denods 1 #1 Публикувано 21 Май Здравейте,имам джаз 2003 г.Няма ключалка на багажника.Днес се заключи и не мога да го отворя.Лопах,тропах,с дистанционното си играх и нищо.Някакви идеи откъде да го отворя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vandim 3 #2 Отговорено 21 Май Имах подобно преживяване на моята Джазка 2005 г. преди време. Резето беше заяло. Пробвайте да откачите акумулатора и пак да го свържете. Ако се отвори малко смазване на отключващата част.Изпратено от моят RMX3151 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 85 #3 Отговорено 25 Май Има и друг вариант. Върни в начално положение дръжката на вратата на багажника, заключи и отключи наново. Ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denods 1 #4 Отговорено 29 Май Само да споделя опита си.Беше скъсано жилото и поради не знание падна голямо ръчкане,при което съм счупил пластмасовият палец,който отключва от централното.Намерих втора употреба и смених.Обаче,ако ви заяде така багажникът има два вида ключалки:на джаз с пластмасов "кожух" и на фит ,който е механизъм-гол.На вратата на багажника има една кръгла дупка:махате капака и за джаз ще се покаже белият"кожух".С кука,остра отваряте ревизионното капаче и ще видите един "палец".просто го преместете на дясно и от ръчката на вратата отворете.Обаче ако е както при мен-скъсано жило,отвотете кората максимално(не може да се махне защото е затисната от вратата и с дълга кука дръпнете от гнездото за което се хваща жилото,но под него има още една пластинка,което трябва да се премести на дясно и там е тънкият момент,че е много тънък момент.Желателно е да има някой на вратата и да дърпа вратата при всяка манипулация за да не се стигне до счупване на пластмасата на ключалката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове