Jump to content
PETRAKOV

присадка на турбо на 1.3 с карбуратор?възможно лие?

Recommended Posts

може ли да се сложи турбо на сивик 1995 1300 кубика 75 коня с карбуратор колко коня може да вдигне какви са рисковете за двигателя и скоростите колко ще струва и къде могат да ми го сложат благодаря ня всички предварително :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега ,аз в момента набрам инфо колко ще ми излезе горе долу турбото с подмяна на подсилини чести за двигателя и започвам да се плаша какви цени гони :rolleyes: та мисалта ми е няма невъзможни неща ма вичко опира до пари :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PoweRG

Koлега защо не се замислиш директно за смяна на двигателя. Колегата Драги4 може да те уреди с някое Б16, което по цена ще ти излезе почти на същите пари и съответно мощността, която ще получиш ще е повече от добра!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koлега защо не се замислиш директно за смяна на двигателя. Колегата Драги4 може да те уреди с някое Б16, което по цена ще ти излезе почти на същите пари и съответно мощността, която ще получиш ще е повече от добра!

...много точно казано турбото в никакъв случай няма да я направи по мощна от 125кс.или 160кс. ДВГ! Един колега от Разград продава 4 карбуратора тва е по евтин вариант

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...много точно казано турбото в никакъв случай няма да я направи по мощна от 125кс.или 160кс. ДВГ! Един колега от Разград продава 4 карбуратора тва е по евтин вариант
Еди, мисля че тук си в голяма заблуда. Турбото може да я вдигне доста над 125 и дори над 160 к.с.Давам пример с едно търновско Пунто което е 1.4 , 8 клапана и гони около 300 к.с. със стоковите карантии. Колегата Matheo може да потвърди точно колко са конете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest charlie

може ли да се сложи турбо на сивик 1995 1300 кубика 75 коня с карбуратор колко коня може да вдигне какви са рисковете за двигателя и скоростите колко ще струва и къде могат да ми го сложат благодаря ня всички предварително :)

Да може! Турбото се слага между колектора и карба. Набиваш готова смес. Ако имаш карб. за турбо слагаш него и тогава си е по стандартния начин - турбина , карбуратор, колектор. До ~ 0,5 бaра мисля че ща ти издържи карантията, по нагоре надали...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

и работата заспива :) става 1.3-111кс@0.5bar&3000лвобаче пък като дръпнеш някой и те пита колко ти е мотора ... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост още няма ентусиасти да сложат турбо на 1.3ка ..... то е ясно , че инвестицията рационално погледнато не си заслужава , затова трябва да си маниак за да го направиш :) . Иначе ще е много яко !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемите с 1,3 е с намирането на подходящи мотовилки, основни и биелни лагери! Щото сток не се знае до кога 6те издържат. Ина4е има ефтини турбо бутала за тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еди, мисля че тук си в голяма заблуда. Турбото може да я вдигне доста над 125 и дори над 160 к.с.Давам пример с едно търновско Пунто което е 1.4 , 8 клапана и гони около 300 к.с. със стоковите карантии. Колегата Matheo може да потвърди точно колко са конете.
хаха тва е моето пуно и е около 280 кс но е на налягане близо 2 бара (1.8) и не всички карантии са стокови :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост още няма ентусиасти да сложат турбо на 1.3ка ..... то е ясно , че инвестицията рационално погледнато не си заслужава , затова трябва да си маниак за да го направиш ;) . Иначе ще е много яко !

ентусиасти има и то от много отдавна - всичко е вьпрос на време - имам предвид свободно време от моя и на колегата ми страна. Маниак не сьм но пьк никой не прави 1.3.Спокойствие се изисква и тьрпение ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PETRAKOV

колега хондажия я дай повече инфо за тоя двигател защото не съм много наясно с двигателите засега де и Б16 не ми говори нищо можели де се присади на сивик 95та и каква цена е че като гледам цифрите за турбо......3000 ;) .....аз хондака си взех за 4500 ;);) благодаря на всички колеги хондажии за отговорите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост още няма ентусиасти да сложат турбо на 1.3ка ..... то е ясно , че инвестицията рационално погледнато не си заслужава , затова трябва да си маниак за да го направиш :) . Иначе ще е много яко !

защо бе колега аз как си боднах на 1,4 турбинката :) и колицата си пее е не е като 1,6 ,но все пак ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега хондажия я дай повече инфо за тоя двигател защото не съм много наясно с двигателите засега де и Б16 не ми говори нищо можели де се присади на сивик 95та и каква цена е че като гледам цифрите за турбо......3000 :) .....аз хондака си взех за 4500 ;);) благодаря на всички колеги хондажии за отговорите
Ето тук има пълен списък на двигателите на Хонда и моделите, на които се слагат. Ако търсиш евтино решение за хондарата определено турбото няма да е вариант, защото то изисква доста повече пари и време, така че качествен сетъп едва ли би излязъл под 3000 лв. ( да не споменаваме разходите за гориво ). Големите коне изискват и големи парички, попрочети малко из тази част на форума и ще разбереш някои истини :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lookcho

:) дам има доста мощнички двигатели но кои мога да побера под капака а и климатик имам....да кежим че сменя двигателя...климата сервото...щте останатли и кам колко горе-доле би ми злезнала смяня ня двигателя че си нямям и идиа как се движат цените на старо разбирасе :):) а и къде биха могли да направят качествено смянята (нещо много съм се надъхал за ровечко power :) ) :P

всичко е възможно но не слагай цитат от цитат от цитат от цитат и си попълни профила, за да знаем от де си и какво караш ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...