ivangg 0 #1 Публикувано четвъртък в 15:40 Здравейте, моделът на автомобила е 2.2 дизел от края на 2006 година. Проблемът е следния: през неопределени интервали от време и предимно в градски условия, автомобилът включва охлаждащите перки и цялостно променя работата си. Появява се една сладникава миризма и когато форсирам двигателя на място се появява бял забележим пушек (в нормални условия не се). Забелязвам също така че автомобилът губи антифриз. (За период от 1 година 2 пъти съм пълнил казанчето). Интересен сценарий е, че спирам автомобила (перките работят, и цялостно нещата изборени горе се случват) и на следващата сутрин при изцяло студен двигател и ниски температури след кратка работа на двигателя отново се включват перките, а автомобилът дори не е загрял. Ще съм благодарен ако някой сподели мнени и/или е имал подобни проблеми и даде акъл. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 416 #2 Отговорено четвъртък в 17:51 (Редактирано) По принцип, при външна температура под 5 градуса, автоматично се включва климатика за премахване на запотяването (едновременно с това тръгват и охлаждащите перки), като това не е съпроводено от светване на индикацията А/С. Съответно се появява и специфична миризма от климатичния радиатор. Това поне е при моето CR-V. Доколко е относимо към твоя случай сам трябва да прецениш, но много съвпада. Загубата на антифриз е отделна тема. Редактирано четвъртък в 17:53 от inspektora 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivangg 0 #3 Отговорено четвъртък в 19:02 Благодаря за отговора, при мен се случва точно обратното, охлажащите перки спират в момента, в който пусна климатика за да премахне запотяването(при мен не е автоматично). А относно самата миризма, тя не е в купето а идва отвън. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 416 #4 Отговорено петък в 09:30 Хм, тук нещо не е наред. Винаги, когато работи климатика, перките трябва да въртят. Така е при всички автомобили. Нещо бъркаш, струва ми се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivangg 0 #5 Отговорено петък в 09:37 Именно това е странното при мен. Те не изключват за постоянно, а по-скоро тръгват и спират, но спра ли климатика постоянно работят. Чудя се да не са заминали някакви електроники. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 575 #6 Отговорено петък в 23:08 Изключете климатика напълно и тогава вижте дали перките на радиатора се въртят при студен двигател. Ако и тогава се въртят, това значи, че има проблем с тоците. Относно загубата на антифриз, сигурно ли е, че няма течове. Какво количество сте доляли за тази една година и за колко километра. По принцип белия пушек е признак за навлизане на охладителна течност в цилиндрите, но не е на 100% сигурно. Надува ли маркучите като загрее? Има тестове за изгорели газове в охладителната система, това може да ви насочи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове