Jump to content
Kelli_Mutu

Избор на СУВ

Recommended Posts

Здравейте, виждам че има доста компетентни в този форум и затова ще си позволя да поискам мнения.
Предстои ни закупуване на нов автомобил, като към настоящия момент сме гледали HONDA CR-V plug-in и TOYOTA RAV4 plug-in. 
И двете ни харесват, но с мъжа ми не разбираме изобщо от коли. Да не кажа, че за него е все едно какво ще кара и май аз съм инициатора. Тойотата е по-скъпа с около 7000 лв., което изобщо не е малко, но пък предлагат удължена гаранция до 10 години, и има 4х4. Хондата е с гаранция 5 години и 8 г. на батерията и в момента е на добра цена и налична. Решихме да е плъг ин хибрид, защото имаме гараж и съответно ще има къде да се зарежда. Освен това основно върти до 30 км. градско и рядко извънградско (когато тръгнем на почивка).
Затова искам мнения от хора, които разбират дали Хондата е добър избор или да чакаме за Тойота (виждам, че има хора от форума, които са заменили хондата с тойота)? Изобщо трябва ли ми 4х4, като не сме скиори и не ходим по тежки снегове?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом нищо не разбирате и нямате технически претенции, взимайте това, което ви е на сърце и с двете няма да сбъркате.

Иначе технологията при Хондата е някак по-електрически насочена, тоест двигателят се ползва основно като генератор на електричество и автомобилът се движи основно на ток, особено в града и при нормално извънградско шофиране.

И след като смятате да зареждате батерията в контакт, стремете се да не я зареждате повече от 80%(до 100, само ако непосредствено ще пътувате), за да я съхраните възможно най-дълго.

При Хондата, може дори да не ви се наложи да я зареждате, особено когато я ползвате в града, двг си я зарежда.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новият RAV 4.

Цаните на ностоящият логично ще спаднат.

Друг е въпросът трябва ли ви обемист СУВ за предимно градска кола? 

Съпругът ви наистина ли няма поне капчица "бензин в кръвта"?

FB_IMG_1748103878547.jpg

Иначе съм за CR-V-то, някак по-елегантно изглежда спрямо актуалният RAV 4.

image.pngimage.png

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rakeem, благодаря за мнението и най-вече ценните съвети. Това за зареждането до 80 процента сигурно за всички плъгини важи. Убедена съм, че и двете марки предлагат сигурност и стабилност и няма да намерим съществени разлики.

ceco_accord, новият РАВ ще трябва да се поръча и ще го вкарвали 2026 и той пък изобщо не се знае кога ще дойде. А някакси много дълго отлагаме смяната на колата и ни се иска да не чакаме 1 година. А и Хондата, ако вземем тя държи цената висока и може след година-две, ако толкова ни хареса новия РАВ да минем на него. 

А иначе по въпроса СУВ за предимно градска кола - така е, но пък като тръгнем на някъде все не ни достига място и някакси е по-комфортно. Не ни се поддържат две коли, защото за нас не е рентабилно. Живеем в централната част и до работа аз ходя пеша, децата са пеша, съпругът ми и той често, когато ще е само на основната си работа. Реално не се утрепваме и от градско шофиране.

А иначе съпругът ми мисля, че няма грам "бензин в кръвта" :) Досега винаги аз съм била инициатора да сменим колата и аз съм намирала какво да купим. Той е човек, който е над нещата така да се каже. А и все пак караме кола от 2010 година и какво толкова да ги гледаме на външен вид - и двете са хубави и имат сумати екстри, които идея си нямаме за какво служат ;)

Редактирано от Kelli_Mutu
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, Kelli_Mutu написа:

Това за зареждането до 80 процента сигурно за всички плъгини важи.;)

Важи за всичко, което използва литиево-йонни батерии, правилото при тях е 20-80.

Не важи за металхидридни и литиево желязно фосфатни батерии, при последните дори се препоръчва периодично зареждане до 100%.

Но нито една не обича краен разряд, при хибрид това няма как да се случи, така че не ви касае.

Според мен вземете Хондата, при обстоятелството, че ще трябва да чакате и да платите повече за Тойотата, със сума която ще ви покрие всички разходи по Хондата за около 4г..

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Kelli_Mutu Именно екстрите продават новите коли, а на съществената техническа част се отделя все по-малко значение.

Изберете по-добрата сделка. И, ДА, Хондата по-бавно се обезценява - Тойоти мнго и навсякъде.

Ако можете да приемете следното поне отчасти за сериозно - смятам че това с бензина в кръвта е лечимо. ;)

При така достоен бюджет - купете си някой готин раритет.

На добре поддържаните, цените растат с всяка година, а и са "живи" като обноски с водача и спътниците му.

A иначе и напълно сериозно:

Направете поне кратък семеен тест драив и с 2-та модела. Нека и останалите споделят мнения.

Като вътрешен обем и възможности за трансформация, очаквам Хондата повече да ви допадне.

И 1 "дребен детайл": Вижте подходът към и размерите на гаража си! Дали е достатъчно удобно за маневри и дали е достатъчно висок и дълъг за отваряне на 5-ата врата. Питайте и дилъра има ли тя фиксиране в адекватно (а не само краино) положение при отвярянето си нагоре?

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както един потребител от форума беше написал - разума казва Тойота, а сърцето - Хонда. Та и ние така с мъжа ми. Честно казано много я харесахме от към интериор, големият ми син (на 13 години, но 170 висок) се влюби в падащите задни седалки и колко ще му е широко, а малкото хлапе в люка (който за мен е чиста глезотия и нищо практично не дава, освен да те напича слънцето през лятото ;))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Живейте сърцато, има място и за разум.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...