Jump to content
Greenwater

Да се научим да пишем на кирилица

Recommended Posts

Крайно време е колеги да се научим да пишем ,напоследък забелязвам ,че масово хората тук не знаят да пишат на кирилица . До колкото знам в нашата азбука има буква Ш а не 6 :) все пак писаното от всеки тук го четат много хора не си го четете сами ,ако пък не е така да минем на стенография :) Прави ми впечатление ,че са малко хората който използват препинателни знаци,а да не говорим за ново изречение . Пост дълъг 10 реда и все си е едно изречение . :D Аре малко се стегнете.Някой може да каже ,че е свикнал да пише на латиница ами ОК, има BDS :)Mисля да взема да си снимам клавиатурата и да покажа със стрелки каде се намират буквите (ю,я,ч,ш,щ,й,ъ)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един пример:) Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното,вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиештеТова го пропусна:) редовно вместо "да" пише "ад" или "правит ака" итн... итн...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един пример:dj: Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното,вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиештеТова го пропусна:P редовно вместо "да" пише "ад" или "правит ака" итн... итн...

Абе явно си прав:beer:! Прочетох те с лекота .... :P:P:D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да почвам ли с правописните ви грешки? :beer:

1. Позакателни / притежателни

"който" - за единствено число

"които" - за множествено число

2. Елементарен правопис

Стига с тия "очудвания", "кадето", "кулсомативи" и т.н. Вземете прочетете един вестник, там поне имат редактори и такива думички са написани правилно (невинаги, но в 95% от вестниците, които съм разглеждал са написани верно)/

3. "Композитни" съчетания

Ако не знаете някоя дума как се пише точно, намерете я в Гугъл, отворете речник или изобщо не я ползвайте - само се излагате. По-горе писах за "кулсомативите" - т'ва го четох снощи май в нечия тема за поддръжка на Сивик. Ако го пуснете в търсачката, ще видит

Редактирано от Rammkopf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EDIT: Не се карам на никого, просто си говорим. Дано има полза! :dj: PreludeManiac, за теб се отнася най-вече - да не ме обвиниш пак, че нарушавам добрия тон. Нема такива филми. :P

Това беше малко глупава забележка! Малко са хората, които могат да ме учат на граматика. (не тук, а по принцип) Щом успявам да си вадя хляба и с копирайтинг, освен с дизайн не мисля, че забележката ти е особено уместна.

Още повече, мен вече са ме намразвали, защото съм пускал такава тема в друг форум и знам какво е.

.::ЕТО ТУК::. (вече ми знаеш името - можеш да видиш автора.)

П.П.: Само не ме питайте какво съм дирил точно в този форум :beer: (да кажем, че съм помагал за съществуването му, заради приятелката ми по това време )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Забележката" беше шеговита. И в съвсем друга насока, но няма значение. Надявах се да доловиш неангажиращо-шеговития тон в нея, все пак. Нямам намерение да те уча на граматика. Аз знам, че пишеш правилно - обръщал съм специално внимание на това, когато съм ти чел постовете и когато ти разглеждах сайта (все пак открих 1-2 нещица в сайта, но може и аз да съм грешка ... как да е. :P ). А теми такива и аз съм пускал по други форуми, вече съм се отказал да ги пускам (и мен ме не изтраяха по тази причина), ама не се сдържах да изляза в подкрепа на колегата GreenWater ... и май съм се поувлякъл леко. :DEDIT: Препрочетох си забележката - несъзнателно съм я написал в двояк смисъл, наистина. Извинявам се. Акцентът е върху

да не ме обвиниш пак, че нарушавам добрия тон. Нема такива филми. tongue.gif

EDIT 2: Х-х-х-ха-а-а-ха-ха-ха! :D:beer::D Добре сте се "нахранили" в онзи форум. Няма да те питаме какво си правил там, то си се вижда. Nice one! :dj:Някой трябва да напише учебници по български за възрастни. :P Редактирано от Rammkopf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досетих се! :D Просто обяснявах, че граматиката и начина по, който пиша не ми създават комплекси. Имах предвид, че специалното ти обръщение е излишно защото на тази тема не можеш да ме засегнеш. :P А за сайта ми - прав си, но както и сам си забелязал в момента е изоставен. Този дори не го довърших и неволните грешки си останаха, защото реших да си направя нов. :beer:Peace! :dj::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто обяснявах, че граматиката и начинът, по който пиша, не ми създават комплекси.

Тука те хванах. :dj:

Peace, градски! :beer:

Редактирано от Rammkopf

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...