Jump to content
serafim4e

Проблем с хидравлична помпа

Recommended Posts

Здравейте момчета! Може ли да ме посъветвате относно хидравличната помпа на хондата.Вчера както си карах градско и започна един страшен шум отпред отдясно и и като стигнах работата (след около 2км), отворих капака. Като застане човек с лице към предното стъкло долу вляво се вижда един ремък. Разбрах, че той е на хидравличната помпа, а около него има много метални стружки полепнали по околните части. Колата си върви добре, воланът е ок, няма теч на масло, само като ускорявам шумът става по-силен. Затова карах под 40км/час. Въпросите ми са следните:

- сигурно ли е че помпата е сдала багажа

- ако е само лагерът  на помпата, ремонтира ли се (те май са два лагера)

- може ли някакви спомагателни структури около помпата примерно ролки, да са сдали багажа, а не помпата

- има ли читав сервиз в София, където се ремонтират хидравлични помпи

- мога ли на собствен ход /да отида до такъв сервиз бавно

- помпата може ли да се демонтира на паркинг - имало някакви маркучи за високо налягане...не знам какво се прави с тях

- втора ръка помпа вариант ли е, ако дават някаква гаранция за нея

- може ли да ме ориентирате за цена на такъв ремонт приблизително

Много станаха въпросите...но преди месец сменях задни накладки и ако знаете в какво приключение ме вкараха два сервиза...още сънувам кошмари.Благодаря на всички отзовали се!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всички въпроси опират до диагностика на място. Така с писане няма да стане. Е, може и да стане, ама ще трябва много обяснения, снимки, видео със звук ...

Маркучите за високо налягане да не те притесняват. В тях няма налягане, ако двг, респективно помпата, не работят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В петък чак ще се добера до майстор. Поне кажете помпа втора ръка или някоя марка нова. Искат ми 200 лв за втора употреба, а новите започват от 220 лева.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това все още не е на дневен ред. Може и да не стигнеш до там.

Първо диагностицирай проблема, после питай, какво да купуваш.

За съжаление не съм в София, и в България не съм, и не мога да препоръчам Майстор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майсторът днес се захвана с моята кола - помпата си е отишла. Показа ми как  като я върти на ръка с откачен ремък, хърка сериозно. Една обтяжна ролка  също е сдала багажа, пистовият ремък е с доста дълбоко врязани канали, може и с него, но предпочитам да не го мисля този модул и ще сложи нов. Помпа си намерих втора ръка 100лева от с.Ракита. Дано е наред, че аз я завъртях и леко въртеше, но ....тревожа се.Утре ще спра да я мисля като си получа колата и всичко е ок.  Късмет изкарах, че нямаше проблеми с волана и я закарах  в час пик без проблеми до майстора около 2км. Чудя се старата помпа да я запазя ли за рециклиране ( в някакъв бъдещ момент и не в София) или пък нищо не става от нея. Благодаря на колегата Krasi-mir, че се включи и ме посъветва.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сагата не свърши така обаче.  Помпата не стана за моята кола, така че я върнах. Колегата, който реши да ми помага и избърза да я поръчва, не беше обърнал внимание, че е от кола с десен волан. Така че майсторът поръча нова, тайванска, чакахме я да пристигне няколко дена. Оказа се, че на всички места, на които е решил да пазарува, я нямат в наличност. Днес дойде и я монтира. Колата върви добре, но ми се струва шумна отпред....на място е тиха, като въртя волана  на място не се качват оборотите.Може да си въобразявам, че е по-шумна. Смени ми хидравличната течност, но ми каза че все пак от старата остава в рейката, иначе три промивки е направил.Това не го разбирам, но вече няма значение. 10 дена без кола, много нерви и можеше да бъдат спестени и времето по-кратко, ако бях минала  веднага на вариант нова. Повече за вътрешни части - никакви автоморги, освен от тук от колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...