Jump to content
MegasXLR

По-ярък дисплей на радиото ?

Recommended Posts

Здравейте,

Днес ми беше първото нощно каране с количката ми и забелязах, че дисплеят на радиото е някакъв затъмнен. Пробвах да променя яркостта с бутончето до скоростомера, но то променя само на самото табло яркостта, не на радиото. Та въпросът ми е как мога да увелича яркостта на радио екранчето и въобще възможно ли е или то си го намалява като е тъмно навън, за да не ме дразни ?

(Разбира се на снимката изглежда ярко, но не е ;д)

20240925_205843.jpg

Редактирано от MegasXLR

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че не се регулира. На снимката си изглежда добре... Намали яркостта на таблото нощем, за да няма огромен контраст м/у двете...

Все пак провери как се вижда от различен ъгъл- средата, горе, долу, отстрани...

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подсветката на дисплея се регулира заедно с общата подсветка на таблото, друг е въпроса как са синхронизирани още при изработката. На моята например като намаля общата подсветка, така че да не ме дразни на дълъг път, дисплея също ми идва малко тъмен. Старите монохромни дисплеи си имат този недостатък като ги гледаш под определен ъгъл да се губят и изсветляват символите, което няма лечение.

Навремето имах такъв проблем на Опела ми и го коригирах със смяна на един транзистор в дисплея, но там дисплея не беше течно-кристален като този. Вероятно и на Хонда-та е направено така но си иска майстор електрончик на който да му се занимава да поразчопли малко радиото, и пак не е сигурно дали ще се получи заради особеностите на този тип дисплеи.

Редактирано от CCord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, мерси - ще си намаля яркостта на таблото, че беше на 100% видях :D И ще трябва да си оправя лампичката на бутона за аварийките, че не ми свети нещо и търсих къде е копчето в тъмницата хаха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...