khaccbg 17 #1 Публикувано четвъртък в 23:39 (Редактирано) Здравейте колеги, Имам 8-ма генерация комби, но без премиум аудио. Липсва ми факта че нямам субуфер. Тонколоните които са в колата работят ОК - нямам бръждене, но съм ценител на аудиото и знам че най-голям ефект има подобрението на баса. А за хубав бас е необходимо събуфер. Въпроса ми е дали да се опитам да сложа активен събуфер (с враден усилвател) в мястото на резервната гума -- има такива които взлиат по дизайн и ли да търся от някоя марка събуфер който идва от комби с премиум аудио и да се мъча някак си да го сложа в багажника както фабричния над задния десен калник? Също може ли да ме посъветвате къде в София има читави кар аудио хора където могат да ми направят нещата, нямам намерение сам да се мъча. Авител и ли някое друго място? Редактирано четвъртък в 23:42 от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1639 #2 Отговорено вчера в 07:39 Да взимаш от друга марка ще е мъка, защото ще ти трябва и усилвателя му, а той обикновено е интегриран с уредбата на колата, и става филм. Аз бих препоръчал Авал на бул. Климент Охридски. Щях да си правя доработка на стария акорд и ми казаха, че си свири достатъчно добре с шумоизолацията. А такива, дето не държат на продажба на всяка цена рязко ми печелят доверието. Не, че не пипнах аудиото после де. И ако търсиш активен афтърмаркет суб, гледай да може да се захранва със сигнал от тонколона, защото в другия вариант ще ти трябва такъв от предусилвател, и това означава някой да трябва да ти вади този сигнал до чинч букса от уредбата, а такива хора не останаха. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 17 #3 Отговорено вчера в 16:48 Благодаря за съветите. Ходих в Авал - чакането е 2 месеца за следващ свободен час... Има ли други алтернативи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1639 #4 Отговорено преди 9 часа Е стига де, това не може да е наистина спешно. "Направи си сам" е другата опция. В темата за сивика ми 6-та генерация бях описал не много подробно какво си бях играл да направя. Ако я изровиш, ще видиш крайния резултат. Накратко - стъпало, което сложих под шофьорската седалка, кабел от акумулатора към него, кабели от стъпалото към субууфера. Субууфера - взех Pioneer за затворен обем, клонирах долната кора на багажника с такава от 18мм МДФ и обърнах резервната гума с лицето надолу, за да може субууфера да лежи на дъното на багажника. Получи се доста добре, при това без да страда обема на и без това малкия багажник. Но - трябва си изход на аудио уредбата от предусилвател. Знам, че има и преходници, които се справят и със сигнал от кабел за тонколона. Това е само за идеята - основната информация ще трябва да си я набавиш ти 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове