Jump to content
khaccbg

Добавяне на субуфер в комби

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам 8-ма генерация комби, но без премиум аудио.  Липсва ми факта че нямам субуфер.  Тонколоните които са в колата работят ОК - нямам бръждене, но съм ценител на аудиото и знам че най-голям ефект има подобрението на баса. А за хубав бас е необходимо събуфер.

Въпроса ми е дали да се опитам да сложа активен събуфер (с враден усилвател) в мястото на резервната гума -- има такива които взлиат по дизайн и ли да търся от някоя марка събуфер който идва от комби с премиум аудио и да се мъча някак си да го сложа в багажника както фабричния над задния десен калник?

Също може ли да ме посъветвате къде в София има читави кар аудио хора където могат да ми направят нещата, нямам намерение сам да се мъча.  Авител и ли някое друго място?

Редактирано от khaccbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да взимаш от друга марка ще е мъка, защото ще ти трябва и усилвателя му, а той обикновено е интегриран с уредбата на колата, и става филм.

Аз бих препоръчал Авал на бул. Климент Охридски. Щях да си правя доработка на стария акорд и ми казаха, че си свири достатъчно добре с шумоизолацията. А такива, дето не държат на продажба на всяка цена рязко ми печелят доверието. Не, че не пипнах аудиото после де. 

И ако търсиш активен афтърмаркет суб, гледай да може да се захранва със сигнал от тонколона, защото в другия вариант ще ти трябва такъв от предусилвател, и това означава някой да трябва да ти вади този сигнал до чинч букса от уредбата, а такива хора не останаха. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите.  Ходих в Авал - чакането е 2 месеца за следващ свободен час...   Има ли други алтернативи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е стига де, това не може да е наистина спешно. 

"Направи си сам" е другата опция. В темата за сивика ми 6-та генерация бях описал не много подробно какво си бях играл да направя. Ако я изровиш, ще видиш крайния резултат.

Накратко - стъпало, което сложих под шофьорската седалка, кабел от акумулатора към него, кабели от стъпалото към субууфера. Субууфера - взех Pioneer за затворен обем, клонирах долната кора на багажника с такава от 18мм МДФ и обърнах резервната гума с лицето надолу, за да може субууфера да лежи на дъното на багажника. Получи се доста добре, при това без да страда обема на и без това малкия багажник. Но - трябва си изход на аудио уредбата от предусилвател. Знам, че има и преходници, които се справят и със сигнал от кабел за тонколона. Това е само за идеята - основната информация ще трябва да си я набавиш ти :)

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...