serafim4e 10 #1 Публикувано 1 Октомври Здравейте момчета! Може ли да ме посъветвате относно хидравличната помпа на хондата.Вчера както си карах градско и започна един страшен шум отпред отдясно и и като стигнах работата (след около 2км), отворих капака. Като застане човек с лице към предното стъкло долу вляво се вижда един ремък. Разбрах, че той е на хидравличната помпа, а около него има много метални стружки полепнали по околните части. Колата си върви добре, воланът е ок, няма теч на масло, само като ускорявам шумът става по-силен. Затова карах под 40км/час. Въпросите ми са следните: - сигурно ли е че помпата е сдала багажа - ако е само лагерът на помпата, ремонтира ли се (те май са два лагера) - може ли някакви спомагателни структури около помпата примерно ролки, да са сдали багажа, а не помпата - има ли читав сервиз в София, където се ремонтират хидравлични помпи - мога ли на собствен ход /да отида до такъв сервиз бавно - помпата може ли да се демонтира на паркинг - имало някакви маркучи за високо налягане...не знам какво се прави с тях - втора ръка помпа вариант ли е, ако дават някаква гаранция за нея - може ли да ме ориентирате за цена на такъв ремонт приблизително Много станаха въпросите...но преди месец сменях задни накладки и ако знаете в какво приключение ме вкараха два сервиза...още сънувам кошмари.Благодаря на всички отзовали се! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1547 #2 Отговорено 1 Октомври Почти всички въпроси опират до диагностика на място. Така с писане няма да стане. Е, може и да стане, ама ще трябва много обяснения, снимки, видео със звук ... Маркучите за високо налягане да не те притесняват. В тях няма налягане, ако двг, респективно помпата, не работят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #3 Отговорено 2 Октомври В петък чак ще се добера до майстор. Поне кажете помпа втора ръка или някоя марка нова. Искат ми 200 лв за втора употреба, а новите започват от 220 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1547 #4 Отговорено 2 Октомври Това все още не е на дневен ред. Може и да не стигнеш до там. Първо диагностицирай проблема, после питай, какво да купуваш. За съжаление не съм в София, и в България не съм, и не мога да препоръчам Майстор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #5 Отговорено 4 Октомври Майсторът днес се захвана с моята кола - помпата си е отишла. Показа ми как като я върти на ръка с откачен ремък, хърка сериозно. Една обтяжна ролка също е сдала багажа, пистовият ремък е с доста дълбоко врязани канали, може и с него, но предпочитам да не го мисля този модул и ще сложи нов. Помпа си намерих втора ръка 100лева от с.Ракита. Дано е наред, че аз я завъртях и леко въртеше, но ....тревожа се.Утре ще спра да я мисля като си получа колата и всичко е ок. Късмет изкарах, че нямаше проблеми с волана и я закарах в час пик без проблеми до майстора около 2км. Чудя се старата помпа да я запазя ли за рециклиране ( в някакъв бъдещ момент и не в София) или пък нищо не става от нея. Благодаря на колегата Krasi-mir, че се включи и ме посъветва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
serafim4e 10 #6 Отговорено 9 Октомври Сагата не свърши така обаче. Помпата не стана за моята кола, така че я върнах. Колегата, който реши да ми помага и избърза да я поръчва, не беше обърнал внимание, че е от кола с десен волан. Така че майсторът поръча нова, тайванска, чакахме я да пристигне няколко дена. Оказа се, че на всички места, на които е решил да пазарува, я нямат в наличност. Днес дойде и я монтира. Колата върви добре, но ми се струва шумна отпред....на място е тиха, като въртя волана на място не се качват оборотите.Може да си въобразявам, че е по-шумна. Смени ми хидравличната течност, но ми каза че все пак от старата остава в рейката, иначе три промивки е направил.Това не го разбирам, но вече няма значение. 10 дена без кола, много нерви и можеше да бъдат спестени и времето по-кратко, ако бях минала веднага на вариант нова. Повече за вътрешни части - никакви автоморги, освен от тук от колеги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове