MomoPetrov 1 #1 Публикувано 29 Декември, 2024 (Редактирано) Здравейте колеги. При потегляне и шофиране с ниски обороти - 1000-1200 се чува мн странно вибриране / резонанс в лявата част. Отеква в лявата колонка / греда. Искам да отбележа че при преминаване през неравности вибрацията е на моменти. В момента в който преминавам през неравност спира… възможно ли е някое гърне или части от генерацията да са отхлабени (въпреки че я гледах), да опират в купето ? Само така си го обяснявам. Когато включа задна скорост и паркирам няма никакви вибрации. Бих бил благодарен ако споделите откъде да започна да търся проблема. Мотора е 2.2 idtec Споделям видео клипове , за да се добие по-голяма представа Редактирано 29 Декември, 2024 от MomoPetrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6199 #2 Отговорено 29 Декември, 2024 Гледайки видеа, явно не е от движението. Засилва ли се на място при включването на всички консуматори и въртенето на волана - ляво/дасно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MomoPetrov 1 #3 Отговорено 29 Декември, 2024 (Редактирано) Със сигурност не е от движението. Не се усилва, когато включа климатика, нито когато въртя волана. За мен най-странното е че когато включа задна и потегля не се чува изобщо Редактирано 29 Декември, 2024 от MomoPetrov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MomoPetrov 1 #4 Отговорено 29 Декември, 2024 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6199 #5 Отговорено 29 Декември, 2024 Почни с откачането на пистовия ремък и пробвай на място как ще е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1271 #6 Отговорено 29 Декември, 2024 Меката връзка на генерацията здрава ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MomoPetrov 1 #7 Отговорено 29 Декември, 2024 преди 50 минути, Митко Йотов написа: Меката връзка на генерацията здрава ли е? Доколкото погледнахме да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1271 #8 Отговорено 30 Декември, 2024 Значи не е сигурно. Понеже съм минал по този път и бях в почти същото положение (дизел но не Хонда) отне ми доста време до като открихме проблема който го правеше точно меката връзка, привидно здрава но си личеше леко опушване което значеше, че вътрешната страна е скъсана както се и оказа, вибрациите се усещаха най силно долу в педалите. Трябват си двама човека един в колата и един в канала, може и катализатора да е натрошен и той така да дрънчи, може и топлинният щит на гърнетата да са се разнители това ако вибрацията е придружена с шум (дрънчене)1 че нещо така ми се струва. Ако шуми от коша на мотора следваш стъпките на Цецо (ceco_accord). 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6199 #9 Отговорено 30 Декември, 2024 Звукът се разпространява гадно по ламарините и пластмасите. Важното е да не е вътре в мотора. За това се почва с генерацията и навесното оборудване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MomoPetrov 1 #10 Отговорено 30 Декември, 2024 преди 29 минути, ceco_accord написа: Звукът се разпространява гадно по ламарините и пластмасите. Важното е да не е вътре в мотора. За това се почва с генерацията и навесното оборудване. Днес ще проверя и ще пиша два реда малко по-късно 🙂 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове