Jump to content
Mkilla

Рециклиране на спирачни апарати

Recommended Posts

Привет, някой да има идея, зегера вътре в апарата, влиза ли в канал или просто стои, защото не забелязах като го махам и после ми се струва, че има лек луфт в оста при сглобяване? Придържа ли го само или трябва да влезе в канал тоя зегер? Задни апарати са това. 
IMG_0298.thumb.jpeg.aac830e08fa0d3fc6f48a24dc90b00b9.jpegIMG_0301.thumb.jpeg.54461cb24f5e288cd669ad8d3214b2f2.jpegIMG_0295.thumb.jpeg.a7303f0748b4b78ca128bfb9fe8de7f2.jpeg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който няма добри клещи ръга с каквото има...куки, отвертки, докато не щракне. :) 

В тубата съм гледал не един и два клипа, където дори ги вадят с куки. 

Аз си намерих подходящи клещи за целта: https://gamateh.com/product/10241/zeger-kleshti-50760.html

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@boiskii, имам, даже доста добри, 40лв струват на BGS, същите като моделът който показваш, което не е малко за такъв тип клещи. Въпросът тук е, че дори те се нуждаеха да се изпилят с дремела, за да станат тънки от - до по цялата дължина на човката им, там до където е зегера. Даже ме хвана яд, че пиля скъпи клещи ама нямаше как. Много е тесен този апарат от вътрешната стена до механизма и няма как да бръкнеш. По клиповете е едно а на живо е малко по-различно, защото по клиповете точно този апарат го няма а има подобни :)

IMG_0294.jpg

Ровят с доста неща, така е само, че ако има място. Има едни тънкостенни прави удърни плоски отверки, няма ги почти никъде и с тях би станало също но аз от около 45 вида отверки, нямам точно такива. Като цяло, не е нужно да се прави цялата тази операция ама...Трябва да си взема като твоята преса, само се чудя дали да е на хидравлика или с прост крик около 12 - 15 тона. 

Редактирано от Mkilla
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хидравликата е по-благо за ръката и окото, но само ако ти се дават 100-200лв отгоре. За рядка употреба и крикчето работи. С хидравлика няма да ти се клати подвижната рамка, която иначе носи крика като запънеш нещо под ъгъл. Абе ако знаеш какво правиш и крика ще свърши работа. По-леко, по-внимателно и ще се свърши работата.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...