Jump to content
Untouchable

Хонда Леджънт 2015г. моя избор!

Recommended Posts

Видях че има тема от човек който искаше информация за тази кола. Моята е от Фурната. Колата е поръчана края на миналата година от Корея, 4 месеца околосветско пътешествие. Купена е края на Февруари тази година в България, за проблемите които съм имал е другата моя тема четете там да не се повтарям.

Това е Флагман на Хонда, колата е брутална на визия ще видите снимките по - долу правени са в Корея и така си я получихме. Мотора е 3.5 бензин чист, 314 коня, на 170 000км дойде, на толкова си е няма мегерено. 

viber_image_2026-02-10_16-57-59-014.png

Редактирано от Untouchable
блокира ми интернета

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блокира ми интернета та да продължа, На снимката горе е цената на колата в Корея, нищо сериозно нали 10600$, обаче с такси мита и печалба на продавача ние платихме 38 000 лева.  

Части за автомобила няма в България само с поръчка оригинални от Япония, което е голям плюс нищо че има чакане, като си наредиш нещата всичко си идва навреме, като изключим инциденти които имах аз, има тема за него. 

За мен тя е по- красива и качествена от S - класа на Мерцедес, даже на мен ми харесва повече. Колата е изпипана до последния детаил. 

Не е 4х4, а е PAW - четири завиващи колела, доста стабилна на пътя седи за теглото и габаритите си.

Колата е с всички възможни екстри на модела, няма само нощно виждане като при Мерцедес. 

Щори на задните врати и ел. щора на задното стъкло са една от екстрите, които като има фолио са практически неизползваеми.

Огромно вътрешно пространство, голям багажник. Има място за газ, ма аз нямам сърце да прецаквам такава кола и няма да има ГАЗ никога!

Снимки ще кача след малко!

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със здраве да си я караш и все при хубави места и хора да те отведе.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Момчетата са бързи, сега ми пратиха кардиограмата. Не искам да ги смятам колко е финала че така ми изглежда по - добре за момента, после ще си го сметна. Като извадим радиатора, за първоначално обслужване ми изглежда ОК.

Та - 680 евро ангренажен комплект с водна помпа японският вариант не американския понеже американските дефектират, пистов ремък с обтяжна ролка 180 евро, антифриз оригинален Хонда 120 евро смяната на всичко от изброеното горе 350 евро, общо всичко по ремъчното задвижване със смяната 1330 евро 

Радиаторът леко е поскъпнал от предната проверка 1040 евро е на текуща база от склад Япония го дават, смяната 60 евро (сега производство дали ще е Япония или Америка ще се разбере като пристигане) 

Свещите са 6х50 евро оригинални Хонда + 30 евро смяната - 330 евро 

Спирачна течност 120 евро със смяната 

Масло на кутията с филтър оригинални Хонда със смяната 260 евро 

Въздушен филтър за модела имаше само оригинален - масло на двигател оригинално Хонда 0w20 с маслен филтър оригинален Хонда японска серия, оригинален въздушен филтър, филтър купе с активен въглен алтернативен и самата смяна - 240 евро

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бахти цените са станали по таа планета.

Преди 2 години като обслужвах моята, комплекта беше хилядарка в левове.

Чарколяците от Япония, а помпата беше ИНА. Между другото такава и свалих от колата - беше си като нова.

Цени за труд не помня.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кефа няма цена, хванал си се на хорото ..Ще караш после само.!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 34 минути, Oilgerm написа:

Кефа няма цена, хванал си се на хорото ..Ще караш после само.!

Да, ама хорото стана цяла сватба ахахах. Много се навивахме за тая кола при положение че почтни нищо не се знаеше за нея, както беше преди време с предишните модели, но ще видим занапред.  Частите са скочили защото заради тея войни и високи горива, доставката е супер скъпа. Таксите по доставка, мита, опаковане, май изленза повече от цената на колата....пълна простотия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че частите са скъпи, а просто колата е евтина, та не ги сравнявай с нейната цена. В луксозният сегмент лимузините се обезценяват главоломно.

За дизел Акорда ти, ако требе да го обслужиш и не дай Боже сменяш съединител + демпфер ...

Нощно виждане има и КВ1, ама пак само за Япония. Тук е невъобразимо с "хора, пътища, Автомобили", та не се коси.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
преди 15 минути, ceco_accord написа:

Не че частите са скъпи, а просто колата е евтина, та не ги сравнявай с нейната цена. В луксозният сегмент лимузините се обезценяват главоломно.

За дизел Акорда ти, ако требе да го обслужиш и не дай Боже сменяш съединител + демпфер ...

Нощно виждане има и КВ1, ама пак само за Япония. Тук е невъобразимо с "хора, пътища, Автомобили", та не се коси.

Оо тя картинката ми е ясна за дизела, дали са ми цените вече за части. Хонда по принцип е бензин, другото е компромис. 

Виж това, дават му заводски 10 г. или 192 000км. за ангренажа ,горе е  0.22мм - 0.30мм е допустимия луфт на клапаните. Този стикер го няма за другите пазари само тука е залепен.

viber_image_2026-06-27_16-45-25-182.jpg

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
преди 23 минути, ceco_accord написа:

Не че частите са скъпи,

Запалих се по Хонда 2009г. Като си купих Прелюд 5, 2.0i, 133к.с. Някъде съм го качвал преди много години тука но ме можах да го намеря. Колата беше на истински км. но поради ред причини я продадох, за което най-много съжалявам. Нарочно е с Пернишка регистрация да не питат колко коня е аахахха.

2013-05-04 1.jpg

2013-05-04 2.jpg

2013-05-04 3.jpg

2013-05-04 4.jpg

2013-11-30 5.jpg

2013-11-30 6.jpg

2013-11-30 7.jpg

2013-11-30 8.jpg

2013-11-30 9.jpg

2013-11-30 10.jpg

2013-11-30 11.jpg

2013-11-30 13.jpg

2013-11-30 14.jpg

2013-11-30 15.jpg

2013-12-01 17.jpg

2013-12-01 18.jpg

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 години преди теб и аз се врекох на марката с 1 "телевизорче" и още си е при мен, каквато и друга Хонда да карам.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...