mcd 28 #1 Публикувано преди 23 часа (Редактирано) Здравейте От миналата есен започна да ми създава проблеми ДПФ-а. Имам кабел и HDS и преди да почнат проблемите наблюдавах ДПФ-а просто от интерес. Колата пускаше регенерация много рядко - на над 1000км, което ми се стори странно, но работи ли не го пипай и само го наблюдавах. Не знам има ли връзка или е съвпадение, но направих обслужване и започнаха проблеми. Смених заден ляв спирачен апарат, задни накладки, спирачна течност, масло. Смених ги защото уж задна лява ми държеше по-слабо, но вместо да се оправи проблема почнаха нови проблеми - сега съединителя има луфт и задна лява пак не държи. За капак майстора беше сложил масло до горната граница. Както и да е, от там започна и проблема с ДПФ. Светна индикацията с удивителна. Пускахме ръчна регенерация уж всичко мина. Не карам много и не бях гледал стойностите - реших, че проблема е решен, но ДПФ пак светна. Пуснах софтуера и се оказа че съм минал 2800км без колата да е пускала регенерация. Обикновено показва около 26г. сажди когато се случи това, което не е много. Пуснах пак регенерация и уж всичко пак беше ок. Минах 1800км пак без регенерация и пак светна. Пуснах пак регенерация, но този път малко след това при рязко ускоряване пак светна ДПФ - обикновено се случва при рязко ускоряване. Ходих източиха малко масло за да е на средата на щеката - реших, че заради маслото не пуска. Сложих 2 ДПФ добавки, пуснах пак регенерация и карах 500+км - HDS показваше 4гр сажди и пак не беше пускала регенерация. Малко след като го гледах това при рязко ускорение отново излезе предупреждението за дпф. Показваше, че вече е 26гр. Сензора за налягането на ДПФ работи, маслото е на нормално ниво, датчика за температура на двигателя изглежда да работи - не разбирам защо проклетия компютър не пуска регенерации докато не се задръсти до горе и да даде грешка. Моля дайте идея какво да проверя. ДПФ-а не ми се струва задръстен, но ще го махна ако не открия какъв е проблема, защото ме дразни вече. Това е Хонда, не може да създава постоянно проблеми като някоя скапана немска бангия! Редактирано преди 22 часа от mcd Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 82 #2 Отговорено преди 1 час Почти по темата, да не пускам нова - как да разбера дали колата пуска регенерация? Или ако пуска къде го изписва? Колата я карам сигурно 99% извънградско и на 50+ километра разстояние, но предполагам, че все някога е трябвало да направи регенерация ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове