Jump to content
georgivanov1

Програма за по4истване на Pc

Recommended Posts

Здравейте колеги,знам 4е доста от вас са хакери и за това моля за вашата помощ.На последък компютъра ми взе да забавя много и да преотваря страниците,като пиша буквите излизат със закъснение и много цъка,казаха ми да намеря някаква програма за по4истване и подреждане.Някой ако може да помогне ще съм много благодарен.Прдварително благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sirakoff
Отговорено (Редактирано)

от опит неведнъж ти казвам че ако диска или партицията бива сканирана от незаразен компютър или друга операционна система шанса за премахване на проблема без формат и нова инсталация е над 90%!Аз за теста си сложиш вистата да я пробвам и още си стои с едно макафе на нея... вече 2-пъти ме спясава от такива буби :)

Редактирано от sirakoff

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest georgivanov1

Аз по принцип съм с Анти вирус на Mcafee Firewall нa Windows,а тея работи които колегата Стан4о ги пише,нещо не ги разбирам.Но все пак благодаря за помоща

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т'ва че не ги разбираш лошо ,щото са полезни и имат реален шанс да помогнат.Иначе за програмка може да пробваш System Mechanic.Лесна е и има инструменти които могат да са ти полезни. Чисти регистрите , чисти темп файлове , можеш да си оптимизираш startup-а /както от msconfig/ даже има повече опции ... има и spyware чистачка . Само като го слагаш недей му дава да си инсталира антивируса ,че да не стане гмеш ако имаш друг. Дай му кастъм инстал и махни антивируса.Абе в някои ситуации не могат да те оправят програмки квито и да са .... но не пречи да пробваш.Другия вариант поглеждаш си процесите и търсиш кое може да ти бави повече от необходимото :).Ако все пак не сполучиш сам .... в свободното си време се занимавам точно с компютърни проблеми, та ако пожелаеш мога да помагам :) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ad-Aware и SpyBot.Колкото до антивирусна аз съм със Symantec Corporate.Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PS:Виж изборът на AV програма... винаги трябва да си наясно, че ВСЯКА програма рано или късно се пропуква и тогава въпросът е колко добре се справя, когато дойдат новите дефиниции и АВ програмата почне да пищи че има зараза.В това отношение имам отрицателен опит с Нод32, Симантек, Фпрот и Аваст - комай всичко ползвано последните 1-2 години :), особено от Аваст бях много разочарован, защото съм вложил десетки часове в тази програма - това е една от доста малкото АВ програми,която е преведена на български :)Та, когато ми се случи да попадна на заразено ПЦ - веднага отивам на т.1+2 - досега не ме е подвеждала ,дори когато в момента не разполагм с лайвСД и пускам cureit директно в заразена среда. Имах случай, когато го изтеглих, стартирах, програмата изпищя че нещо лошо я е заразило - естествено нали я теглих в заразена среда :), самопочисти се, изби резидентните процеси и след 30мин бубите бяха почистени. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко опира до начина на употреба. Аз от две години и половина не съм ре инстанвал Windows-a и все още е като нов. Компа се пуска за около 20 секунди. Освен добра антивирусна, трябва да му правиш и профилактика веднъж месечно. Трябва и да го поолекутиш малко. 1. Преминавам аз от Симантек на Аваст. Още при първото пускане ми изрови 3 троянеца, и ме заболя рълата да трия вируси. Хубавото при Аваста е, че трие всичко още под дос докато компа се стартира. Малко е тежка, но бива.2. Профилактиката се изразява в това да правиш някои много лесни неща.-Да не разхвърлаш компа. Това е да не качваш където ти падне филми и други простоии, а да ги слагаш на едно място. Аз си имам папка Downloads и всичко бутам там.- Трябва да и да правиш от време на време и дефрагментация. Тя подрежда компа ти, и сабира информацията на едно място. Така като отваряш дадено приложение, на него му е много по-лесно да си намери необходимите файловете, отколкото в кочината. Все едно да си търсиш любимата тениска в разхвърляния гардероб. :) Ще ти е много по-лесно ако всичко е подредено.3. Има някои процеси които са излишни. Колегите по-нагоре спонеха някои варянти за олекотяването. Аз ще ти кажа още няколко полезни.- Даваш десен бутон на C-то/Properties/В general махаш най долната отметка. Аплайваш го, и е готов. На D-то също-Десен бутон на My Computer/Properties/Remot/там не трябва да има никакви отметки.-Контрол панел/Accessibility Options/Пак без отметки-Контрол панел/Network Connections/Properties/без отметки най долу. Тези в прозорчето не ги пипай.Има още много което може да се направи, но в момента не се сещам. Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Tune Up Utilities 2007 :) Много съм доволен от нея и най-важното - досега не ми е правила мизерии, като например да изчисти нещо, което не е за чистене :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Полезно е също да си спреш и system restore и windows update изцяло . Аз лично спирам и Security Center-а от services ,че е малко дразнещ.А за антивирусна ..... никога не съм ползвал своевременната защита . Ако нещо съмнително си сваля и си го проверявам ръчно . Нямам проблеми с вируси :( . Не знам защо всеки като изпита няква трудност с компа и си мисли че има вируси :(. Но това все пак не го препоръчвам , щото не се знае кой къде ходи какво сваля и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе най-добре е да се изключи систем ристора, но човек да си прави през месец-два имидж с Акронис например или ръчен ристор

Иноче ползвам утилките на sysinternals - http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/default.mspx

process explorer, regmon, filemon, netmon ... абе тулчетата са Nr1

А за по-слаби машинки - Windows Fundamentals for Legacy PCs - това си е ХР, но базирано на ХР Ембедед, орязани са много излишъци...

Пълна инсталация (с ИЕ, WMP, DX + drivers) заема 1ГБ, а скоростта... ами Дурон 1000 + 512МБ рам стартира за 20 сек... от които поне 10 диска не се достъпва т.е. на по-бърз процесор времето ще е по-малко. Единствено е неудобно че стандартно инсталацията иска да форматира партишъна.

Примерно машинки с до 1ГХц и 128-256 памет , диск 10ГБ + тази инсталация стават за Интернет и филми без проблем... по пъргавина доста се приближават до 98 на същата система

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Restless направи една много груба грешка :( НИКОГА не ползвай Explorer за неща различни от браузване на собственете си дискове :( Здрав Windows е този на който никога не е слаган Microsoft Office :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Restless направи една много груба грешка :( НИКОГА не ползвай Explorer за неща различни от браузване на собственете си дискове :( Здрав Windows е този на който никога не е слаган Microsoft Office :(

A на мен то4но тогава ми по4наха проблемите,когато инсталирах OFFICEОт това ли да е ,какво да правя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже не можеш да ремонтираш всичко след офиса :) преинсталирай и почни на чисто ... и си сложи много-гадния ,демодирал и без възможности openoffice да ти е мирно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм на принципа колкото повече толкова по-добре, обичам да съм укрепен яко !!! . Вярно товари се лаптопа, ама не бързам за никъде. !!! Моята стратегия е:browser - Мозила Firefox антивирусна - BitDefender Pro - вярно тежка е, обаче е бетон като защита! firewall - Outpost Pro - страшен руски firewall, според мен по-добър от ZoneAlarm. antispyware - AdAware Pro плюс разни безплатни програмкиРедовно почистване на паметта и дефрагментация на компютъра. Имам и една програмка ми почиства регистрите. System restore е last resort решение, много ефективно. Не съм форматирал нищо или преинсталирал OS от има няма 5 години. Всяка година гледам как се променят нещата при тия програмки, Norton e боклук от няколко години насам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Restless направи една много груба грешка :blink: НИКОГА не ползвай Explorer за неща различни от браузване на собственете си дискове :D Здрав Windows е този на който никога не е слаган Microsoft Office !!!

e, и като отидеш някъде където ти ТРЯБВА ИЕ ?Или - най-често, инсталирам на човек , за когото Интернет == IE и пита "къде ми е иконката на интернета?" ммм?ИЕ7 поне малко прилича на браузър (пояснявам, за мене браузър e Opera-та... и всички останали, които я копират !!! ) и като ще го ползва така и ли иначе поне да е последна версия :angry:А Опън Офиса... абе, не става. По същата причина - ако човека ползва офис в 99.99% му трябва да отваря документи на МС Офис. Вероятно съдържащи скриптове/макроси.Минал съм периода , когато с младежки плам инсталирах ОО - мерси. Варианта в събота вечер д ами се обадят да ми кажат "Ела веднага до нас не мога да отвора екселска таблица, а ми трябва за вчера" не ме устройва.Офис2003 е много стабилен и НИКОГА не ми е правил проблеми. Другата читава версия е 97, всичко преди, след и между тези 2те е боклук. А ОО работи изключително бавно с големи документи ... и е ок ако не ти се налага да отваряш файлове от НАП да речем...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да си правиш експерименти с антивирусни и тнт, провери да не ти прегрява процесора!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един много ефикасен метод1. Инсталираш си spyware doctor след което го пускаш да почисти2. Инсталираш си Registry Booster пускаш и него да почисти малко след това пак с него един defragment3. Пускаш windows cleanup-a да почисти и той след това един чек на диск-а (ще ти писка рестарт )рестартираш 4. Пускаш един disk defragment И компютара ти ще заработи доста добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Един много ефикасен метод1. Инсталираш си spyware doctor след което го пускаш да почисти2. Инсталираш си Registry Booster пускаш и него да почисти малко след това пак с него един defragment3. Пускаш windows cleanup-a да почисти и той след това един чек на диск-а (ще ти писка рестарт )рестартираш 4. Пускаш един disk defragment И компютара ти ще заработи доста добре

:rolleyes: Само дето нямам много вяра само на spyware doctor и ползвам комбинация от прграмки.Да, с Registry Booster си чистя регистрите. И не, не ми прегрява процесора :lol: Моя лаптоп издържа няколко сесии от 2 седмици постоянно включен режим при 40+ градусови температури в Гърция. Бях с къси панталони и си изгорих бедрата на вентилатора, остана ми белег за няколко месеца, ама игри, какво да правиш :fun: Редактирано от Ironstone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

компютъра ми взе да забавя много и да преотваря страниците,като пиша буквите излизат със закъснение и много цъка

понеже темата се разводни - имаш някакъв 'теч' на процесора или паметтаможе да е вирус, спайуеър, може просто да си пуснал прекалено много програми едновременноможе да е от жегите и да прегрява, може паметта да ти се е скапала, може захранването да прегряваможе да ти е задръстен диска а може и да имаш блокирал клавиш на клавиатуратас две думи най-добре е да го закараш на сервизако ти се ръчка сам трябва да си подготвен за последиците и като си скапеш уиндоуса да опреш до преинсталациикакто те слушам няма да успееш да се справиш сам затова остави нещата на някой който знае какво прави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

що бе, таман ми стана интересно, нещо от което отбирам, не някакъв странен авто-хардуер дето дори си няма бутон Ф1 ;) Аз лично не съм видял проблем със стабиността на Уиндоус след инсталация на офис... поне не с 97/2003 ;) Щом казваш... преди година за последно слагах ОО - заради конверсията до пдф и поне тогава работата с голяма ел.таблица беше тегава + макросите не тръгваха

проблема с бързодействието се състои в това че Microsoft заключват част от функционалността на операционната система само за собствените си разработки като office , exploiter ,calculator и други ;) ,но както се знае наскоро приключи войната на SUN срещу монополиста и резултата е ,че тая функционалност вече не може да е заключена ...друга хитрост е ,че гугъл вече пуснаха онлайн офиса за който говорят от няколко години и това ще реши проблема с инсталирането на каквито и да е такива програми , но това ще стане след известно време ;)http://docs.google.com/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Малко съм пообъркан,от толкова много мнения.Моят ПС e Пентиум4 Windows XP home edition и сега му инсталирах Офисе 2007,да не би XP да е в конфликт с Офис 2007.На 1 година е,не загрява,има доста снимки и музика,да не би диска да е пълен

Редактирано от georgivanov1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

Малко съм пообъркан,от толкова много мнения.Моят ПС e Пентиум4 Windows XP home edition и сега му инсталирах Офисе 2007,да не би XP да е в конфликт с Офис 2007.На 1 година е,не загрява,има доста снимки и музика,да не би диска да е пълен

То и аз се обърках :lol: Форум за коли пълен с компютърджии и само да ги бъзнеш скивай избиват се всеки да каже как си цака компа :dry:. Хехехехе . Ама така е ... техническата мисъл цари тука :)1 - няма конфликт м/у ХР и офис 20072 - ако диста ти беше пълен щеше постоянно да ти пищи ,че е пълен. Все пак можеш да провериш колко свободно място има на C:3 - никак не ти препоръчвам да ползваш всякакви open office-и и други подобни , щом не си навътре защото имат пропуски тук-там /дори да имат предимства за които да се харесват/ и като нещо не става ще си биеш главата , а може да ти е важно. И наистина щом се е задръстил компа по-лесно да го дадеш на някой който разбира да ти го оправи. В България около 50лв е такава услуга . Все пак е хубаво да е някой препоръчан щото фирмите не ги интересува много и си вършат работата отгоре отгоре . Не ти правят после настройки , не ти инсталират полезни неща , които си имал преди и често не ти пазят информацията .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest georgivanov1

Мерси много,днес пък не искаше да се вклю4и.Натискам бутона ,тръгва и след това блокира наполовината.Трябваше да го рестартирам 2 пъти за да тръгне.Сигурно ще го дам на ремонт,ще взема да го оакам още пове4е и тогава...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък вчера се наблъсках яко,ама много яко с spyware/adware. Моля,ако някой може да даде УРЛ или линк от който може да се изтегли и инстал някаква прог за почистване, но да е безплатна или с serial number и unlock key, че с тези trial нищо не става - само сканират без да чистят, а и ми се налепиха една дузина без да съм ги желал дори. Тотално се изнервих,постоянно изкачат няк'ви досадни предупреждения, затварят ми се интернет страниците когато си поискат,появи се някакъв security toolbar под адресната лента и неще да се маха ...абе пълен мармалад. Не съм много на Ти с компютрите,но мисля,че може и да се справя сам...или пък? Дайте съвет - направо да го нося на лекар и да не пипам аз,а?Тенк ю!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...