Jump to content
Hronos

Закупуване на кола през Интернет

Recommended Posts

Я поясни точно кой на кого е писал.Той ли те намери или ти него.Нали не си мислиш сериозно че за толкова пари ще ти изпратят колата и таксите за транспорт ще са за чужда сметка.След като има желание да ти я изпрати да я праща.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest hanibalbg

Аз я намерих съвсем произволно обявата и му писах на е-майла и след това получих отговор от човека.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest beneton4o

Лично на мен,много евтино ми изглежа,даже прекалено :rolleyes: Но щом ти иска парите 5 дни след като я получиш,може би си заслужава да пробваш,но внимавай....Питай го коя (каква) е тази копания проучи неащата.А относно измамите-по всякакъв начин може да се извърши такава !!! Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, с мой колега от офиса си писахме с една жена която продава колата си Пежо 106 пак по интернет, пак с доставка, пак 5 дни да я гледаш но имаше две разлики: 1. Трябва да внесеш парите предварително на сметката на тази "Shipping company" 2. Тя се беше прнесла в Испания и колата вече не и трябвала..... Проверихме тези "Shipping company"- "ADAC" и "GSS Courier" които щяли да се погрижат за всичко и чичко Гугъл каза че, много хора са изгоряли с пари и нещата не са така както ти ги представят.Така че бих ти препоръчал изобщо да не се занимаваш.Все пак минималните разходи за докарване на автомобил от там са по 200-300 евро.Така че не мисля че ще ти докарат колата ей така.... Мисля че няма смисъл да се занимаваш. Успех :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тая същата кола я гледахме за баща ми и наистина изглежда много офертна, обаче... Тъй като имаме познати в Германия точно в този район те ме светнаха за какво става въпрос. Сценария е едно към едно с това, което ти си написал. Това са някаква група румънци и нарочно не оставят телефон и адрес за връзка, а само е-майл и когато пишеш винаги ти отговарят (дори и да не е на немски... :rolleyes: ) Казват че колата е (повечето случаи в Англия) и ако им изпратиш 500 евро капаро ще ти я пратят с ферибота да я видиш.. и... всичко свършва до там ;) така че не се занимавай с глупости. Тва са много изпечени мошенници, които вече са на мода в Германия и използват факта, че за немеца не съществува понятието измама и некоректен продавач и всичко си е както изглежда... ама не е ;) най ми е интересно как не са ги хванали още ама да се оправят швабите ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

ако ще я пратят без пари, да я пращат за тяхна сметка, но в момента, в който ти поискат някакви пари преди да си видял колата ги пращай по дяволите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тая същата кола я гледахме за баща ми и наистина изглежда много офертна, обаче... Тъй като имаме познати в Германия точно в този район те ме светнаха за какво става въпрос. Сценария е едно към едно с това, което ти си написал. Това са някаква група румънци и нарочно не оставят телефон и адрес за връзка, а само е-майл и когато пишеш винаги ти отговарят (дори и да не е на немски... :P ) Казват че колата е (повечето случаи в Англия) и ако им изпратиш 500 евро капаро ще ти я пратят с ферибота да я видиш.. и... всичко свършва до там ;) така че не се занимавай с глупости. Тва са много изпечени мошенници, които вече са на мода в Германия и използват факта, че за немеца не съществува понятието измама и некоректен продавач и всичко си е както изглежда... ама не е ;) най ми е интересно как не са ги хванали още ама да се оправят швабите ;)

Много точно, измама е! Аз също попадах два-три пъти на подобни оферти. Идеята е, че във всички случаи те карат да преведеш известна сума от името на някой близък на твое име през Western Union и да има покажеш разпечатка от бордерото. После ти изтеглят сумата (най-вероятно с фалшив паспорт) и те оставят да буксуваш ... Баща ми беше много навит, но аз се разръчках из нета и се оказа, че тия хора, които ми писаха имат доста псевдоними и ги търсят от Интерпол. Видите ли нещо подозрително евтино просто не се занимавайте!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отзивите. Никъде не пишат че искат пари предварително, и чак след като пристигне колата тогава да съм внесъл паритте. Но и на мене ми се стори подозрително че, има само е-маил в обявата и като им писах на Английски ми отговориха , човека веднага ми отговори как точно трябва да станат нещата. Мисля че, е добре да има такава тема и хората да са запознати ,даже модераторите може да я преименуват и стокнат.Другото което ме усъмни е че, в първия и-маилв началото пише че колата е с него в Англия а ккъм края била в Германия където е регистрирана. Ще му пиша пак да видим до къде ще стигнат нещат и накрая като ми поскт пари ще им тегля една и тва е.Иначе добре ли съм се насочил към избора си за Хонда Сивик.Какви са им болежките ,как харчат и скъпи ли са частите.

Редактирано от hanibalbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе добре ли съм се насочил към избора си за Хонда Сивик.Какви са им болежките ,как харчат и скъпи ли са частите.

Лелееее, ей сега ще ти скочат стареите, че не ползваш търсачката ;)За хронични болежки не знам ;) , гледай обичайните неща, примерно ако е германска - за ръжда.Икономични са , частите са около тези за Голф съответната година - оригиналните са скъпи, китайските/турски части са на цената на китайски/турски части :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сценарий категорично е измама! Не се хващайте независимо какво се продава - кола или прахоскукачка. На МадДог преди време му играха същия номер за мотоциклет от Англия. Добре че се отказа....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...