iliyan_pi 2 #1 Публикувано преди 3 часа Темата "Подобрение на динамиката на R20" е подобна на въпроса ми, но все пак реших да го поставя. Имам Хонда CR-V 4, 2013 с двигател R24. Харесва ми , но има нещо, което ме дразни - при скорост до 70-80 км/ч всичко е ОК, но ако искам да изпреваря някого, натискам газта и нищо не се получава, натискам още, пак нищо, но двигателят бучи сякаш нещо го мъчи, чак след още по-дълбоко натискане се включва 3,4 предавки и колата се ускорява както се очаква от 186 к.с.! При по-висока скорост проблем няма. Питал съм много майстори - отговорите бяха от регулиране на клапаните до нулиране на скор. кутия (автомат 5 скорости). След изключване на акумулатора за 20 минути има като че ли някаква промяна, но след 100-200 км пак същото. Говорих с колега със същата кола и той каза , че има такива наблюдения. Не вярвам "братята "японци да са направили така колата, по-скоро смятам, че е софтуерен бъг. Някои собственици на БМВ твърдят, че неправилно оперирам с педала на газта - трябвало двукратно бързо натиксне, за да се ускори колата бързо. Виждам, че във форума има колеги с голям опит и знание плюс софтуерни и хардуерни приспособления и се надявам някой да помогна със съвет или по друг начин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове