Jump to content
Totogada

Питане за Хонда Сивик 89 16v

Recommended Posts

Здравей Хонда манияци.Потърсих Ви в Интернет и намерих този форум.Добро форумче си имате.Та въпроса ми е.Продава се една Хонда Сивик за около 1200лв. 89г. отзад на багажника пише CMC(незнам какво означава този модел) 16 клапана е колата.Имала е преди АГУ но е махната.Двигателя незнам точно какъв но може би е 1.3 или 1.5.Какъв разход може да се очаква на тези мотори сега през зимата на бензин/газ.Незнам и как стоят нещата с газифицирането,може ли да се сложи обикновенна АГУ(в смисъл да не е за пълна инжекция).Kakви са честите болешки на този модел на Хонда,за да мога да наблегна на тях при огледа на колата?(чел съм статията от ауди форума).Следващия въпрос поддръжката на Хонда.Частите колко по-скъпи са от често срещаните по нашите пътища opel/audi/vw?(ако може някое сравнение с някоя част).Колицата няма да се кара юрдешки(важно е да те закара от точка А до точка Б - особено сега през зимния период) просто цената е добра за такава кола.Ще съм благодарен на отговорите Ви.Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, какво да те посъветвам...притеснява ме това че е имала газово и е махнато, непременно замери компресията преди да решиш да я вземеш. Иначе става обикновенно газово за моноспринцовка. Ако въздушният филтър е над карбуратора, най-вероятно е с 1.3 кубиков мотор, всички са 16 клапанови. Частите не са много по-скъпи от другите изброени от теб марки. Аз карах преди това Ауди 90 и не виждам голяма разлика в цените на консумативите. Слабите места на Хондите са ламарините, много са тънки пущините :rolleyes: и лесно гният. Двигателят и окачването са изключително здрави. Цената ми се вижда ниска за читава кола, би трябвало да е около 2000, отваряй си очите на 4 като я оглеждаш за следи от удари защото на тоя модел се настройва сходимоста и на задните колела, ако е изметнато купето от удар-ще ходи като крив рак и ще е нестабилна на пътя...за друго не се сещам. Успех :/

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отзад на багажника пише CMC(незнам какво означава този модел)

:devil::angry: е ти ми оправи настроението за 2 седмици напредСМС е готин модел, а има и ММС ама те са редки :lol: ще се гътна :D огледай добре надписа... жсъщност пише CIVIC, объткал си IVI със М :P а сега сериозно.за съжаление тази ниска цена ме кара да си мисля, че колата има нужда от някои неща. Частите не са кой зане колко скъпи, но ако колата ти е в нормално състояние, цените обикновено не те интересуват много защото рядко се налага да се прави нещо. Твоя случай обаче е друг.... купуваш много евтина кола. Тя може да е в добро, но може и да е в ужасно състояние. спокойно може да ти се наложи да дадеш още толкова за чарколяк, ама това дето го говоря е наизуст защото не знам абсолютно нищо за конкретната кола.Газово се слага лесно. карбуратор, моно или пълен инжекцион - нямаш ядове. Рзахода в момента в града ми е около 10 бензин. Мога да го сваля още ама не ми е интересно.Най-добре я заведи при някой хондаджия за оглед (Омбре ако си в софия) или просто много внимателно я огледай... стандартните неща:хлопане на окачването, ръжди по праговете и веждите, работа на двигателя... абе стандартното.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, какво да те посъветвам...притеснява ме това че е имала газово и е махнато, непременно замери компресията преди да решиш да я вземеш. Иначе става обикновенно газово за моноспринцовка. Ако въздушният филтър е над карбуратора, най-вероятно е с 1.3 кубиков мотор, всички са 16 клапанови. Частите не са много по-скъпи от другите изброени от теб марки. Аз карах преди това Ауди 90 и не виждам голяма разлика в цените на консумативите. Слабите места на Хондите са ламарините, много са тънки пущините :devil: и лесно гният. Двигателят и окачването са изключително здрави. Цената ми се вижда ниска за читава кола, би трябвало да е около 2000, отваряй си очите на 4 като я оглеждаш за следи от удари защото на тоя модел се настройва сходимоста и на задните колела, ако е изметнато купето от удар-ще ходи като крив рак и ще е нестабилна на пътя...за друго не се сещам. Успех :angry:

Огледах колата,само левия заден калник има една точка избила ръжда.Собственика още немога да го открия,за да пробваме колата.Забелязах,че акумулатора е отзад в багажника(закачени му са разбирасе клеми).В този ред на мисли ми идва едно на ум,че оригиналния е заминал,и е трябваво да се смени с нов,обаче този новия е по-голям и затова сигурно го е сложил отзад.Какъв разход да очаквам на бензин,ако двигателя е читав?1net,вчера като се загледах(преди да ти прочета мнението)забелязах,че точно civic пише,казах леле доста ще се смеят хората)Цената е ниска наистина но това не ме притеснява толкова,защото човека ми е познат и ако и има нещо на колата просто ще ми каже,да не я продава на мен.1net,колко кубика ти е двигателя? 1.5? Редактирано от Totogada

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

да, 1.5 ми е двигателя. 1.3-то обаче има доста подобен разход, може би 1л по-малко но горе-долу е едно и също.добре огледай ръждите. Предишната ми любов имаше 2-3 такива петна и всичките бяха от леко чукване. За 2 години не се ужеличиха, но пък и мойта беше 1991 а те като че ли държат на ръжда мааалко по-добре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Еди Ведър

точиците ръжда не са страшни най добре ги мини с ръждопреобразувател(мисля,че така се казва) и нямаш грижи поне 3/4 години,ако колата е в добро състояние едва ли ще гори много моята е 1.3 макар и следващата генерация нямат голяма разлика в ДВГ-то извън града гори 5.5 в града не повече от 7,5/8 но в Русе движението е по слабо в сравнение с София

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро ходих до Силистра 3-ма човека, спокойно каране 80-90км/ч. даде ми разход 5/100. В града е друго...често я изрязвам и разхода ми е 8-10/100 бензин. Оригиналният акумулатор е по-тесен от на другите коли и най-вероятно не е намерил такъв за момента, пък са и малко по-скъпи.

Редактирано от chopper1969

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...