Jump to content

Recommended Posts

Здравейте!

Имам Honda Legend KA9, 1996 г., която много обичам и много бих искала да я запазя и оправя, но в момента имам проблем, който няколко човека не успяват да диагностицират.

Колата започна периодично да гасне по време на движение. Забелязала съм, че се случва по-често при минаване през павета или когато колата се разтресе, което ме кара да мисля, че може да има прекъсващ електрически контакт.

Казаха ми, че най-вероятно проблемът е в главното реле / Main Relay (Fuel Relay). Вече съм поръчала ново реле от САЩ и го чакам.

Междувременно се появи и втори проблем – километражът спря да работи. Самото табло работи, но километражът не отчита.

В момента ми казват, че не могат да направят диагностика на автомобила заради възрастта му.

Въпросите ми са:

Възможно ли е гасненето в движение и спрелият километраж да са свързани?

Ако сменя Main Relay и колата спре да гасне, какво бихте проверили допълнително?

Има ли човек/сервиз в България, който разбира конкретно от по-старите Honda/Legend и би могъл да я диагностицира?

Ако някой е имал същия проблем с KA9, ще съм много благодарна да сподели как се е оказало, че е решен.

Колата ми е много ценна и не ми се иска да започна да сменям части на сляпо. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за прекрасния автомобил! Дано не Ви се налага често да го прекарвате през павета обаче! :lol: (Аз лично ги избягвам като дявол - тамян :lol:) По-старите Хонди се диагностицират по различен начин - с окъсяване на OBD буксата и се броят премигванията на аварийната лампа. Има клипове в YouTube как става. На мен такава диагностика ми направиха в Бултрако. Със сигурност има и други места в София където да могат да го направят, но за момента само това се сещам. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...