topsat 6 #1 Публикувано 5 Август Хонда срв3 -не мога да завъртя контактния ключ.Малко предистория-сина я кара 2 дни и ми се обажда че ключа не излиза.Отивам аз и с малко сила го изваждам след което го вкарвам завъртам и паля.След това гася вадя ключа ///това беше голяма грешка// след това вкарвам отново и ни напред ни назад.Мазах с масло ефект никакъв въртях волана ляво дясно като в същото време се опитвам да завъртя ключа но не става.Иначе ключа влиза и излиза но не се завърта.Моля ако някой е имал такъв проблем да сподели,че колата е на летището и ако до обяд не я изкарам ще ми одерат кожата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1880 #2 Отговорено 6 Август Викай автоключар,няма да можеш сам да се справиш,иска време за сам. Имаш износени пластинки,вътре в механизма,(патрона) на запалването. Износен ключ също. Ключарите имат готови комплекти (има ги и от Китай),които пренареждат вътре. Задължително огледай ключа ,да не би да е много износен.Ако да,ползвай резервния или си поръчай от алиекспрес заготовка,която на нарежеш по резервния,по запазен ключ. Неприятна работа,минах през това на акорда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
topsat 6 #3 Отговорено 6 Август Пробвах и с резервния-той е почти като нов защото не е ползван но и с него същата работа.Дали няма да мога да сваля целия механизъм поне волана да се отключи за да мога да я изкарам от летище и след това да правя каквото и да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 45 #4 Отговорено 6 Август То пак си опира до ключар. Иначе може да стане по-зле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1880 #5 Отговорено 6 Август Преди 2 часа, topsat написа: Дали няма да мога да сваля целия механизъм Почти си го бях свалил,но опрях до секюрити болта отгоре,който го държи. Развива се с остър секач или пробой,но ударих 4,5 пъти и ме хвана жал и викнах ключаря. Но ключаря няма жал и удряше по яко,премахна и заключването на волана,което не ми хареса,ама кат си на зор . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
topsat 6 #6 Отговорено 6 Август Проблема е решен.Сам не можах да се оправя Извиках ключар свали целия механизъм взе го и след 2ч се върна с работещ такъв монтира го обртно и всичко е ок.Каза че ключа е много износен изтънял и може от това да се е получило.Така че както казват козата сака пръч 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове