Jump to content
Trayan Yordanov

Проблем с алтернатор

Recommended Posts

Здравейте, пиша за мнение по следния въпрос.

Днес бях на гости в София като се качвам в колата да си тръгвам и изненада, почти не върти, след втория опит направо си умря. Както и да е не се притесних особено, викам си акумулатора е на 4г. нормално е да му дойде времето. Бързо проучване в гугъл и се свързах с едни пичове, които за 1 час дойдоха и ми доставиха същия акумулатор. Запали на секундата. Покарах, малко на мол, малко разходки из София. Не повече от 15-20км. Наканих се да си тръгвам и на Ботевградско светна лампа за батерия, помислих, че нещо се е разместило или пък е натрупало някаква грешка от смяната и реших да отбия и да спра за да угася и да изчисти грешката. Вдигнах капака и гледам лек пушек, бял, от динамото. Обадих се тук там и се оказах в ситуация в която ме посъветваха да не я карам повече, а да я закарам в сервиз. Обадих се на същите пичове от сутринта с акумулаторите (сетих се че човека каза че имат няколко репатрака и ми даде визитка), извиках ги като ги помолих да ме свържат със сервиз в който да ми смъкнат алтернатора и да го дадат за рециклиране. Човекът с репатрака дойде и с изненада установих, че няма капка ток в акумулатора, дори нямаше за централното. Въпросите ми са:

1. Как е възможно чисто нов двигател, на около 20км да няма никакъв ток?

2. Схемата с рециклирането ще свърши ли работа? (Чух че нов си е цифра)

3. Има ли вариант да не може да се рециклира?

П.с. чуваше се леко виене през деня което променяше звука си в съответствие с това колко газ му подавам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Съжалявам за перипетиите.

Възможна причина е сдал багажа лагер. При това положение, от оборотите се загрява и прегрява целият алтернатор. Може да е превъртял в леглото си също. По принцип алтернаътор се рециклира. Цената е на половината на нов.

Но, ако лагерът е разбил леглото си, или роторът е задрал в статора, тогава по-добре нов.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Рециклира се. Може да потърсиш в Мегапартс втора употреба но си е ОЕМ. Рециклираш си твоя и стои в стендбай.

https://www.megaparts.bg/product/1748950983

Редактирано от Митко Йотов
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
55 minutes ago, dandilov said:

Здравей,

Съжалявам за перипетиите.

Възможна причина е сдал багажа лагер. При това положение, от оборотите се загрява и прегрява целият алтернатор. Може да е превъртял в леглото си също. По принцип алтернаътор се рециклира. Цената е на половината на нов.

Но, ако лагерът е разбил леглото си, или роторът е задрал в статора, тогава по-добре нов.

Дано не се е случило така, направих всичко възможно почти веднага да спра. Дано не е било късно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...