Alexander_Sv 0 #1 Публикувано неделя в 20:16 Здравейте, карам акорд 7-ма ген., седан, 2.4 бензин с ръчна скоростна кутия. Сложена е газова преди по-малко от 1000км. Преди няколко дни тръгвам и по-време на каране почва да мига чека на двигателя и да тресе, след което лампата остана светната. След спиране спря да тресе и работеше нормално. По-късно се случи същото нещо. След два дена се случваше постоянно, понякога мига чека и тресе, понякога изцяло нормално. Случва се и на газ и на бензин. Първия път, в който погледнах диагностиката показа, че има пропуск в запалването (misfire) на цилиндър 2 p0302, както и твърде бедна смес в горивната система p0171. След този първи път, кода за бедната смес изчезна и се появяваше само този за цилиндър 2. Откачих лабда сондата от конектора, все същото произволно работене. Погледнах свещите и бобините, нищо очевидно грешно. Смених свеща №2 в цилиндър 3 и бобина №2 в цилиндър 1. Изчистих кода, но проблема остана и диагностиката пак показа цилиндър 2. Смятам да си закупя инструмент за измерване на компресия, но не знам какво друго да гледам. Сензора за абсолютно налягане в колектора (MAP) четеше около 30kpA на празен ход, което до колкото разбирам е ок. Short-term fuel trim (SFTF) беше 20%, което е доста богата смес, след размяната на свещи/бобини падна на около 10%. Каквито и да е идеи ще са изключително полезни! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 295 #2 Отговорено вчера в 04:37 Добре си се насочил към измерване на налягането в проблемния цилиндър. Клапани скоро регулирани ли са? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alexander_Sv 0 #3 Отговорено вчера в 16:09 Не съм ги регулирал от както я имам (<5 месеца) и за жалост не виждам в малката сервизна история да се е правило. На листа с задачи е, но се съмнявам да е от клапаните понеже до колкото разбирам няма да се случи такова внезапно влошаване. Онлайн гледах, че се прави размяна на инжекторите, както направих с бобини/свещи такаче може би това ще пробвам преди да купувам инструменти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове