Mkilla 1028 #1 Публикувано четвъртък в 06:54 Привет, някой да има идея, зегера вътре в апарата, влиза ли в канал или просто стои, защото не забелязах като го махам и после ми се струва, че има лек луфт в оста при сглобяване? Придържа ли го само или трябва да влезе в канал тоя зегер? Задни апарати са това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1028 #2 Отговорено петък в 13:21 (Редактирано) Никой не пише, не знам защо. Явно никой не си рециклира апаратите. Тези са на TRW, сигурно затова е толко мъчно направено. За инфо, има канал в който влиза зегера. Той притиска механизма и става неподвижен, не трябва да има луфт. При рециклиране, не е нужно като цяло да се сваля целият механизъм. Има 1 О-пръстен, който надали ще се предаде, стои на самият механизъм и заради него да се вади всичко, поне за мен е излишна операция след като видях за какво става въпрос. Зегера се сваля с подходящи Г-образни зегер клещи с дълго рамо. При този апарат, трябва да се и изпилят с дремела или флекса леко самите човки на клещите. Много е тънко разстоянието до зегера. Монтирането обратно е още по-тегаво. Ако има преса, ще стане доста по-лесно, да се натисне механизма леко надолу, за да влезе зегера лесно. Това е цялата операция, останалото с поставянето на буталцето и гумените уплътнения е лесно. Редактирано петък в 13:22 от Mkilla 1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 419 #3 Отговорено петък в 14:42 Който няма добри клещи ръга с каквото има...куки, отвертки, докато не щракне. В тубата съм гледал не един и два клипа, където дори ги вадят с куки. Аз си намерих подходящи клещи за целта: https://gamateh.com/product/10241/zeger-kleshti-50760.html 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1028 #4 Отговорено петък в 19:28 (Редактирано) @boiskii, имам, даже доста добри, 40лв струват на BGS, същите като моделът който показваш, което не е малко за такъв тип клещи. Въпросът тук е, че дори те се нуждаеха да се изпилят с дремела, за да станат тънки от - до по цялата дължина на човката им, там до където е зегера. Даже ме хвана яд, че пиля скъпи клещи ама нямаше как. Много е тесен този апарат от вътрешната стена до механизма и няма как да бръкнеш. По клиповете е едно а на живо е малко по-различно, защото по клиповете точно този апарат го няма а има подобни Ровят с доста неща, така е само, че ако има място. Има едни тънкостенни прави удърни плоски отверки, няма ги почти никъде и с тях би станало също но аз от около 45 вида отверки, нямам точно такива. Като цяло, не е нужно да се прави цялата тази операция ама...Трябва да си взема като твоята преса, само се чудя дали да е на хидравлика или с прост крик около 12 - 15 тона. Редактирано петък в 19:34 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 419 #5 Отговорено събота в 20:08 Хидравликата е по-благо за ръката и окото, но само ако ти се дават 100-200лв отгоре. За рядка употреба и крикчето работи. С хидравлика няма да ти се клати подвижната рамка, която иначе носи крика като запънеш нещо под ъгъл. Абе ако знаеш какво правиш и крика ще свърши работа. По-леко, по-внимателно и ще се свърши работата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове