Jump to content
honda_japan

Мнение за Акорд 97-99

Recommended Posts

Здравейте,Имам въпрос свързан с тази кола от тази година, също и двигателя от 2.0, кой е за предпочитане не търся особено динамиката а повече качеството в японските автомобили, искам да попитам как са тези двигатели като качество на изпълнение, кой от двата е за предпочитане, как е поддръжката откъм пари?Има ли някакви проблеми свързани с електрониката и окачването?И най важният въпрос кой от двата е лесно да се газифицира или и за двата няма проблеми?Предварително Благодаря на всички отзовали се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,Имам въпрос свързан с тази кола от тази година, също и двигателя от 2.0, кой е за предпочитане не търся особено динамиката а повече качеството в японските автомобили, искам да попитам как са тези двигатели като качество на изпълнение, кой от двата е за предпочитане, как е поддръжката откъм пари?Има ли някакви проблеми свързани с електрониката и окачването?И най важният въпрос кой от двата е лесно да се газифицира или и за двата няма проблеми?Предварително Благодаря на всички отзовали се!

Странно, уж съм фъф форум на Хонд-а????????????????????????????????Никой ли не може да изкаже мнение относно гореписания Акорд????????????????????
Колата е супер колега, но има писано по темата много, няма никакви проблеми, купувай и се кефи. Ползвай търсачката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега малко неправилно си посочил изискванията си. 97-ма година производство е 5-та ген. Акорд, а 99-та е 6-та ген. Има голяма разлика между двете поколения както при двигателите, така и в окачването.Аз имам 6-та генерация 2.0л, типтроник. Досега освен смяна на консумативи (масла и филтри), друго не съм пипал по колата. Карам я от 3 години.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1998 е междинна година (произвеждат се и двата варианта 5 и 6 ), а от въпросът ти не е ясно за кой питаш . 2.0-литровите им мотори също са различни а относно зГАЗването на двигателя - нямам личен опит , но ако си избереш за кой Акорд питаш ще намериш и по-изчерпателни отговори . Тук (във форума) сме поне 10 човека със 6-ици , 5-а версия имат поне 100 души така че почети и решавай :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти ! Предполагам, че питаш за 5 генерация акорд - с фейслифта - отзад е с "бели" мигачи, отпред е със хромирана по крайщата решетка. Аз имам 5 генрация - 94 година, което ще рече че е без фейслифта- мисля че няма сериозни промени и разлики спрямо мойта. Едно променнено нещо знам със сигурност - по големи спирачни дискове на 2.0 лит. мотор след 96 година. На мойта са 262 мм - по-големите мисля че бяха 280 ммЗащото на мен са ми болка - писал съм многократно - смятам че е обща болка кривите дискове(най-вече за акордите).Мотора ако е Ф20З1 - очаквай мотор, който е направен повече с оглед икономията отколкото динамиката - има и динамика де но... Давала ми е разход по магистралата - 7,0 - 7,5 / със 110 към + клима , в града - 9,5 - 11. Мотора е стабиларка . Сега е момента да се похваля, че отскоро имам и акорд 6 ген. :cool: ,пак е с 2.0 литра мотор втек - разликата в динамиката е огромна ... в разхода малко повечко гори , но малкоОчаквай - смяна на водна помпа след 200 000 км :lol: , ... Друго друго - внимавай с долни шарнири - не слагай фалшиви - изваждат се и става беля - пробвано е :cool: На мен не ми работи единия датчик за абс откакто съм я купил - не ми и трябва - нов е 480 в бултрако ...за 3 години съм и навъртял 90 хил. - други проблеми не съм имал.За газова нищо не мога да ти кажа .. и аз търся информация ..Успех и късмет при избора !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дааа колегата ck1 е много прав за шарнирите-слагайте си читави.Един мой познат бая препати с насрани шарнири-на всеки 10-15000 и се почва цирка.Аз да чукна на дърво за сега никакви проблеми с моите ....е ама са си оригиналните :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...