GGG 46 #1 Публикувано 4 Ноември, 2007 Здравейте всички!Казаха ми за някакви универслани електрически климатици. В смисъл че компресора не се върти с ремък от вала, а от електромотор, поради което е улеснен монтажа (няма нужда от планки за закрепване и ремък). И най-важното - че нов такъв стувал около 400лв., което на мене най-много ми допада (моята хонда няма клима и си търся...), вместо да рискувам с втора употреба за 650-700лв., която може и да е аварирала (имат много места които може да се развалят).Моля ако някой знае нещо по въпроса да даде информация или линк.Мисля че темата ще е интересна и за много други "неклиматизирани" колеги... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #2 Отговорено 5 Ноември, 2007 Ако недадеш някакви технически характеристики за това "нещо" , ще ти преместя темата. А по темата, всяко преобразуване на енергия води до загуби ... А за това къде и как се монтира съм много любопитен Особено за Акорд Драги "johnyboy", въпроса ми е много ясен Мисля че евтин универсален климатик ще свърши страхотна работа на хиляди колеги, които нямат клима. За тези климатици разбрах от човека от който купих колата си - продавали ги в София - това е всичката "техническа" инф. която имам - точно затова и питам голямата аудитория на този форум - с надеждата че някой знае повече! Не видях никакъв смисъл или инфирмация в твоя отговор, само ме подразни тона с който ми пишеш! В интерес на любезния тон, който е характерен за форума - моля те не пиши - ако не внасяш някакво инфо по въпросите. ами влез му в положението - питаш за нещо , за което дори гугъл нищо не знае... дай нещо да зацепим?!чувал съм за универсален катализатор, за климатик не честно казано, предвид нужната мощност от 1-2КВт поне, климатик вързан към акумулатора(за да е универсален), ми изглежда не много надеждно решение... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #3 Отговорено 5 Ноември, 2007 и на мен ми е интересно какво представляват тези климатици, защото работата ми звучи малко съмнително. За civic 5г оригиналният климатик е 3.5kW, като ако приемем коефициент на ефективност 3, което малко ме съмнява дори и за скрол компресор това означава, че ще гълта поне 1.2kW. Моят алтернатор на посоченият модел е 70А което грубо дава 1кW. дори и да махнем светлините, чистачки и т.н. от всичко това следва, че ще ти трябва втори алтернатор (24V за предпочитане), или мощноста на климатика трябва да е по малка. Посочените мощности ги цитирам по памет. Не казвам че е невъзможно, но не ми се вярва много много. А и за тази цена от 400лв пелтиета никой няма да сложи за такава мощност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobo21 0 #4 Отговорено 5 Ноември, 2007 Практически е невъзможно да има такъв климатик за кола, защото ел. инсталацията на колата няма мощност за електродвигателя, който трябва да върти компресора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #5 Отговорено 5 Ноември, 2007 Ей сега проверих и излиза че Тойота Приус (хибрида) е първата серийна кола с електрически климатик. Но такива други неща не намерих поне не и на български Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GGG 46 #6 Отговорено 5 Ноември, 2007 Ей сега проверих и излиза че Тойота Приус (хибрида) е първата серийна кола с електрически климатик. Но такива други неща не намерих поне не и на български Колеги - темата я пуснах, за да ОТКРИЯ за себе си и за останалите като мен нов начин да се климатизираме. А не да коментираме дали може или не може да има "такова животно у нас". Може би този, който ги продава да няма сайт в интернет - може да са някакви неизвестни китайски ментета - затова и да не ги откривате в нета. ПРОСТО ТЪРСЯ НЯКОЙ КОЙТО ДА ЗНАЕ КЪДЕ ГИ ПРОДАВАТ. Затова моля - поразпитайте приятели и познати - най-вече тези колеги от София. Аз също търся по друг начин и ако ги намеря - ще пиша тук - за да може всеки, който се интересува да знае. Благодаря на тези които ми писаха! Благодаря на всички предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #7 Отговорено 5 Ноември, 2007 и на мен ми се струва нереално да работи ефективно такова устройство, но това не значе че е невъзможно да са го изобретили вече. Напримар има климатик български патент, който работи съвместно с изпарител на газова уредба, има инфо из нета за него, но това е друга история. Любопитен съм за тези електрически климатици дали ги има наистина??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hronos 20 #8 Отговорено 5 Ноември, 2007 (Редактирано) Преди 7-8год. за около 3 месеца ползвах един Шевролет Лумина и беше оборудван със система за отопление и охлаждане на ток.Беше монтирана в единият ъгъл на багажника.Във Холандия монтират климатични инсталации на автомобили които работят без компресор.На принципа на старите хладилници.Когато се движиш и се обдухва кондензатора има студ,когато си на место нема студ.Един нагревател със ниска мощност се включва само и трябва автомобилът да е в движение.Може нещо подобно да са почнали да внасят и у нас.Не всичко е невероятно все пак.Може някой да не се е изразил правилно просто.Във къщи имам мобилен климатик който работи със обикновенна вода,няма фреон.Охлажда много по слабо от подобни със фреон но все пак охлажда.И пак е от Холандия.Има доста непонятни за нас техники които се ползват по света. Редактирано 5 Ноември, 2007 от Hronos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GGG 46 #9 Отговорено 6 Ноември, 2007 Ето и най-новото което открих:Както бях писал вече за тези климатици научих от продавача на моята кола (който знаел от свой приятел), та чрез него се опитах да открия къде и как стават нещата (затова и се проточи малко всичко...) ТА :За ел. климите е имало обява в "Автопазар" от някаква фирма, която монтира въпросните климатици. Обявата се е намирала на първите страници на списанието. Сервиза се е намирал някъде от "Бояна" по бул. "България" първия светофар в дясно (което нищо не ми говори защото не познавам София).Сега вече има два подхода - единия - някой да знае този сервиз (и да провери на място) - а другия - да си купя утре "Авто пазар" и да чета.Ами това е за сега.Дано съм бил полезен...Ако някой знае къде е този сервиз - нека има добрината да провери и да пише тук.Благодаря на всички, които ми писаха (съответно са мислили и търсили) по въпросаЖелая на всички фенове - милиони безаварийни километри със любимата маркаА за маниаците - нека всеки се сдобие с по един тайп "Ер"!А за най-неуморните маниаци - да успеят да вградят всички екстри и целият тунинг за който си мечтаятНе забравяйте, че всички сте благословени да сте в досег със най-високата автомобилна технология и да притежавате автомобил, който представя каймака на автомобилната индустрияБъдете здрави!!!GGG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #10 Отговорено 7 Ноември, 2007 Ето и най-новото което открих:Както бях писал вече за тези климатици научих от продавача на моята кола (който знаел от свой приятел), та чрез него се опитах да открия къде и как стават нещата (затова и се проточи малко всичко...) ТА :За ел. климите е имало обява в "Автопазар" от някаква фирма, която монтира въпросните климатици. Обявата се е намирала на първите страници на списанието. Сервиза се е намирал някъде от "Бояна" по бул. "България" първия светофар в дясно (което нищо не ми говори защото не познавам София).Сега вече има два подхода - единия - някой да знае този сервиз (и да провери на място) - а другия - да си купя утре "Авто пазар" и да чета.Ами това е за сега.Дано съм бил полезен...Ако някой знае къде е този сервиз - нека има добрината да провери и да пише тук.ако научиш нещо повече - пиши Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #11 Отговорено 7 Ноември, 2007 Ей сега проверих и излиза че Тойота Приус (хибрида) е първата серийна кола с електрически климатик. Но такива други неща не намерих поне не и на български Колеги - темата я пуснах, за да ОТКРИЯ за себе си и за останалите като мен нов начин да се климатизираме. А не да коментираме дали може или не може да има "такова животно у нас". Може би този, който ги продава да няма сайт в интернет - може да са някакви неизвестни китайски ментета - затова и да не ги откривате в нета. ПРОСТО ТЪРСЯ НЯКОЙ КОЙТО ДА ЗНАЕ КЪДЕ ГИ ПРОДАВАТ. Затова моля - поразпитайте приятели и познати - най-вече тези колеги от София. Аз също търся по друг начин и ако ги намеря - ще пиша тук - за да може всеки, който се интересува да знае. Благодаря на тези които ми писаха! Благодаря на всички предварително! Ей баце не стига че ти пускам причина да не ти мрънкат, ма ти и не се усещаш. Такова животно има и не е популярно заради конверсията на енергия 2 пъти, с изключение на хибрида, където натурална ел. енергия бол. Ако знаех къде има, щях да пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest GGG #12 Отговорено 29 Ноември, 2007 Тука май има нещо по въпроса...http://a188139.obiavi.portal.bg/Kabinen_Klimatik.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shadow^Dancer 18 #13 Отговорено 30 Ноември, 2007 Фирма продава кабинни климатици за товарни,строителни и селскостопански машини.Тука става дума за големи обеми и големи кабини, както и място за монтаж - бол. Съжалявам че ще трябва да ви разваля мераците, но аз съм виждал такава климатична инсталация, това да се постави в автомобил просто е изключително малко вероятно, да не говорим че ще е маса непрактично, особено с това че трябва да му се презарежда резервоара с вода, който не е малък. "колко е голяма уредбата, за леки коли приложимо ли е? Отговор, 13:59 / 30.11.2007 г. Съалявам но за леки автомобили не става.Има модели единствено за каравани "тука даже си го пише. най-доброто си остава климатик втора употреба точно за твоя модел автомобил, където всичко пасва и само монтираш и забравяш. то ако така можеше с универсални климатици на ток за колите, това щеше да е популярно и всеки щеше да го използва. щом не е пробило значи не става !!! жалко иначе, идеята звучи примамливо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове