Jump to content
Markony

Памет на компютъра

Recommended Posts

Здравейте Honda общност,

имам следното запитване при какви условия компютъра на горепосочената кола може да загуби паметта/информацията и дали при свалянето на акумулатора се губи част от нея или има и други батерии освен основния акумулатор снабдяващи с ток. И дали при смяната на чипа на компютъра се губи паметта и тя в чипа ли се съхранява или е на отделно място.

Благодаря предварително, може да има противоречиви твърдения в начина по който зададох въпросите, затова се извинявам предварително за допуснати грешки в терминологията, но това е следствие от незнанието ми, а аз искам да задоволя тази човешка нужда наречена знание и любопитност от мен стига толкова че след малко и проза ще започна да пиша :D

Edit : Civic ED3 е колата извинявам се но се бях замислил

Компютъра в колата и тоя на бюрото ти са почти еднакви,че да ти помогна на въпроса.....за коя памет питаш RAM,ROM,EEPROM.А иначе се губят по различни причини:токов удар,мълния,заварки по купето,челен удар.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ула-лааааРОМ-а ( програмата + таблиците) ако са се загубили, най-вероятно целия процесор е фираРАМ-а се ползва за временни данни и помнене на кодове за грешка. В ецу-то няма допълнителна батерия и РАМ-а се губи при откачане на акумулатора или махане на backup бушона. Няма аболютно нищо страшно в това.разкажи за симптоми, това онова.... постоянно светещ чек и липса на кодове за грешки? удари? наводняване на колата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
мисля че става въпрос за RAM грешки в компютъра става въпроса като паля понякога чек лампата не изгасва или като запаля и лампата се включва и колата изгасва веднага след като запаля имам предвид още стрелката на оборотите не се е дигнала и гасне интересува ме как мога да го фикс този проблем че доста ме мачи и понякога ми иде да си оскуба косата като я мъча така хондичката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а защо не провериш за грешки и ако има да оправиш това дето ги причинява?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...