Stefan123 0 #1 Публикувано четвъртък в 13:43 Здравейте, става въпрос за 2003г. сивик 1.4 90кс. Когато колата седи запалена се чува виене. Виенето изчезва с натискането на съединителя и се появява с отпускането му. Знам че това е симптом на аксиален лагер за смяна. Ако е този лагер, какво може да причини на колата ако не се смени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 9 #2 Отговорено четвъртък в 14:16 На мен ми се струва по-логично виенето да е от лагер в кутията, щом изчезва като натиснеш педала. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan123 0 #3 Отговорено четвъртък в 15:04 Може ли по подробно да обясниш за какъв лагер става въпрос, понеже не съм токова навътре с нещата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 9 #4 Отговорено четвъртък в 15:28 Само предполагам, че е възможно шума да идва от лагер на скоростната кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 801 #5 Отговорено четвъртък в 15:31 Смени си първо маслото и стискай палци, ама.... Не е аксиален лагер, той се чува при натиснат съединител, от първичния вал е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове