Hronos 20 #1 Публикувано 20 Август, 2007 Всеки автомобилен горивен резервоар не е херметически затворен съд а има отдушник.При разширяване от температурни разлики горивата са летливи и се отделят изпарения,също така при изпразване на пълен резервоар е необходимо празното место освободено от течността/горивото/да бъде запълнена със въздух за да се избегне образуване на вакум и да не може горивото да се засмуква нормално от помпата към двигателя. Та Отдушника ти е запушен! Или си поиграй с една тел да го отпушиш или не си стягай напълно капачката на резервоара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IceMan- 0 #2 Отговорено 20 Август, 2007 Значи и при мен се получава същото..... като отварям капачката на резервоара се получава това изсъскване ...... аз си го обяснявам така: в тая жега бензина се разширява (малко или много).... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Paleca 2 #3 Отговорено 20 Август, 2007 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=13354 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Ceco85 #4 Отговорено 20 Август, 2007 И при мен също се чува това...като, че ли поема въздух отвън при отваряне на капачката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sam 0 #5 Отговорено 20 Август, 2007 И при мен е същата работа,откакто имам колата си прави така,тъй че не се притеснявай колега,мисля че е нормално Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #6 Отговорено 20 Август, 2007 Нормално е. Отдушникът има клапан който отваря на по-голямо налягане...няма за какво да се трвожиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fieldy_ 0 #7 Отговорено 21 Август, 2007 Здравейте колеги , и тъй като и аз съм с същия проблем с изпускането от капачката .. т да попитам все пак . ако е запушен ?-сния клапан .. даневземе да стане вакъъм и да прееба я помпа я нещо друго или тоест как да го отпуша или да си карам еи тай пъкк каквото стане .. 10Х Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #8 Отговорено 21 Август, 2007 Здравейте колеги , и тъй като и аз съм с същия проблем с изпускането от капачката .. т да попитам все пак . ако е запушен ?-сния клапан .. даневземе да стане вакъъм и да прееба я помпа я нещо друго или тоест как да го отпуша или да си карам еи тай пъкк каквото стане .. 10Хне почвайте да фантазирате вакуум може да се получи ако увеличиш едно достатъчно празно пространство , достатъчен брой пъти , а в случая с резервоара - дори когато е пълен до горе , той пак има 10% въздух отгоре , който се раздува 10-пъти до изпразване на резервоара , т.е. налягането пада 10 пъти - което е мноого далеч от вакуум ,а така или иначе бензина се изпарява и запълва частично мястото което се е освободило съответно въпросния клапан е средство за изкарване на налягане или внасяне на въздух при достигане на големи разлики , които могат да навредят целостта на резервоара и не се отваря заради пръдничка ... иначе се създава опасност при напичане от слънцето , бензиновите пари да излязат , някой да си хвърли фаса и да стане заря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Калоян Кателиев 0 #9 Отговорено 21 Август, 2007 Няма страш - и аз съм тъй. Хич ми не дреме. И на други коли съм го виждал, споко, така трябва да е. По-лошо е, ако няма съскане - върви си търси дупки и течове по системата ... ... мани-мани, да не дава Господ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest policeman #10 Отговорено 21 Август, 2007 Абе що не си карате колите ,а се занимавате с глупости?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #11 Отговорено 21 Август, 2007 Нета е по ефтин от бензина Та Отдушника ти е запушен!Или си поиграй с една тел да го отпушиш или не си стягай напълно капачката на резервоара.Тонко, къртиш миФки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Hronos #12 Отговорено 21 Август, 2007 Мойта миФка съм я бетонирал от давна Имам някой друг свален резервоар в актива си.Но щом казваш че мнението ми е за канализацията пращай го там Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest REDASI #13 Отговорено 22 Август, 2007 Имам ACCORD 1.8 I LS 97. При отваряне капачката на резервоара също съска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest krasimir_01 #14 Отговорено 22 Август, 2007 Според мойте скромни знания ще кажа че ако този отдушник работи като на мивка ще зареждате всеки ден по 45л. и ще изминавате има няма 20-30км мнооо яко а затова този отдушник се влияе от по-голямо налягане за да изпусне само при опастност а не постоянно да се изпарява бензина през него и да шмърка въздушец като дръпне помпата бензинеца.Казано накратко не барай нищо в рамките на нормалното е "болката" ти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове