Jump to content
mcd

Проблеми с ДПФ - не пуска регенерация

Recommended Posts

Здравейте

От миналата есен започна да ми създава проблеми ДПФ-а.

Имам кабел и HDS и преди да почнат проблемите наблюдавах ДПФ-а просто от интерес. Колата пускаше регенерация много рядко - на над 1000км, което ми се стори странно, но работи ли не го пипай и само го наблюдавах.

Не знам има ли връзка или е съвпадение, но направих обслужване и започнаха проблеми.

Смених заден ляв спирачен апарат, задни накладки, спирачна течност, масло. Смених ги защото уж задна лява ми държеше по-слабо, но вместо да се оправи проблема почнаха нови проблеми - сега съединителя има луфт и задна лява пак не държи. За капак майстора беше сложил масло до горната граница.

Както и да е, от там започна и проблема с ДПФ.

Светна индикацията с удивителна. Пускахме ръчна регенерация уж всичко мина.

Не карам много и не бях гледал стойностите - реших, че проблема е решен, но ДПФ пак светна. Пуснах софтуера и се оказа че съм минал 2800км без колата да е пускала регенерация.

Обикновено показва около 26г. сажди когато се случи това, което не е много.

Пуснах пак регенерация и уж всичко пак беше ок. Минах 1800км пак без регенерация и пак светна.

Пуснах пак регенерация, но този път малко след това при рязко ускоряване пак светна ДПФ - обикновено се случва при рязко ускоряване.

Ходих източиха малко масло за да е на средата на щеката - реших, че заради маслото не пуска.

Сложих 2 ДПФ добавки, пуснах пак регенерация и карах 500+км - HDS показваше 4гр сажди и пак не беше пускала регенерация. Малко след като го гледах това при рязко ускорение отново излезе предупреждението за дпф. Показваше, че вече е 26гр.

Сензора за налягането на ДПФ работи, маслото е на нормално ниво, датчика за температура на двигателя изглежда да работи - не разбирам защо проклетия компютър не пуска регенерации докато не се задръсти до горе и да даде грешка.

Моля дайте идея какво да проверя. ДПФ-а не ми се струва задръстен, но ще го махна ако не открия какъв е проблема, защото ме дразни вече. Това е Хонда, не може да създава постоянно проблеми като някоя скапана немска бангия! ;)

Редактирано от mcd

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти по темата, да не пускам нова - как да разбера дали колата пуска регенерация? Или ако пуска къде го изписва? Колата я карам сигурно 99% извънградско и на 50+ километра разстояние, но предполагам, че все някога е трябвало да направи регенерация ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...