Jump to content
Sign in to follow this  
nemeca70

Проблем абс англичанка

Recommended Posts

Здравейте колеги,от 3-4дни ми светна АВС.Сутрин като пътувам първите 15-20км всичко е нормално и после светва АБС и свети цял ден и така всеки ден.Ходих и в Хонда но не могат да разчетат проблема казват че може би някой е барал буксата.На още двама майстори ходих и те не могат да се вържат.Ако някой може да помага

Почисти назъбените рингове на главините. Почисти АВС датчиците на главините и буксите им. Може да е влязла мърсотия в някоя от буксите.

После провери моторчето на АВС модула. Може да са му износени четките на роторчето. Занеси го на ремонт при доказан майстор, който ремонтира стартери, да ти смени четките на роторчето.

Имам сивик 2000г. англичанка, с обд букса е и не мога да се свържа с абс модула дори с HDS. Иначе си ми работи, но ако нещо стане като при теб ще започне гадаенето. 

Edited by Mys7Ic

Преди 2 години ми се случи същото. Първите км е ок после светваше. Гася колата, паля пак, не свети.. Покарам малко светва.. Месец така и започна да свети постоянно и естествено АBS'а не включваше при спиране, което зимата си е риск. Оказаха се повредени датчици. Смнених ги и всичко си е ок. До този извод се стигна с диагностика. И нашите баби се четат😁

Edited by Сивик 1.5 114 аеродек англ

С коя диагностика? Може на 1.5 да е друг модула и да се чете. Аз съм пробвал на 1.4

Edited by Mys7Ic

Здравей. Опита ли да направиш самодиагностика като окъсиш диагностичната букса и четеш премигванията. Аз тка съм хващал повреден ABS датчик.

На 7.12.2024 г. at 12:32, NOVIQ написа:

Здравей. Опита ли да направиш самодиагностика като окъсиш диагностичната букса и четеш премигванията. Аз тка съм хващал повреден ABS датчик.

Не съм пробвал. Засега нямам повреда просто ми е интересно с каква диагностика се е свързвал с абс модула. Иначе знам за самодиагностиката.