Jump to content
lz2lps

Redline Time Attack - Лагуна Сека

Recommended Posts

Здравейте. Първо искам да поздравя наще хора дето взеха участие на Калояново и да им пожелая все така да я карат. Не исках да им цапам темата и затова създавам нова и да постна малко снимки от събитието на което присъствах на рождения си ден (11/11). Последните няколко месеца съм постоянно на командировки в района на Сан Франциско и разбира се първата ми работа беше да намеря пистите наоколо. В района има две доста известни писти - Лагуна Сека и Сонома (който гледа дрифт състезанията в САЩ знае за коя говоря ;) ). Та в повечето време съм с кола под наем но не знам защо тоя път реших да дойда с GSR-a (640 км път) , па и с почти цялата екипировка. Та както и да е на втория ден получих майл от Redline (на Willow Springs участвах в едно тяхно състезание), че има оше свободни места и мен само това ми трябваше. На рождения ден, няма какво да правя, приятелите далече, в градчето скука - да участвам или да не участвам :D В крайна сметка реших, че точно сега бюджета не ми позволява, та затова бях само зрител :rolleyes: Ама пак успях да си взема от дневната "доза" .... адреналин, вие какво помислихте :P . Та рано сутринта (6 часа )станах приготвих се и беж към пистата да не изпусна нещо интересно. Та си прекарах един хубав рожден ден на пистата, където и исках и да бъда :lol: Някой тука се беше оплакал, че ченгетата го спрели заради спортен волан. И тука не мина без "простотии" :P Имаше ограничение звука на колите 92дБ :unsure: и беше голям майтап да гледам какви чудеса на мисълта бяха приложили състезателите :lol: Някои за съжаление ги дисквалифицираха, включително и Integra Type-R (или пък GSR май беше). Някои буквално имаха нещо като комини. Един форд повече приличаше на парен локомотив отколкото на кола :P. За мое огромно щастие имаше 3 NSX-a, 1 Supra, 2 S14-ki и много STI-ки. Ето малко снимки на творенията, за съжаление най-големите ги намам на снимки.

 

Забележете резонатоите дето са сложени на Акурите. Тука особеното е, че са насочени към завоя, защото апаратурата за измерване на шума е на един ляв завой малко по-нататък :P .

 

Публикувано изображение

 

Публикувано изображение

 

Тука ако увеличите снимката и се загледате в едно нещо дето стърчки над лявата част над спойлера ще видите друго творение :D . Да това е тръба от изпускателната система. Май американците са решили да правят и състезателните коли като военни Хамъри (е при тях тръбата е за всмукателната система ама айде подробности ).

 

Публикувано изображение

 

Ей тука на завойчето (втория ляв след старта - първия е hairpin-a на андрети) се бях паркирал необезпокояван и си снимах от около 5 метра от пистата.

Публикувано изображение

 

Е разбира се трябваше да си отбележа по някакъв начин и рождения ден. Взехме една тортичка и понеже скука се чудих какви простотии да измисля :P, вместо да си скубя косата дето не съм участвал.

 

Публикувано изображение

 

 

Ето тука още малко снимки на който му е интересно:

Redline Time Attack - Laguna Seca - 11/11/2007

 

Готиното е, че може да се зададе точното място където е снимана всяка една снимка.

 

Надявам се, че ще ви е интересно.

 

Поздрави от Пламен Симеонов

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер снимки от Лагуна Сека, любимата ми писта на една стара компютърна игра SPORTS CAR GT. Поздравления че си имал възможността да отидеш да гледаш, че и ако решиш следващия път се пусни, сигурно на живо ще е голяма тръпка.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брата (lz2lps): Аз че няма да те бия няма - ама как можеш да отидеш до пистата и да не караш ;)Аз ако имах такъв шанс пропилявам и последния цент, пък после ако трябва в колата ще спя и ще ям кремвирши от по 1долар за 10 парчета. Отдавна не се задоволявам само с гледане - какъв е смисъла, когато някой друг си прави наистина кефа. Това че съм видял Ферари, Ламборджини, дори и NSX - добре, евала на пича че е бачкал здраво да си го купи - ама това че го кара той не ме топли :). Обаче това за ограничението на звука направо ме уби. Все пак е писта и то доста ползвана - съмнявам се наблизо да има хора, които да се оплакват от шума. Че 92db, са си ограничение за нормални коли по пътищата.Че скоро няма да скоча в някоя дрифтачка няма - най-много някоя датчанка да ме подбере с колелото, докато се вървя по лентата за велосипеди тука. Мъка - от 1 месец не съм се качвал на кола, и още толкова остава ;). Викате акциз на бигачките над 163 коня в БГ - какво да кажат датчаните с данък 80% от стойността на колата при покупка на нова кола.Но аз съм ти обещал - някой ден като се видим пак - от външната страна на завоя, с вратите напред на която писта си избереш ;).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е разбира се трябваше да си отбележа по някакъв начин и рождения ден.

Ами Пламене ЧРД на патерица :angry: , и следващия път тая кръгла торта да е геврек в ръцете ти и на пистата... :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не те познавам ли4но,но 4РД и от мен! :bg: интересни снимки на сериозни ма6ини :/ радвам се когато пуска6 подобни теми в които ни показва6 тунинг културата в 6татите и какво зна4и ХОНДА там! и ми става мъ4но,4е в БГ малко хора успяват да създадат и 4астица от това. 6те ми се да виждам пове4е преправени хонди по улиците и на6ите meeting-и поне малко да заприли4ат на 6татските.п.п: а колкото до липсата на у4астие от твоя страна направо си за еб...не! :rolleyes: поздрави от БГ! :/

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е явно не си карал бавно :blink: щом и инструктора се изкефи няколко пъти. Всъщност предполагам че той е бил някой от другите пилоти.. или бъркам?аз не разбирам, на горкото GS-R няма ли да му сложите един пружинки и едни корита. Ако те мързи, мога да дойда аз да ти ги сложа ;) в замяна искам само една сесия ти пусти Уилоуски улици :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не Емо - в грешка си :cool: Товара е един див руснак - работи с брат ми :lol: Отначало вика Get Out of the Way на някаква кака :lol: И идея си няма от техники на каране....А за корита - точно след карането - приказваше как ей сега ще похарчи парите за 12/10 пружини :lol: и амортисьори. Аз му викам - сгита с тез железа бе - купи си корито и rollcage и 4-5-6 точкови колани, и се научи малко на LFB. Той пък като взе да смята цифрите взе че остана пас засега :cool: П.П. Предполагам че се досети че съм Любомир :cool:

Редактирано от lz2lps

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе, как точно да се досетя....ко праиш в щатите?!?! аз си мислех че пламен е там и че той е карал....ааа отказвам се, идея си нямам кой от двама ви пише :tease:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, Пламен е в Щатите и кара, аз все още си пътувам с градския транспорт в Копенхаген :tease: Просто отговарям вместо него, ама понеже не можеш да хванеш кой пише - казвам че аз.... :) Така че си разбрал правилно - Пламен кара, аз писах последното мнение :) Въпреки че щеше да е по-добре да е обратното :tease:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...