Jivko84 0 #1 Публикувано 19 Юни Здравейте.Имам един проблем(надявам се не сериозен).Колата е Honda CrV,2016 1.6 9 степ.автоматик.При потегляне от спряло положение се усеща осезаемо смяната от 1ва на 2ра и след това на 3та.Самото потегляне е леко тромаво и забавено.При подаване на повече газ не се усеща толкова.На високите предавки не се усеща смяната на скоростите и колата буквално си лети.Колата е със сменено чисто ново масло на трансмисията.Дали е проблем на скоростната кутия или да го търся другаде.Или може би е нормално това тромаво потегляне? Благодаря за отговорите предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #2 Отговорено 19 Юни (Редактирано) Какво ATF масло сложи,колко литра Редактирано 19 Юни от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivko84 0 #3 Отговорено 19 Юни Маслото е сменено в официален сервиз на Honda с масло на Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanaspro 10 #4 Отговорено 20 Юни (Редактирано) Здравей Живко, Със същия модел съм и имам по-осезаема смяна на скоростите 1> 2> 3. Също съм с оригинално масло заменено от Бултрако преди 1.3к км. При мен се случва само на "студен" двигател, след 3-4 мин. шофиране изчезва. Предполагам се дължи на студеното масло в кутията. Също съм забелязал, че при по леко подаване на газ се изразява повече, тоест ако ми е по-тежък крака на газта го няма този "лаг" или "чудене" при смяната на 1>2>3 скорости. За мен проблема е в студения агрегат и решението е да се шофира кротко 3-4 минути, това впрочем важи за всеки автомобил, не е ограничено до само до автоматите. Редактирано 20 Юни от atanaspro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivko84 0 #5 Отговорено 20 Юни Благодаря за отговора.Надявам се да е това.Просто досега не ми се е случвало с друг модел кола,а тази я имам от скоро.Наистина при по-тежък крак не се усеща,а и след като позагрее. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanaspro 10 #6 Отговорено 20 Юни След стартиране на двигател сутрин/вечер, без значение кога, изчакай 10тина сек. преди да потеглиш. Това е необходимото време хидравликата да стигне оперативното налягане. Скоростната ти кутия е 9HP на ZF и смяната на скоростите се извършва от хидравличен блок и хидр. течност в него, при студена такава не е желателно да се тръгва рязко. Това всичко са лаишки прикачки на база четено из нета така, че винаги търси и алтернативно мнение. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivko84 0 #7 Отговорено 20 Юни Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове