dandy 29 #1 Публикувано 17 Октомври Здравейте, след последният технически преглед ми се скъса фланеца между резонаторното гърне и крайното гърне. Понеже в няколко сервиза за ауспуси ми обясниха, че нямало смисъл от тази заводска сглобка с фланци, леща-уплътнение и двата болта с пружини, а аз държах да е възстановено по тип на производствената конструкция не се споразумяхме за тръбичка със заварки и 80-100лв. В резултат си закупих нов резонатор с типовите заводски фланци по размери в двата края към катализатора и крайното гърне. Намерих нови лещовидно уплътнение и болтовете с пружините към крайното гърне. Проблема е с какъв размер мога да заменя оригиналните болтове на фланеца към катализатора? Идеята е ако някой знае да сподели и ги закупя преди да я разпарчетосам в гаража, да измервам и ходя в магазин...На око са диаметър 8mm три болта/шпилки с гайки. Но с каква дължина ? Има някакви клипове на които се вижда, че са с набити или заварени към фланеца на катализатора. Ще бъдат премахнати, разпробити ако се наложи от фланеца на катализатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #2 Отговорено 17 Октомври Колега здравей, Ако си с оригинален катализатор, той е с шпилки към резонаторното гърне и гайките са М10 ситна резба. Ако ще разпробиваш и сменяш шпилките с болтове може да сложиш усилени болтове М10х30 или х40 с нормална резба(болтове с по-висока якост), защото там се нагрява доста. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 29 #3 Отговорено 18 Октомври Благодаря колега, точно такива са резбите на фланеца към заводския катализатор 10мм х 1,25. При разглобяването се оказа, че резбите са запазени здрави и развихме трите гайки. Смених само тях, защото оригиналните бяха доста изтънели от корозия. За късмет заместващото гърне пасна с всичките огъвки, размери и местата на окачвачите към тампоните. Разликата е в материала за изработка на заводското гърне и заместителя. Оригиналното е с корпус от неръждаема ламарина, другото е алуминизирано. Размера по дължина на новото е по-къс сравнено със заводското. Изненадата беше видимо здравата клетъчна структура на оригиналният катализатор от 1998 год и 400 000км. Колата я карам на газ и уредбата не е " бутикова " 😆 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове