Buzz 0 #1 Публикувано 14 Април Привет на всички, при смяната на задните накладки след като вече бях компресирал буталото на супорта посредством навиване сигурно трябва да го подравня с едно пинче което стърчи от гърба на вътрешната накладка 🤔 Другото, което ми е интересно е : за да го компресираш буталото трябва да го навиеш, после като натиснеш педала той го избутва до накладката, и при следващата смяна на накладки пак трябва да навиваш за да се прибере буталото. Кога и как се е случило развиването на тая резба при първото навиване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1614 #2 Отговорено 14 Април (Редактирано) "Развиването" го прави механизъмът за саморегулиране на ръчната спирачка, който е вътре в цилиндъра на спирачния апарат. edit: Да, пъпката на накладката трябва да е вътре в някой от каналите, без значение кой. п.п. Има процедура за първоначална настройка на ръчната. Обяснил съм го в тази тема (по-скоро в линка в тази тема): Редактирано 14 Април от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 331 #3 Отговорено 14 Април (Редактирано) Krasi-mir го е обяснил, само да добавя- Когато буталото се избутва навън, не се върти/развива, за това е и пъпката, влизаща в някой канал на челото на буталото. В него има многоходова гайка/ винт, чрез който действа ръчната спирачка, за това трябва да се натиска и навива, за да се прибере. Предполагам, има храпов механизъм на винта на ръчната спирачка , да действа/избутва буталото, при завъртане в едната посока на винта, но не и в обратна посока, за това се навива, за да се прибере. Когато купих Сивика, прегледах/раздвижих всички спирачни механизми и забелязах, че маншоните на задните бутала са усукани и пробити..., смених ги. Таа, внимавай, при навиването, ако почнат да се усукват, освобождавай ги леко с тънка отвертка, намазана със спирачна течност, или смазка за О пръстени. Редактирано 14 Април от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Buzz 0 #4 Отговорено 15 Април Благодаря за бързите отговори, лека и безаварийна това е след едно диво прасенце ( стопаджия ) миналата Коледа 🤓 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове