Jump to content
mitakaailqka

Колата ми е по-ниска от други сивици от същия модел.

Recommended Posts

Здравейте, собственик съм на Сивик 1.8 2006г 5 врати от вече 5 години и половина. Не съм имал някакви съществени проблеми по колата. Вчера бяхме на един светофар до един друг сивик 8 генерация и приятелката ми отбеляза, че ние сме сякаш на по-ниско. Аз се замислих, че наистина колата изглежда малко по-ниска от останалите сивици. 

Днес случайно паркирах непосредствено до един друг сивик 8 ген, и като се загледах и пробвах колко пръста мога да вкарам под калника, се оказа че наистина моята кола е с кажи-речи един пръст по-ниска от другата и отпред и отзад. И двете коли бяха с 16ки джанти и еднакъв размер гуми. Ако на моята вкарвам 2 пръста (отзад едвам се побират и 2), на другия сивик се вкарваха спокойно 3 пръста и отпред и отзад.

Колата винаги си е возила твърдо, но като е качвана на подемник не съм забелязал да има някакво по-шарено (спортно) окачване. Обаче наистина винаги ми е било лесно да забърша нещо по земята с тия израстъчетата на бронята отпред, да задера бордюр с куката за теглене като карам назад, или да задера някой много висок легнал полицай (това само когато сме натоварени 5 човека с багаж обаче). 

Въпроса ми е реално каква може да е причината и дали има нужда да се прави нещо? Дали просто пружините са сдали багажа от времето, или може да е нещо друго. Дали има и смисъл да се сменя нещо по окачването заради това снижаване. Доколкото ми е известно няма заводско по-спортно окачване за модела. Сменял съм предни амортисьори преди 5 години, но колата е равномерно по-ниска и отзад, където нищо не е пипано. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си със заводските амове е нормално да е по-ниска от друга с афтърмаркет. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали другата е с афтърмаркет. Просто ми прави впечатление, че моята е една идея по-ниска от другите сивик 8ци. 

Редактирано от mitakaailqka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...