Jump to content
CCord

Панта на задна врата багажник CR-V 2

Recommended Posts

Здравейте! имам един въпрос относно пантата на вратата на багажника на CR-V 2.

Наскоро сина купи такава каляска и вчера я оглеждах оттук-оттам, забелязах че вратата на багажника е доста провиснала т.е. при затваряне буквално се удря в закопчалката а при отваряне висва надолу веднага след дръпване. Според мен е нормално с оглед годинките и тежката резервна гума. При малко по- подробен оглед виждам че оста на горната панта е много износена, т.е. подвижната и неподвижна части на пантата се разминават с около 5-6 мм. което е много според мен, предполагам и долната панта ще има подобно износване. 

И въпроса ми е: тези оси на пантите сменяеми ли са? ако да, има ли някаква тънкост при смяната/избиването или става директно чрез бой с чука. Намират ли се като резервна част отделно, или са едно цяло с пантата? Нямах време за съвсем обстоен оглед защото доста валеше, та надявам се ако някой тук се занимавал с този проблем да сподели ако желае подробности за ремонта на този възел. 

Благодаря предварително на отзовалите се!!! 

Редактирано от CCord
допълване на заглавието на темата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смених горната панта, със здрава - но втора употреба (от една автоморга). Иначе и аз се бях засилил, да търся вариант да я правя. Старата не беше стигнала до положението на вашата, но ме дразнеше. Ако я открия тези дни (ако не съм я изхвърлил) мога да ти я дам, да пробваш да си я отремонтираш. Или търси някоя читава втора употреба, с малък луфт. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за това че се отзоваваш, благодаря и за предложението да ми изпратиш твоята стара панта!  Ще потърся първо тук по морги дали няма да намеря нещо което да става, а и да ме устройва, ако не намеря в Бургас ще "звънкам" за помощ. Лошото е че за Хонда доста трудно се намират чаркове по моргите, каквото и да съм търсил до сега все липсва.  Допада ми варианта да намеря стара дори и доста износена, и да се опитам да я ремонтирам.

Иначе поразгледах по сервизните схеми и установих че не се предлага като резервна част само оста, продава се цялата панта и цената е неоправдано висока, особено на горната.  Има резон да се предлага като цял възел защото все пак не се износва само оста а и ушите на пантата в които се движи оста. 

Редактирано от CCord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...