ADH-Honda 773 #1 Публикувано 25 Юли, 2007 Ще е полезно ако над всеки един от подфорумите на КУПУВА/ПРОДАВА стои закачена най-отгоре тема от типа на "Некоректен продавач" или нещо от сорта.Това може да е само в плюс на всички потребители - ако се знае че някой е преметнал някого, един вид останалите да си имат едно на ум от този човек ако решат да правят търговия с него. При повторно нарушение на коректност на даден човек - почивка или направо бан Т.е. един вид да се филтрират хората занимаващи с продажби, да останат само колегиалните и точните. Няма нужда от измекяри и дребни тарикати.Има и друг вариант, с рейтинг на всеки потребител който е продавал нещо всеки който е бил пряко свързан с него да му пише похвали или обратното, но ми се струва много по-сложно като изпълнение, с една проста тема да се пишат конкретни проблеми за конкретни хора е по-добре.Може и да греша де, вие ще кажете дали идеята е добра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #2 Отговорено 25 Юли, 2007 според мен това с рейтинга е най добре защото другото на някой може да му се стори некоректно а за друг е добра сделка! затова че най добре някой като си купи нещо от друг после да го оцени и така малко по малко ще трупа и ще му се взимат точки тъй като някой път някой ще остане адски доволен дръг път някой ще кажи ми бива а друг много зле набута ме яко! сега ако вече има много сериозна злоупотреба като да вземи пари и да даде друго или нищо тогава и бан му е малко ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest PreludeManiac #3 Отговорено 26 Юли, 2007 според мен това с рейтинга е най добре защото другото на някой може да му се стори некоректно а за друг е добра сделка! затова че най добре някой като си купи нещо от друг после да го оцени и така малко по малко ще трупа и ще му се взимат точки тъй като някой път някой ще остане адски доволен дръг път някой ще кажи ми бива а друг много зле набута ме яко! сега ако вече има много сериозна злоупотреба като да вземи пари и да даде друго или нищо тогава и бан му е малко !Само дето това, което предлагаш означава една седмица работа на кадърен програмист или 2 седмици на некадърен. Това все пак е безплатна форум дистрибуция, която няма неограничени възможности. ( а повярвай ми, едноседмичния труд на кадърен програмист струва половин Сивик )Мислете малко по-реално, колеги. Иначе идеята е много добра. Не може изрично да кажеш на продавача, ако левия стоп е здрав да ти го праща с наложен платеж, а като го получиш и платиш да се окаже пукнат, както се случи с колега наскоро! Да видим как такъв ще продаде нещо втори път, даже и да му е идеална стоката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #4 Отговорено 26 Юли, 2007 (Редактирано) Не може изрично да кажеш на продавача, ако левия стоп е здрав да ти го праща с наложен платеж, а като го получиш и платиш да се окаже пукнат, както се случи с колега наскоро! Да видим как такъв ще продаде нещо втори път, даже и да му е идеална стоката.Ма именно затова по-лесно и добро решение е просто една тема, закачена най-отгоре, да се пише за конкретен проблем с доказателства (цитиране на точните разговори и обещания и какъв е резултата накрая, къде е разминаването в сделката), изобличаване на некоректния и точка по въпроса. Иначе, сега в момента има един такъв "проблем" за който ти спомена, но си го знаят и ще си го знаят само 15 - 20 души които влизат всеки ден нон стоп във форума. Ами един потребител който влиза веднъж в месеца или примерно ако след половин година се рег-не нов потребител и почне да прави търговия с примерно този човек който преди време е сгафил, той (новия потребител) от къде ще знае що за продавач е този, ако няма Редактирано 26 Юли, 2007 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #5 Отговорено 26 Юли, 2007 Ма именно затова по-лесно и добро решение е просто една тема, закачена най-отгоре, да се пише за конкретен проблем с доказателства...И така няма да стане. Ако се направи ще почнат едни луди препирни в стил "Ама аз така ти казах, а пък ти инак си разбрал", което ще направи темата на мармалад. А не можеш и да ги ограничиш в коментара, защото все пак всеки оплют има право да се защити, ако не е виновен. Както вече казах - идеята е добра, до толкова до колкото наистина има такива проблеми, но на мен поне ми се вижда неизпълнима. Поне не в такава форумна дистрибуция. За да се напише такъв модул за оценяване ще трябва да се преправя форума и е такава играчка, че не е оправдано.Аз засега не съм се парил. До тук всичко е било коректно и като съм купувал и като съм продавал, но като знам колко части и за какви пари чакам от няколко места и се сещам за онази българска песен, в която се пееше " ... че само си викам, дано-о-о-о-... " Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest 1net #6 Отговорено 26 Юли, 2007 тази последната тема е сравнително лесно... само да се уточни драскотина ли е или пукнатина....в общи линии следното лекинчко излага продавача: Ти нов ли търсеше?За 30лв.?но все още въпроса не е напълно изчистен...Правенето на тема ( или по-скоро съобщение, както са в момента правилата) е лесно и ще го направя, щото едвали Виктор ще се навие да прави такива промени.а изясняването кой прав кой - крив ще си става по темите.... Всеки потърпевш е добре да пуска и копия на евентуална комуникация на Лични за да знаем цялата картинка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #7 Отговорено 26 Юли, 2007 Според мен е напълно безмислено от такава тема! Как ще се разбира че продавача некоректен? май малко става твойта дума срещу мойта!?! Ми да ви кажа на мен АлКапоне /ко да та прая Красене такъв ти е ника / ми продаде 1,5 литра "Домашна ракия" ама после се оказа, че не е домашна, а била Пещерска налята във бутилка от сок "Аспазия". Моля да го добавите във списъка със некоректните продавачи! Ако не вярвате елате да сипем по една да видите, че е 40 градосува водичка, а не някъв резняк Значи ясно че трябва да има и трето лице като свидетел! за ракията съм сигурен че има желаещи да я опитат, но ако "вещото лице" трябва да иде от СФ до ПЗ мисля че малко хора ще го направят е така за спорта...Във форум всеки може да се регистрира колкото си иска пъти. Ко праим?знам че никой няма да тръгне да следи от кое IP се логвал и.т.н. някой вижда че е "блеклистнат", нова регистрация и готово...Да дам един пример ако искате имаше някви интриги със MVM, някой скоро да е виждал пост от него? На мен лично този колега ми правеше добро впечатление, внасяше коли на добри цени дори съм се замислял да му поръчам да ми докара нещо. не мислите ли че човек със достойнство, когато някой му каже "Ти ме пр***ба за ненам си к'во" да реши че е по-добре да не се занимава със някой такъв простак и да ограничи контактие си с него /като спре да ходи на местата кедето може да го срещне/.!Форума е за да си помагаме така е! Не да се създават интриги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове