Jump to content
Svilen

Дясното огледало ..?

Recommended Posts

Днес някой ми беше прибрал огледалото и като го обърнах..цялото се въртеше свободно..сякаш вече няма пружина..или каквото и да е там..дето го стопира в прибрано и в разпънато състояние...та въпроса ми е може ли да се оправи..или трябва да взимамм ново..и ако може сам ли да се пробвам или да го закарам някъде...ина4е кабелите са здрави, тъй като самото огледало може да се регулира с бутоните..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааа. Да ти кажа, че след година ходене по мъките оправия няма. Понякога се получава след елегантен удар отгоре. Причината е в една шпилка (не знам така ли се казва), около която стои пружина и се законтря от една шайба върху въпросната шпилка. Когато шайбата изскочи от зъбчето на края на шпилката се получава точно това, което се е случило при теб. Самата шпилка е направена от някакъв много мек метал (алуминии най-вероятно) и след като няколко пъти досаждах на Омбре да я намества след най-много месец изскачаше (пружината е зверски твърда и яка). А и процедурата по сваляне на кората, сваляне и разглобяване на огледалото е много бърза и приятна :) Последният път дори направих две дупки в шпилката и след като се сложи шайбата да се пъхнат две болтчета в дупките и да законтрят шайбата. Подейства.... този път за няколко месеца...И все със свински опашки се оправям, защото огледалото се прибира самичко в движение иначе. Наскоро някой отново го е избухал яко и му е спукал този път и стойката. Поне се разбрахме да го минат от каското и сега си търся огледало на старо ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,От вчера и аз го имам този проблем с шофьорското огледало. При положение, че няма оправия (ако се съди по казаното горе), можете ли да кажете дали трябва да търся само горната част на огледалото, или и основата? Огледалото е електрическо, ако има значение.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и аз го имах този проблем като взех колата. Дойде си малко свободно движещо се и се разхлаби съвсем по паветата един ден.Но за разлика от колегите по-горе си го оправих (не без помоща на бащата де).Както вече бе споменато се разглабя 1 (една) малка кора на вратата и се сваля цялото огледало. След това то се разглабя и целта е да се накара прожината да седи стегната надолу прикрепена от една малка гадна шайба с зъбче. Това става доста трудно и отне поне 2 часа, но с голям френски ключ (да държи пружината), клещи и отверка (за наместване и завъртане на шайбата) се оправя проблема. Номера е шайбата да се сложи в такова положение, че да не се завърти отново и зъбчето да излезе, което отново да освободи пружината. Засега от 6 месеца карам след процедурата и няма проблем.Късмет и да знаете, че сам човек не може да го направи. Трябват поне двама, но не са нужни чак майстори :unsure:

Редактирано от victor_xtz

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същия проблем но от лявата страна,залепил съм го с лента черен изолирбанд за да не си личи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...