за който има фактура от моргата в Италия от където е купен.Сегашния и собственик обаче не е регистрирал колата с този двигател.По информация от КАТ, обаче ако аз я купя и отида да я регистрирам с новия двигател, щеимам доста главоболия. Основната причина е че фактурата трябва да е на мое име.Някой ако е имал подобен случай, моля да сподели.Какви са изходите от тази ситуация? Най безболезнения е сегашния собственик да я регистрира, но какви други варианти има? Ако ми продаде двигателя и фактурата е вече на мое име? Има ли такъв вариант?Айде колеги помагайте, че баща ми и още "един автобус" негови колеги , другата седмицаще ходят да я купуват, а трябва да знам какво да правя. Благодаря предварително. П.П. Някой да е чувал че договора за покупко продажба, трябва да е при нотариус по местоживеене на продавача? Че цялата процедура е много заплетена. Какви ли не схеми съм измислил да се сдобия с мечтаната кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #2 Отговорено 20 Ноември, 2007 Да ти кажа вече няколко пъти ми се случва - в КАТ не проверяват за номер на двигател и съответно в талона на колата пише "без номер".А номер си има и той дори съответства на документите.Питах леличките по гишетата и те ми казаха,че вече номера на ДВГ не бил задължителен Поразучи нещата как са,защото и приятели,с които съм разговарял потвърждават,че не са им проверявали номер на ДВГ и талона няма номер после. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miHo 0 #3 Отговорено 20 Ноември, 2007 Да ти кажа вече няколко пъти ми се случва - в КАТ не проверяват за номер на двигател и съответно в талона на колата пише "без номер".А номер си има и той дори съответства на документите.Питах леличките по гишетата и те ми казаха,че вече номера на ДВГ не бил задължителен Поразучи нещата как са,защото и приятели,с които съм разговарял потвърждават,че не са им проверявали номер на ДВГ и талона няма номер после.сорри за офтопика ама си нямаш идея колко ми помогна с тва инфо щотот при мене бозите са същите само че по големи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lz2lps #4 Отговорено 20 Ноември, 2007 Благодаря за информациятаСтранното е че точно от КАТ са казали на баща ми за тези работи.Ще трябва да се провери по-обстойно. "Без номер" !?!? - странно.Ако някой друг има информация, нека да я сподели. Аз ще ви държа в течение - явно има и други с подобни "проблеми". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest tinki #5 Отговорено 20 Ноември, 2007 Мисля че вече се води като резервна част .........и може и без номер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #6 Отговорено 20 Ноември, 2007 аз също съм се интересувал батко ми е полицай и ми каза,че когато сменя ДВГ-то трябва да имам фактура от къде е закупен и се сменя талона защото по ДВГ-то се определя данъка и Гражданската това ми каза ако реша да сложа по мощен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #7 Отговорено 20 Ноември, 2007 Момчета точно така е както казвате,но така беше преди.Сега(преди 1-2 седмици беше това) ви казвам какво се случва.Даже един човек,който регистрираше 5-6 коли се караше нещо с лелката,че му били пропуснали да му сложат номера на ДВГ в талона и тя му каза,че не е задължителен номера,но той настоя да му напишат номерата на ДВГ в талоните,защото "Можело в бъдеще да има проблеми,знам ви аз вас" И така подаде молба за промяна на информацията в талоните и сигурно са му издали нови...Сега това не съм го чел никъде,нито съм чувал за промяна в закона и т.н. - това е просто информация от "бойното поле" За това ако някой е запознат с някакви изменения в закона и т.н. да ги сподели,за да се изяснят нещата на 100%. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #8 Отговорено 20 Ноември, 2007 ... П.П. Някой да е чувал че договора за покупко продажба, трябва да е при нотариус по местоживеене на продавача? Че цялата процедура е много заплетена. Какви ли не схеми съм измислил да се сдобия с мечтаната кола.Нотариуса обикновено е по местоживеене на продавача защото купувача е заинтересован повече да купи колата, особено ако идва от друг град специално за нея. Аз преди месец си купих бракмата от Плевен. В последствие ми казаха че данъка 2% върху оценката трябва да се преведе на общината по местоживеене на купувача. Нямам идея защо Нотариуиса в моят случай беше печен и това го е съобразил. В лудницата все нещо може да се обърка затова питай на място. Никой няма да се смее дори и на глупав въпрос след като парите са у теб Относно регистрацията на автомобила в КАТ - миналата седмица минах през лудницата КАТ Варна. Гледат всички номера (рама, двигател) дали съответстват на документите. Един зад мен имаше някаква разлика в 1 знак от номера и се разправяше с този дето правеше идентификацията, което ме навежда на мисълта че няма да минеш метър с тотално различен номер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasio 0 #9 Отговорено 20 Ноември, 2007 аз като регистрирах моята в КАТ Стара Загора ми направиха проблем точно за номера на двигателя , не можеха да го намерят 3 часа , ама и аз стоях и им гледах сеира , пращаха ме на автомивка да си мия двигателя , но пак сащият резултат , пак не можеха да го намерят , наи - накрая го намериха и всичко си доиде на място. Та това бе6е преди 4 месеца , сега ако са се усетили че и блока на двигателя може да се смени , може и да го водят като резервна част , така е в другите страни в европа , поне няколко .Та имам и един познат на които му конфискуваха колата само заради това че номера на двигателя не е същия като този по документи , чак след няколко месеца му я върнаха.Та мисълта ми е че може да ти направят проблем , и то доста сериозен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest eternity #10 Отговорено 20 Ноември, 2007 незнам доколко ще ви помогна ,но да ви кажа с мен как беше в кат не само ,че гледаха номера на двигателя ,но на няколко човека преди мен им правиха много проблеми ,че им е мръсен номера (даже накараха едно момче с мазда 121 да го тарка с шкурка) а аз я пререгистрирах скоро преди 3 седмици да е било Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #11 Отговорено 20 Ноември, 2007 ако не се интересуват от номера на двигателя как тогава ще разберат ако сменя двигателя е по голям и по мощен? Как ще ми вземат повече пари за данък и гражданска отговорност? Много питанки има! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dangler 1 #12 Отговорено 20 Ноември, 2007 Ако става въпрос за софия имам много добър посредник с който не би трябвало да имаш проблем да я прекарашмисля че взима 200 лв аз досега 3 коли съм прекарал през него без никакви проблемии на доста приятели е помогнал ако се интересъваш прати 1 лично да ти дам номер да си говориш с човека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ashes 3 #13 Отговорено 21 Ноември, 2007 И аз, да сложа един глас за варианта с фирма . Занесох им документите и на другия ден си взех колата ! Нямам нерви и време, да се занимавам с малоумници! А и ако става номера с двигателя, най малкото в такава фирма могат да разяснят . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lz2lps 0 #14 Отговорено 21 Ноември, 2007 Благодаря на всички за полезната информация.По последна информация от КАТ:Лелките на гишетата: "Най-добре е стария собственик да смени талона"Хората в халето където приготвят документите: "При прехвърлянето, в нотариалния акт трябва да се пише че се купува и друг двигател, като се спомене номера на фактурата и всичко минава на един път".Имаше един колега, който питаше дали става въпрос за София. Не, но мерси много за информацията.Имам и информация за кола подобна на тази, която ще купувам. Не са знаели къде е номера и какъв е и са писали в талона "без номер". Това за сега, като има развитие ще пиша - надявам се другата седмица всичко да мине без проблеми, че заради мен баща ми и познати са се превърнали в СПЕЦНАЗ (руските специални части) - а аз от Копенхаген - координатор на специалната операция . Но накрая ще си заслужава.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest tinki #15 Отговорено 21 Ноември, 2007 Раздуии малко за каква кола става въпрос.Не ни дръж в напрежение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOGIE 0 #16 Отговорено 22 Ноември, 2007 Само на една от колите "крайслер", те по принцип американските нямат номер на двг, се съветва с шефа дали да напише че няма номер.Крайслера има номер на всеки д-тел и ако е с крайслеров д-тел то той е последните 8 цифри от шасито. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lz2lps #17 Отговорено 22 Ноември, 2007 Раздуии малко за каква кола става въпрос.Не ни дръж в напрежение !!!Докато на документите не пише моето име нищо не мога да кажа: Жокер: Японска, с задно, червена, без турбо (но двигателя е музика за ушите), класика в жанра и все по-трудна за намиране.Когато всичко е наред - ще постна и снимки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #18 Отговорено 22 Ноември, 2007 Охохохохо, AE86? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lz2lps 0 #19 Отговорено 22 Ноември, 2007 (Редактирано) Охохохохо, AE86? Дано другата седмица няма проблеми.....Колата ще е project car, има какво да се оправя по нея - особнено външния вид, но и доста неща вече са направени.Мечтаната кола, с голям мерак да си я правя, предимно за писти и състезания - разбира се и за"тихи" разходки в града. Май не споменах - "черна дупка" за пари, ама то май важи за всички Удоволствието обаче си заслужава.... Редактирано 22 Ноември, 2007 от lz2lps Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
войводата/cls 3 #20 Отговорено 22 Ноември, 2007 Охохохохо, AE86? Дано другата седмица няма проблеми.....Колата ще е project car, има какво да се оправя по нея - особнено външния вид, ...И какво стана - да не те изтървахме от клуба :)Levin или Trueno ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tinki 1 #21 Отговорено 23 Ноември, 2007 ...........Levin или Trueno ?Къде ти Труено в бг ..........lz2lps да не става дума за тая на Пънкара...........и аз и точих много зъби но не е назрял май момента за мене Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest tinki #22 Отговорено 23 Ноември, 2007 А е на Владо ..............аз бях първия който я оглеждаше още като Пънки я пусна.........но тогава беше цялата на части(турбо мотора беше тотал) и исках да изчакам докато я сглоби..........както и да е избора ти е чудесен пък и настройките на колата са за писта Успех и да се похвалиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове