CCord 350 #1 Публикувано вторник в 10:24 (Редактирано) Здравейте! имам един въпрос относно пантата на вратата на багажника на CR-V 2. Наскоро сина купи такава каляска и вчера я оглеждах оттук-оттам, забелязах че вратата на багажника е доста провиснала т.е. при затваряне буквално се удря в закопчалката а при отваряне висва надолу веднага след дръпване. Според мен е нормално с оглед годинките и тежката резервна гума. При малко по- подробен оглед виждам че оста на горната панта е много износена, т.е. подвижната и неподвижна части на пантата се разминават с около 5-6 мм. което е много според мен, предполагам и долната панта ще има подобно износване. И въпроса ми е: тези оси на пантите сменяеми ли са? ако да, има ли някаква тънкост при смяната/избиването или става директно чрез бой с чука. Намират ли се като резервна част отделно, или са едно цяло с пантата? Нямах време за съвсем обстоен оглед защото доста валеше, та надявам се ако някой тук се занимавал с този проблем да сподели ако желае подробности за ремонта на този възел. Благодаря предварително на отзовалите се!!! Редактирано вторник в 10:29 от CCord допълване на заглавието на темата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1980 #2 Отговорено преди 5 часа Аз смених горната панта, със здрава - но втора употреба (от една автоморга). Иначе и аз се бях засилил, да търся вариант да я правя. Старата не беше стигнала до положението на вашата, но ме дразнеше. Ако я открия тези дни (ако не съм я изхвърлил) мога да ти я дам, да пробваш да си я отремонтираш. Или търси някоя читава втора употреба, с малък луфт. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 350 #3 Отговорено преди 5 часа (Редактирано) Благодаря за това че се отзоваваш, благодаря и за предложението да ми изпратиш твоята стара панта! Ще потърся първо тук по морги дали няма да намеря нещо което да става, а и да ме устройва, ако не намеря в Бургас ще "звънкам" за помощ. Лошото е че за Хонда доста трудно се намират чаркове по моргите, каквото и да съм търсил до сега все липсва. Допада ми варианта да намеря стара дори и доста износена, и да се опитам да я ремонтирам. Иначе поразгледах по сервизните схеми и установих че не се предлага като резервна част само оста, продава се цялата панта и цената е неоправдано висока, особено на горната. Има резон да се предлага като цял възел защото все пак не се износва само оста а и ушите на пантата в които се движи оста. Редактирано преди 4 часа от CCord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове